Manteniment de la programació i complements de projectes WordPress, per incrementar les prestacions de seguretat, el SEO, i el rendiment de les pàgines, a Igualada

El manteniment de la programació de pàgines, consisteix en realitzar treballs que per un costat ens estalvien problemes no desitjats, i per l’altre ens permeten tenir la botiga on-line en millors condicions, per aprofitar les oportunitats que poden sorgir gràcies a ser a Internet.

De què protegeix el manteniment de la programació de botigues virtuals?

Un percentatge important de les botigues online que hi ha utilitzen WordPress. És un percentatge tan gran que si, per exemple, algú necessita infectar milers d’ordinadors en el marc de qualsevol malifeta, la manera més fàcil és aprofitar un problema de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar botigues virtuals que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però és més fàcil del que sembla perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té el forat de seguretat. Habitualment els forats de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és prioritari actualitzar el WordPress, i tots els complements.

Si no s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la botiga virtual, el més habitual, és creure que aquestes coses no passaran mai.

Malauradament, l’experiència de gestionar l’allotjament de centenars d’allotjaments, ens ha deixat molt clar que sense un manteniment apropiat de la programació, i no es prenen les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre pàgines web amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan s’informa al client que se li han de tallar els serveis fins la resolució de la incidència, una de les frases més freqüents és “no m’ho hauria esperat mai”, seguida per “i per què m’ho fan a mi?”. Però cal tenir present que aquesta no és cap acció hostil, ni cap intent de perjudicar gratuït. El que ha passat és que un hacker de qualsevol lloc del món, necessitava una pàgina per fer les seves accions, i la d’aquest client era vulnerable perquè no s’havia actualitzat des de ves a saber quan.

Quan ja s’ha declarat la incidència, la solució és bastant més complicada que si s’haguéssin anat aplicant les actualitzacions a mesura que es publicaven, perquè s’ha d’esbrinar quan es va infectar pàgina web, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, una feinada considerable, per més que es tinguin diverses còpies de seguretat. A part de les dificultats per netejar la pàgina web, també hi ha altres tasques, com netejar les llistes negres. Són unes intervencions que resulten costoses, que quan es donen molt sovint, el servidor es limita a informar, i es nega a reactivar la pàgina fins que s’hagin resolt els problemes. En altres com és el de ServeisTic, es poden fer aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que calgui dedicar-hi, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer-nos càrrec d’aquestes actualitzacions de seguretat.

Les intencions d’aquestes accions poden ser molt variades. Des de utilitzar la pàgina web per enviar spam, fins utilitzar-la com a repositori d’arxius amb virus, als que s’enllaça des de correus amb textos similars a “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per tal d’infectar ordinadors de qui cliqui l’enllaç.


Avantatges de mantenir la programació actualitzada?

Deixant de costat els aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui molt més que recomanable mantenir la programació actualitzada, hi ha multitud d’aspectes positius, que per ells sols, fan que sigui molt atractiu realitzar un manteniment de pàgines web sovintejat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, donarà l’oportunitat de modernitzar els plugins, canviant-los per altres que aportin noves utilitats a la botiga virtual, i a més, li permetin arribar a un públic més ampli.

Quan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves eines que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves utilitats per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines web i el posicionament als cercadors, la proposta de ServeisTic és…

Deixant de costat que si trobem a faltar un complement que potenciï la persuasibilitat, o la interacció amb els visitants de la pàgina web o botiga online, també ho comentem al client. Els principals aspectes que potenciem en els treballs de manteniment, són la seguretat de la pàgina web, botiga on-line, i el posicionament a Google. Amb aquesta finalitat, a més de les actualitzacions dels complements de la pàgina web o botiga virtual, també proposem al client la incorporació d’altres que no incrementaran la dedicació en la gestió quotidiana dels continguts, però que li faran possible aprofitar millor la seva pàgina web, botiga on-line.

Com a opció que completaria la millora de la pàgina web o botiga online del client en els aspectes de posicionament a Google, a més d’incorporar els complements passius que milloraran l’aprofitament del projecte des de cercadors sense tenir més feina en les actualitzacions quotidianes. També li exposem altres complements que tot i que requereixen un treball addicional, poden resultar molt més útils per l’aprofitament de la pàgina o botiga virtual.

Pel que fa a les periodicitats, des de ServeisTic som partidaris de fer el manteniment dels plugins de les pàgines web o botigues online 2 vegades a l’any. D’aquesta manera, no hi ha un excés de dedicació que encariria aquestes tasques, i és molt difícil que la programació arribi a ser tan obsoleta com perquè la pàgina web o botiga virtual corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Cal tenir en compte que el procés d’aplicació d’actualitzacions requereix una preparació, que inclou la realització d’una còpia prèvia dels continguts i les bases de dades, per tal de poder recuperar la pàgina o botiga virtual el més aviat possible, si hi ha algun imprevist molt malament. En conseqüència, la incorporació o activació de complements, per part nostra és una tasca que requereix una planificació prèvia, i a més es realitzarà dues vegades cada any, amb un màxim de 3.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Igualada:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Igualada:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga on-line. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les opcions oportunes per millorar el posicionament de. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que li faci. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


Registrar dominis a Igualada:

Registrar dominis amb panell de control per gestionar tots els registres de dominis des d’un sol espai. En cas que el client tingui qualsevol entrebanc, des del servei tècnic, l’el podem ajudar per tal que el resolgui. Per contra, si l’usuari prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec de registrar-li seus dominis, només cal que ens faciliti les dades oportunes, i procedirem a fer els registres dels dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Igualada:

Com a complement als serveis detallats en aquesta pantalla. A ServeisTic tenim paquets d’hospedatge per gairebé totes les necessitats, que semple incorporen àrea d’administració per administrar els serveis . Tots ells amb un complement que els fa molt especials, aquest valor afegit es basa en adaptar el seu paquet d’allotjament per adaptar-lo a la programació de la seva pàgina web o botiga virtual per tal que sigui més segura i millorar-ne el posicionament. Entre aquestes personalitzacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, alhora que comprimir les imatges, CSS, javascript, i un llarg etcètera, que es poden consultar als apartats d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Igualada:

En alguns casos el client pot necessitar hosting per una quantitat de dominis considerable, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé de diverses. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Igualada:

A més de l’allotjament de pàgines, i el registre de dominis, a ServeisTic també ens podem cuidar del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina web per activitats il·lícites, que posin en risc la pàgina , la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam codi maliciós i virus cap a usuaris externs.

Més informació:


× +info?