Administració SEO per hosting de servidors VPS i dedicats, per millorar el posicionament a les cerques de Google

Tant per a empreses que necessiten tenir el seu propi servidor dedicat o VPS per disposar de la privacitat, seguretat, llibertat i disponibilitat, que requereix la seva informació. Com per a aquells professionals que ofereixen serveis relacionats amb Internet, i que necessiten disposar de servidors dedicats o VPS (Servidors Virtuals Privats) però no poden, o no els surt a compte, tenir en plantilla una persona formada, i/o dedicada a aquestes tasques. A ServeisTic ens podem fer càrrec de l’administració de servidors dedicats, i de l’administració de servidors VPS.

En aquestes àrees, a ServeisTic, podem oferir un servei clau en mà perquè el client es faci càrrec del manteniment des del moment del lliurament (en servidors dedicats a les seves instal·lacions), i poden disposar del nostre suport en cas de necessitar-lo, i també ens podem fer càrrec del manteniment de servidors VPS i dedicats. Si el client ho necessita, també ens podem responsabilitzar de l’atenció i el suport a l’usuari final, com si es tractés d’un client propi.


Administració de servidors VPS i dedicats

Característiques dels servidors i VPS

Pel que fa a les característiques dels servidors dedicats i els VPS que es posen a disposició dels nostres clients i usuaris, en cada cas depenen de les necessitats del projecte. Per aquest motiu, si es tracta de projectes de baix nivell d’exigència en el relatiu a recursos, es pot utilitzar un VPS. I en el cas que les necessitats siguin més exigents, o bé el client prefereixi tenir el servidor a les seves instal·lacions, habitualment s’utilitzarà un servidor dedicat.

Les característiques entre una i altra opció són força diferents. Fins al punt que no es pot donar una informació genèrica i aplicable pel que fa a preus.

Tot i això sí que podem donar informació sobre els serveis que s’inclouen en la configuració i manteniment dels serveis que inclou la instal·lació i manteniment, i administració de servidors VPS i dedicats.

Sistema d’instal·lació de servidors VPS i dedicats:

 1. Instal·lació de sistema operatiu i el panell de control corresponents.
 2. Configuració de les diferents opcions de seguretat:
  1. Firewall.
  2. Antivirus, Antispam, Antirootkit.
  3. Programar els escanejos de sistema.
  4. Canviar ports sensibles i ocultar-los.
  5. Configuració de còpies de seguretat.
  6. Activar SSL.
  7. Configurar el monitoratge i avisos de l’estat dels serveis.
 3. Resta de configuracions de servidor:
  1. IP’s.
  2. Plans de servei disponibles.
  3. Adaptar les versions de programari (PHP, MySQL …).
  4. Configura actualitzacions.
 4. Comprovar que tots els serveis funcionen adequadament:

Durant les primeres setmanes de funcionament dels serveis, cal dur a terme un seguiment i monitoratge dels equips. Per tal de verificar que les funcionalitats s’executen correctament, i no es produeix un consum excessiu de recursos.

 1. Migració de programari:

Quan els serveis bàsics han estat provats, i ja per finalitzar les comprovacions del funcionament, procedim a la migració de cap al nou servidor. En aquest punt poden sorgir algunes incompatibilitats amb la programació escollida. Ja sigui perquè el programari de servidor antic hagi quedat obsolet, i no es pugui actualitzar a les noves versions, o per qualsevol altre tipus d’incidència.

En aquest cas caldrà valorar cada imprevist, i en cas de resultar insalvables, el client podrà optar per cancel·lar la tramitació, o una altra solució que li resulti més beneficiosa. El temps de migració dels serveis es resta de la bossa d’hores anuals corresponent al servei contractat.

 1. Revisió i últimes adaptacions:

Resulta força habitual que un cop s’ha lliurat el servidor, el client necessiti alguna prestació que no s’ha tingut en compte, o que s’hagi passat per alt demanar alguna adaptació o programació que no s’implementa per defecte. En aquests casos, s’incorporen o modifiquen les funcionalitats restants. Aquest temps també es resta de la borsa d’hores inclosa en la contractació dels serveis, que el client pot consultar en tot moment des de la seva àrea privada.

