Manteniment de la programació i complements de projectes WordPress, per millorar la seguretat, el posicionament a Google, i la utilitat de les pàgines, a Castellar del Vallès

Les tasques de manteniment de botigues virtuals, tenen dos objectius, evitar que algú les utilitzi per accions il·lícites, i alhora per actualitzar les funcionalitats per tal que la botiga virtual resulti més eficient.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de botigues on-line?

Bona part de les botigues virtuals que existeixen utilitzen WordPress. Tantes que si es volen infectar milions d’ordinadors per qualsevol malifeta, la manera més ràpida de fer-ho és trobar un problema de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar pàgines que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però és més fàcil del que sembla perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té el forat de seguretat. Normalment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable actualitzar el WordPress, i tots els complements.

Fins que s’ha viscut en primera persona, alguna infecció a la botiga virtual, el més habitual, és creure que aquestes coses no passaran mai.

Des dela nostra perspectiva, i amb l’experiència de gestionar diversos servidors amb un munt de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són necessàries, perquè és estrany el mes sense que hi hagi algun domini amb una incidència greu per desatendre el seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, tard o dhora acabaria tocant tots aquells que no estableixin les precaucions necessàries per evitar-ho.

En el moment que es detecta una incursió al sistema, i que s’està duent a terme alguna acció no autoritzada, el primer que s’ha de fer és suspendre el servei del domini afectat, i a continuació se l’informa per posar-lo al corrent. El client, no compta amb que un total desconegut anar al seu servidor i causar-li un problema així de greu, i es fa moltes preguntes. Però en realitat possiblement aquest desconegut hagi fet el mateix a milers d’altres persones en els darrers dies, perquè és com es guanya la vida. No hi ha res personal. Però la pàgina del client és vulnerable perquè no esta actualitzada.

En haver-se fet palesa la incidència, la solució és bastant més complicada que únicament anar aplicant les actualitzacions i els pedaços de seguretat, perquè s’ha d’esbrinar des de quan s’ha infectat pàgina, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, una feinada considerable, per molt que es tinguin diverses còpies de seguretat. A més de les dificultats per netejar la botiga on-line, també hi ha altres feines, com netejar les llistes negres. Són unes intervencions que resulten costoses, davant les quals en molts casos, el proveïdor d’allorjament es limita a informar, i es nega a reactivar la pàgina fins que s’hagin resolt les incidències. En altres com és el cas de ServeisTic, es poden fer aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que s’hi hagin dedicat, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer nosaltres aquestes actualitzacions de seguretat.

En aquestes accions, la finalitat de poder accedir a l’espai de l’allotjament a través de pàgina web, amb freqüència és instal·lar aplicacions, penjar fitxers amb virus per enllaçar-los des de missatges de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues on-line, a les quals hi ha passarel·les de pagament, historial de comandes, i la base de dades dels usuaris que hi compren, o bé s’hi han registrat, són força més delicades pel que fa als perills. Tant per a seguretat, com a les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


En què ens pot beneficiar el manteniment de la programació de pàgines web?

Tot i que els perills de no tenir la programació actualitzada són força evidents per ells sols, si es vol aprofitar la botiga online, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació amb certa assiduïtat. Perquè els complements van evolucionant, n’apareixen de nous, i més operatius, i fins i tot plugins, que poden permetre incorporar alguna finalitat útil, que fins aquell moment no existia.

Quan es tracta de pàgines que tinguin un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com en vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves aplicacions que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves eines per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines i el posicionament als cercadors, a ServeisTic proposem…

Deixant de costat que si trobem a faltar un complement que incrementi la persuasibilitat, o la interacció amb els visitants de la pàgina web o botiga on-line, li comentem al client. Els principals punts que preservem en els processos de manteniment, són la seguretat de la pàgina web, botiga virtual, i el posicionament a Google. Amb aquesta finalitat, a banda de les actualitzacions dels complements de la pàgina o botiga online, també proposem al client d’incorporar-ne d’altres que no li donaran més dedicació en l’administració diària dels continguts, però que li permetran aprofitar millor la seva pàgina web, botiga online.

Com a opció que completaria la millora de la pàgina o botiga virtual del client en les característiques de posicionament a Google, a més d’incorporar els complements passius per millorar l’aprofitament del projecte des de Google sense donar-li més feina habitualment. També li proposem altres complements que tot i que donen una mica més de feina, poden resultar molt més útils per l’aprofitament de la pàgina o botiga on-line.

La proposta d’actualitzacions de ServeisTic, consisteix en fer 2 actualitzacions de complements a l’any. Així, el preu és molt raonable, i la pàgina web o botiga virtual no corre perill de ser utilitzada per desconeguts.

En el cas que el client demani incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que es realitzin les tasques de manteniment en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà valorar la procedència de fer-ho. El motiu és que efectuar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament s’ha de fer un treball de preparació per si es desencadena qualsevol problema durant el manteniment. De tota manera, tot i considerar dues revisions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla 3 per donar solució a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Castellar del Vallès:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Castellar del Vallès:

L’any 2005 vam començar a fer SEO per posicionar pàgines als cercadors. De manera que, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori el posicionament als cercadors. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la web o botiga on-line , serà el moment de decidir si ens n’hem de fer càrrec, o si té un col·laborador de confiança que pot aplicar les modificacions de programació proposades. En cas que sigui el col·laborador qui es faci càrrec d’aplicar les millores, quedarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Castellar del Vallès:

Servei de registre de dominis amb panell de control per fer els registres i gestionar les dades dels dominis amb total llibertat. En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari, i l’ajudem per tal que pugui administrar els seus dominis i utilitzar-los. Per contra, si el client prefereix que ens fem càrrec registrar els seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i registrarem els dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Castellar del Vallès:

El servei que oferim al client però es completa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic disposem de paquets de hosting per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una gestió completa dels recursos. Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest valor afegit rau en aplicar algunes personalitzacions al seu paquet de hosting per adaptar-lo a la programació de la seva pàgina web o botiga online per tal que sigui més segura i millorar-ne les característiques SEO. Aquesta adaptació dels allotjaments, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS a les pàgines web, filtres SPF, DKIM i DMARC així es garanteix que els missatges de correu són legítims, així com activar la compressió de d’elements estàtics, i un llarg etcètera, que estan descrites als espais d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Castellar del Vallès:

Per aquells clients als que els cal hosting per diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són de la mateixa empresa, o bé dels seus clients. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, es tracta d’un servei personalitzat i complet, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Castellar del Vallès:

Una altra de les tasques que podem realitzar per als nostres clients consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes d’activitats poc ètiques, que posin en risc la pàgina , la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam i virus a usuaris externs.

Més informació:


× +info?