Riscos de no mantenir, i avantatges d’un manteniment adequat de la programació de pàgines WordPress? Val la pena mantenir la pàgina web actualitzada?

El manteniment de la programació de pàgines web, consisteix en realitzar treballs que ens estalvien tot tipus d’incidències, i per l’altre fan possible tenir la botiga virtual en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que poden sorgir gràcies a ser a Internet.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de botigues virtuals?

Una part important de les pàgines que hi ha utilitzen WordPress. És un percentatge tan gran que si, per exemple, algú necessita infectar milers d’ordinadors per qualsevol malifeta, la manera més ràpida de fer-ho és trobar un problema de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar pàgines web que funcionin amb WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però no ho és tant perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar una aranya que rastregi, per exemple, si algun dels resultats d’una cerca a Google té la mancança que s’està buscant. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable tenir els plugins i la pròpia programació de WordPress actualitzada.

Fins que s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la pàgina, el més habitual, és creure que aquestes coses no passaran mai.

L’experiència, ens deixa molt clar que cal prendre mesures per evitar que la programació i els plugins es quedin obsolets, perquè per experiència tenim la seguretat de que si una botiga on-line no s’actualitza periòdicament, trigarà més o menys, però segur algú trobarà com utilitzar-la per fer alguna cosa il·lícita.

Quan s’informa al client que de la utilització de la seva botiga on-line per alguna acció il·lícita, i que s’han de suspendre els seus serveis fins que estigui resolta la incidència, és freqüent que ho vegi com un atac personal d’algú. En realitat però és que no es tracta d’un enemic. El motiu pel que s’ha hackejat la seva pàgina únicament per la vulnerabilitat a causa de la deixadesa en les actualitzacions.

En cas que s’hagi produit una infecció, la dimensió del problema que té el client dependrà del tipus de pàgina, i de la freqüència d’actualització de continguts. En cas que es tracti d’una pàgina o blog, caldrà saber des de quan està infectada, si hi ha hagut actualitzacions posteriors, i l’afectació, per decidir si és més pràctic netejar la pàgina, o bé agafar un backup previ a la infecció, i actualitzar. En cas de botigues online la solució es complica força, perquè possiblement després de la infecció s’hagin modificat productes, hi hagi hagut comandes, o a saber, cosa que habitualment fa inviable utilitzar un backup, i obliga a netejar la programació i revisar les configuracions, i aquesta solució pot requerir moltes hores de feina.

Aquestes accions poden pretendre des de carregar arxius amb virus a l’espai del domini per linkar-los des de correus de spam, fins l’enviament de SPAM des del propi hosting, passant per instal·lar-hi aplicacions fraudulentes amb qualsevol finalitat.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues online, que en tenir passarel·les de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris de la botiga botigues virtual, són força més delicades pel que fa als ricos. Tant en el relatiu a seguretat, com a les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


Beneficis de fer el manteniment per tenir la programació actualitzada?

Actualitzar amb freqüència els plugins i de la mateixa programació de la pàgina, a més de que evita incidents causats per una programació desfasada, ens permet incorporar noves prestacions, i millorar les opcions, els serveis i la usabilitat de la pàginaEn el cas de pàgines que tinguin un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com en vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves eines que faciliten millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant noves eines de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves eines que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, nous complements per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines i el posicionament a Google, a ServeisTic proposem…

Des de ServeisTic, recomanem que es dugui a terme el manteniment de la programació de pàgines, botigues virtuals i qualsevol tipus de projecte d’Internet. Dedicant una especial atenció, a banda dels aspectes de seguretat, que a més són indispensables, són els relacionats amb el SEO, que ajuden a que la pàgina web, botiga on-line agradi més als cercadors, i aparegui abans a les cerques. Sense deixar de valorar, i proposar al client qualsevol altre servei, que ajudi a millorar l’aprofitament d’Internet.

Per aquests motius, quan el responsable de la pàgina o botiga online ens dóna la confiança per realitzar el manteniment de la seva pàgina web o botiga online, hi incorporem els complements bàsics que ens serviran per millorar-ne posicionament, i li plantegem una proposta per incorporar-hi complements i utilitats més avançades. Per les quals cal fer més feina, però que els cercadors valoren positivament, i els ajuden a mostrar-les en millors posicions als resultats de Google.

Pel que fa a les periodicitats de les actualitzacions, proposem que es facin cada 6 mesos. Dues vegades l’any. Però, si es dona el cas que per algun motiu de pes el client considera que és l’apropiat per fer l’actualització de la seva pàgina web o botiga virtual, la podem adaptar per fer-la quan calgui

Si es dóna el cas que el client desitgi incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que es realitzin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà valorar la procedència de fer-ho. Això és degut a que implementar les actualitzacions de manteniment, no consisteix en clicar un botó. Prèviament s’ha de fer una tasca de preparació per si es desencadena qualsevol incident en el manteniment. En tot cas, tot i considerar 2 revisions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla tres per donar resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Cerdanyola del Vallès:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Cerdanyola del Vallès:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem preparar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori les posicions als resultats de cerca dels cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Cerdanyola del Vallès:

Registrar dominis amb panell de control per administrar els registres des d‘una sola àrea privada. En cas de qualsevol problema, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui administrar els seus dominis i utilitzar-los. D’altra banda, si l’usuari prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec de registrar-li seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i registrarem els dominis que tingui interès en registrar.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Cerdanyola del Vallès:

Complementàriament als serveis detallats en aquest espai. A ServeisTic disposem de paquets d’hospedatge per gairebé totes les necessitats, que igualment permeten una administració completa dels recursos. Tots ells amb un complement molt interessant, aquest complement En cas que el client ho vulgui, adaptem el seu espai d’allotjament per millorar-ne les característiques de seguretat, i les que afecten al SEO. Entre les personalitzacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Cerdanyola del Vallès:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar molts dominis, ja siguin propis o de terceres empreses. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS , un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment quotidià, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, crear bústies, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Cerdanyola del Vallès:

A més del hosting de pàgines, i registre de dominis, a ServeisTic també ens podem cuidar de mantenir plugins i la programació web WordPress al dia, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


× +info?