En acabar aquesta part, el servei ja està plenament operatiu, i es passa a la següent fase:


Administració de servidors i VPS:

Quan el servidor ja està operatius, el servei d’administració de servidors VPS i dedicats, consisteix en:


Tasques rutinàries de monitorització:

Seguiment en temps real de:

• Missatges de monitorització de l’estat de serveis.

Revisió diària de:

 • Càrrega de servidor.
 • Estat de el servei de correu.
 • Revisió de missatges DMARC amb incidències.
 • Revisió de missatges retinguts al servidor, i enviament de correus informatius a les adreces amb correus retinguts).

Puntualment:

 • Reinstal·lació de servidors i VPS per actualitzar-los a nous Sistemes Operatius o noves versions.


Tasques de manteniment sol·licitades pel client

 • Configuració de nous dominis.
 • Creació d’adreces de correu.
 • Adaptació dels espais d’allotjament als requeriments SEO i de seguretat.
 • Resolució d’incidències.
 • Activació de serveis.


Complements a l’administració de servidors i VPS

Registrar dominis:

Des de l’àrea d’administració es poden registrar els dominis i gestionar-los tots des d’un mateix espai. En cas de produir-se qualsevol incidència pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem. D’altra banda, si prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec de registrar els seus dominis, només ens ha d’enviar un correu electrònic des d’un compte autoritzat, indicant-hi les dades de registre, i si no hi ha cap impediment registrarem els dominis que ens demani.

Més informació:


Allotjament de pàgines web:

A ServeisTic també es poden contractar diversos plans d’allotjament de pàgines, sempre amb back office per administrar els serveis contractats. I també amb un complement molt inusual, que consisteix en aplicar algunes personalitzacions al servei de hosting per adaptar-lo a la programació del cada projecte web o botiga virtual. Així serà més segur, i millorarà el posicionament.

La personalització, entre d’altres consisteix en activar de certificats SSL per utilitzar HTTPS a les pàgines web, i filtres SPF, DKIM i DMARC. Per garantir que els missatges de correu són legítims. També es prepara la compressió d’arxius i imatges per accelerar la càrrega de les pantalles, entre altres.

Més informació:


Administració de servidors VPS i dedicats:

Per als casos en què cal allotjar diversos dominis, de vegades d’una mateixa empresa o titular, i d’altres de clients als quals s’ofereix el servei d’allotjament. Els convidem a aprofitar de la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats.

Es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que inclou manteniment i actualitzacions. Seguiment de correus retinguts, i escaneig amb antivirus, antimalware, i els corresponents filtres antispam dels servidors.

D’acord amb les premisses establertes per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client, o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix. Podent-nos fer càrrec, tant nosaltres com el client de crear nous usuaris, donar d’alta dominis, adreces de correu…

Més informació:


Manteniment i actualització de la programació WordPress:

Un dels serveis que oferim per vetllar per la seguretat dels nostres usuaris, és el manteniment de plugins, i la programació de pàgines web WordPress. Consisteix en actualitzar la programació i els complements de la pàgina o la botiga, per evitar que elements de la pàgina quedin obsolets, i aquesta pugui ser víctima pràctiques malicioses.

D’altra banda l’actualització freqüent de complements permet millorar l’aprofitament de qualsevol projecte, i obtenir millors resultats.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online:

Des de 2005 treballem el SEO i el posicionament orgànic, ja sigui en pàgines web o en botigues virtuals. En cas que el client vulgui aprofitar la nostra experiència en aquest camp, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina web o botiga virtual. I en funció de l’estat, avaluarem les opcions més convenients per millorar el seu posicionament.

Després de l’anàlisi, presentarem les conclusions al client. I li exposarem el perquè de cada proposta de millora. És a dir, el que pretenem aconseguir amb cadascuna de les implementacions. La finalitat és que la pàgina web o botiga funcioni millor.

Per aquest motiu, el client pot decidir si vol que apliquem nosaltres les modificacions. O si prefereix que ho faci qui li administra la pàgina. En cas que sigui el seu col·laborador qui s’ocupi d’aplicar les millores, ens posarem a la seva disposició per ajudar-lo en el que necessiti, i aclarir-li qualsevol dubte.

Més informació:

× +info?