Què s’evita, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de botigues virtuals WordPress? Val la pena mantenir la pàgina actualitzada?

Les tasques de manteniment de pàgines, tenen dues finalitats, evitar que algú les utilitzi per accions il·legals, i alhora per actualitzar les funcionalitats per tal que la pàgina resulti més eficient.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de pàgines web?

Quan es fa la botiga on-line per una empresa, cal que sigui conscient de que l’haurà d’actualitzar cada cert temps. A més d’actualitzar la informació. S’ha de tenir cura de la programació, per evitar que quedi obsoleta. aquesta és la millor manera d’evitar incidències de seguretat en qualsevol moment.

Fins que s’ha viscut en primera persona, o un pirateig a la pàgina web, el més habitual, és creure que aquestes coses no tenen res a veure amb nosaltres.

Tot i això, l’experiència de gestionar l’allotjament de centenars d’allotjaments, ens ha deixat molt clar que sense un manteniment apropiat de la programació, i no es prenen les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre pàgines amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan s’informa al client que de la utilització de la seva botiga online per alguna acció il·lícita, i que s’han de suspendre els serveis mentre es resol la incidència, és freqüent que ho consideri un atac personal d’algú. En realitat però és que no es tracta d’un enemic. Li han hackejat la seva pàgina únicament per la vulnerabilitat a causa de la deixadesa en les actualitzacions.

Les inconveniències d’aquest tipus no són fàcils de resoldre. En primer lloc perquè cal trobar on son els fitxers de malware o les modificacions que s’han fet al sistema, en segon lloc perquè després cal fer el manteniment que no es va fer en el moment oportú. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres incidències afegides com a conseqüència de l’antiguitat de la programació de la botiga on-line. I també perquè habitualment durant aquestes accions es perpetren moltes infraccions, que la majoria de les vegades com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina web de múltiples llistes negres. Feines que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, en considerar-les una negligència del client.

Les intencions per dur a terme aquestes accions poden ser molt variades. Des d’emviar SPAM des de la pàgina, fins utilitzar l’espai com a repositori d’arxius infectats, als que s’enllaça des de correus amb textos com “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per tal d’infectar ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

Les botigues virtuals, són pàgines especialment sensibles a les intrussions per part de personatges amb males intencions, degut a que a més de la informació, entre altra informació sensible, normalment també tenen els usuaris, i les seves dades.


En què ens pot beneficiar actualitzar la programació de botigues online?

A banda dels aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui necessari mantenir la programació al dia, hi ha diversos aspectes positius, que per si sols, fan que resulti molt convenient efectuar un manteniment de pàgines web adequat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, permetrà modernitzar els complements, canviant-los per altres que aportin noves prestacions a la botiga online, i a més, li permetin arribar a un públic més ampli.

Quan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves eines que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves utilitats de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per millorar la seguretat de botigues virtuals i el SEO, la proposta de ServeisTic és…

Des de ServeisTic, recomanem com a pràctica imprescindible el manteniment de la programació de pàgines, botigues online i qualsevol projecte d’Internet. Dedicant una especial atenció, a banda dels aspectes relacionats amb la seguretat, que a més són imprescindibles, són els que poden millorar el posicionament a Google, que ajuden a que la pàgina, botiga on-line agradi més als cercadors, i tingui un millor posicionament. Sense deixar de valorar, i proposar al client qualsevol altre servei, que pugui millorar l’aprofitament de la seva presència a Internet.

Per d’aprofitar millor pàgina o botiga online, durant la primera actualització i revisió de plugins, hi incorporem els complements de SEO que considerem més oportuns, tenint en compte els que tingui inicialment la pàgina web o botiga virtual, alhora recomanem aquells que cosiderem que hi hauria d’haver però que requereixem més dedicació en les de continguts de la pàgina o botiga on-line, exposant-li també els beneficis que en podria obtenir.

Pel que fa a la calendarització, a ServeisTic som partidaris de fer el manteniment de la programació de les pàgines o botigues on-line dues vegades a l’any. Així, no hi ha un excés de dedicació que encariria aquestes tasques, i molt difícilment la programació arribi a ser tan desfasada com perquè la pàgina o botiga virtual corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Cal tenir en compte que el procés d’aplicació d’actualitzacions implica tota una preparació, de còpia prèvia de la pàgina web o botiga online i les bases de dades, per poder recuperar la pàgina web o botiga on-line el més aviat possible, en cas que alguna cosa no funcioni com s’espera. De manera que, la incorporació o activació de complements, per part nostra és una tasca que requereix una planificació prèvia, i a més es realitzarà dues vegades cada any, amb un màxim de tres.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Badia del Vallès:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Badia del Vallès:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. Per aquest motiu, si el client hi està interessat, preparem una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. En funció del que es trobi, li proposarem les opcions adequades per millorar-ne el posicionament. Amb els resultats i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que se n’ocupi el seu dissenyador de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Badia del Vallès:

Registrar dominis amb panell de control per administrar tots els registres des d’un sol espai. En cas de qualsevol incidència, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui registrar els seus dominis i utilitzar-los. Però si s’estima més que li registrem els dominis nosaltres, només ens ha d’enviar un correu , ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Badia del Vallès:

A més dels serveis que es detallen en aquesta pantalla. A ServeisTic tenim paquets d’allotjament per gairebé totes les necessitats, que igualment permeten una administració completa dels recursos contractats. En tots els hostings s’hi inclou un valor afegit que els fa molt especials, aquest complement es basa en aplicar algunes personalitzacions al seu pla de hosting per adequar-lo a les caracteristiques de la seva pàgina o botiga virtual per fer-la més segura i millorar-ne les característiques SEO. Entre les personalitzacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Badia del Vallès:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar molts dominis, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé dels seus clients. podent aprofitar d’aquesta manera la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment quotidià, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Badia del Vallès:

Un altre servei que podem realitzar per als nostres usuaris de mantenir complements i la programació web WordPress al dia, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


× +info?