Manteniment de la programació i complements de projectes WordPress, per incrementar les garanties de seguretat, el posicionament als cercadors, i la utilitat de les pàgines, a Els Hostalets de Pierola

Les pàgines web s’han de mantenir principalment per dos motius; Perquè amb un manteniment adequat es dificulta que es puguin produir intrussions que podrien enviar spam o coses pitjors des de la botiga online. Però el que hauria de ser la motivació principal per fer el manteniment d’una botiga virtual, és el segon motiu; que en fer el manteniment de la pàgina, s’actualitzen i incorporen noves prestacions, que permeten treure’n més profit.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de pàgines?

Una gran quantitat de les pàgines web que existeixen utilitzen WordPress. És un percentatge tan gran que si es volen infectar milers d’ordinadors en el marc de qualsevol malifeta, la manera més fàcil de fer-ho és aprofitar un problema de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar botigues virtuals que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però és més fàcil del que sembla perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i fer un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats d’una cerca a Google té el forat de seguretat. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és prioritari tenir els plugins i la pròpia programació de WordPress actualitzada.

El més habitual és que fins que s’ha viscut, perquè algú que ha aconseguit fer alguna malifeta a la seva botiga online, la pirateria es consideri una cosa que “diuen que existeix”, i pensar que aquest tipus de coses només passen a l’altra gent.

Des del nostre punt de vista, i amb l’experiència de gestionar diversos servidors amb un munt de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són indispensables, perquè és estrany el mes que no hi hagi algun domini amb un problema greu per no tenir cura del manteniment del seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, acabaria tocant tots aquells que no prenguin les precaucions necessàries per evitar-ho.

En informar al client que se li han de tallar els serveis fins la resolució de la incidència, una de les frases més freqüents és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després també és molt freqüent el “i per què m’ho fan a mi?”. Però cal tenir molt present que no és cap acció hostil, ni cap atac. El que ha passat és que un hacker a saber d’on, havia de trobar pàgines per fer les seves males accions, i la d’aquest client era vulnerable perquè no s’havia actualitzat des de ves a saber quan.

Les incidències causades per accessos al servidor no tenen una solució imediata. En primer lloc perquè cal trobar el malware o la configuració modificada, en segon lloc perquè cal fer la posada al dia que no es va fer quan hauria calgut. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres problemes afegits com a conseqüència de la programació obsoleta de la botiga online. I també perquè habitualment durant aquestes accions es cometen moltes infraccions, que com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina web de múltiples llistes negres. Treballs que, i amb motiu, perquè són tan perilloses com evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, en considerar-les una negligència del client.

En aquestes accions, el motiu pel que es vol accedir al servidor a través de pàgina, sol ser instal·lar aplicacions, penjar arxius infectats per enllaçar-los des de missatges de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Les botigues online, són pàgines especialment sensibles a les intrussions per part de personatges amb males intencions, degut a que a més de la informació, entre altra informació sensible, normalment també tenen els usuaris, i les seves dades.


En què ens pot beneficiar el manteniment de la programació de pàgines web?

Dur a terme una actualització freqüent dels complements i de la mateixa programació de la botiga on-line, a més d‘evitar incidents causats per una programació desfasada, ens permet incorporar noves prestacions, millorant les opcions, els serveis i la usabilitat de la pàgina webQuan es tracta de pàgines que tinguin un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels complements, permet estar més al cas de les noves aplicacions que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant nous complements per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En cas que la pàgina web sigui una botiga on-line, de la mateixa manera que és més necessari mantenir el software actualitzat. Per comerç electrònic, també amb freqüència surten noves versions de complements que serveixen per potenciar la interacció, incrementar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari aquells articles en que el sistema considera que pot estar interessat degut a les consultes de visites anteriors. Per tant, encara que s’hagin de fer actualitzacions per obligació, sovint incorporaran millors arguments que donaran una empenta a la botiga on-line per vendre més.


Per millorar la seguretat de pàgines web i el SEO, la proposta de ServeisTic és…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines i botigues virtuals imprescindible per al seu bon funcionament, donem prioritat a actualitzar els existents i afegir noves funcionalitats que permetin fer més segura la pàgina web o la botiga virtual. I com a segona prioritat, tenim la de potenciar el posicionament als cercadors, incorporant complements que no impliquin tenir més feina per gestionar habitualment els continguts, i que alhora puguin ajudar l’usuari a millorar els dos aspectes. A banda, però també podem incorporar altres plugins que serveixen per millorar l’aprofitament de la pàgina.

Per completar la millora de la pàgina web o botiga virtual del client en els aspectes de posicionament a Google, a més els complements per millorar l’aprofitament del projecte des de Google sense haver-hi de tenir més dedicació habitualment. També li proposem altres complements que tot i que requereixen un treball addicional, poden resultar molt útils per aprofitar de la pàgina o botiga online.

Pel que fa a la calendarització, a ServeisTic som partidaris de fer les actualitzacions de la programació de les pàgines web o botigues on-line 2 vegades a l’any. D’aquesta manera, el cost és limitat, i molt difícilment la programació arribi a ser tan obsoleta com perquè la pàgina o botiga virtual corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Cal tenir en compte que el procés d’aplicació d’actualitzacions requereix tota una preparació, que inclou preparar una còpia prèvia dels continguts i les bases de dades, per tal de poder recuperar la pàgina web o botiga virtual el més aviat possible, en cas que alguna cosa no funcioni com s’espera. En conseqüència, incorporar o bé activar plugins, per part nostra és una tasca que no es pot fer sense una planificació prèvia, i a més es realitzarà dues vegades cada any, amb un màxim de 3.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Els Hostalets de Pierola:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Els Hostalets de Pierola:

L’any 2005 vam començar a oferir serveis SEO per posicionar pàgines a Google. De manera que, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. Un cop feta l’ànàlisi, li podrem proposar les accions que considerem més oportunes per posicionar millor la seva pàgina o botiga virtual. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Els Hostalets de Pierola:

Registre de dominis amb whois i panell de control per administrar els contactes, registrar dominis i fer-hi les modificacions. En cas de trobar-se qualsevol inconvenient pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a resoldre la incidència el més aviat possible. Per contra, si el client prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec de registrar-li seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i registrarem els dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Els Hostalets de Pierola:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic podem oferir paquets de hosting per gairebé totes les necessitats, que igualment permeten una administració completa dels recursos. Tots ells amb un complement que els fa molt especials, aquest valor afegit Si el client hi està interessat, apliquem les adaptacions necessàries al seu allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el SEO. La personalització dels espais d’allotjament, entre altres inclou l’activació de certificats SSL per la navegació segura, filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, així com comprimir les imatges, CSS, javascript, i un llarg etcètera, que es detallen als apartats d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Els Hostalets de Pierola:

En alguns casos el client pot necessitar hosting per molts dominis, sovint aquests dominis són d’una mateixa entitat o titular, i altres aquests dominis són de clients de qui ens contracta per aquells als que ofereix el servei d’allotjament. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en funcionament, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si així ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Els Hostalets de Pierola:

A ServeisTic, podem fer-nos càrrec de mantenir els complements i la programació web WordPress al dia, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes d’activitats poc ètiques, que posin en risc la pàgina , la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam codi maliciós i virus a usuaris externs.

Més informació:


× +info?