Servei de manteniment de programació de pàgines web WordPress, per millorar la seguretat i optimitzar el rendiment de les pàgines, a Jorba.

Les botigues online requereixen manteniment principalment per dos motius; Perquè fent-ne el manteniment es dificulta que es puguin produir intrussions que podrien enviar spam o coses pitjors des de la pàgina. Però el que realment hauria de motivar a fer el manteniment d’una pàgina, és el segon motiu; que en fer el manteniment de la pàgina, es poden actualitzar i incorporar noves prestacions, que permeten millorar-ne l’aprofitament.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de pàgines web?

Malauradament, en desenvolupar una pàgina amb WordPress no és massa habitual advertir al client dels perills que implica que més d’un terç de les botigues virtuals del món utilitzin aquesta programació. En conseqüència, hi ha una gran quantitat de pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I inevitablement amb forats de seguretat esperant que els aprofitin per qualsevol delicte. Per evitar-ho, és necessari, i normalment és suficient, instal·lar les actualitzacions amb certa freqüència.

El més normal és que fins que s’ha viscut, perquè algú que ha aconseguit fer alguna malifeta a la seva pàgina, la pirateria es consideri poc menys que un mite, i creure que aquest tipus de coses només passen a l’altra gent.

Malauradament, després d’anys administrant l’allotjament de centenars d’allotjaments, ens ha deixat molt clar que si no hi ha un manteniment adequat de la programació, i sense prendre les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre botigues virtuals amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan es detecta una incursió al sistema, i que s’està realitzant alguna acció no autoritzada, el primer que es fa és suspendre el servei del domini afectat, i a continuació se l’informa per tal que n’estigui al corrent. El client, no compta amb que un total desconegut pugui tenir cap interès en el seu hosting i causar-li un problema així de greu, i té molts dubtes. Tot i això possiblement aquest desconegut hagi fet el mateix a milers d’altres persones en els darrers dies, perquè és la seva feina. No hi ha res personal. Però la botiga on-line del client és vulnerable perquè no esta actualitzada.

Quan ja s’ha declarat la incidència, la solució és força més complicada que únicament anar aplicant les actualitzacions i els pedaços de seguretat, perquè s’ha d’esbrinar quan es va infectar botiga virtual, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, molta feina, per molt que es tinguin diverses còpies de seguretat. A part de les dificultats per netejar la pàgina, s’han de fer altres tasques, com netejar les llistes negres. Són unes intervencions que resulten costoses, davant les quals molt sovint, el proveïdor de hosting es limita a informar, i es nega a tornar a activar la pàgina fins que el programador n’hagi resolt els problemes. En altres com és el de ServeisTic, es poden fer aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que s’hi hagin dedicat, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer-nos càrrec d’aquestes actualitzacions de seguretat.

En aquestes accions, la finalitat de poder accedir al servidor a través de pàgina, sol ser instal·lar aplicacions, carregar arxius infectats per enllaçar-los des de correus de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues virtuals, a les quals hi ha sistemes de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris de la botiga botigues on-line, són força més delicades pel que fa als ricos. Tant per a seguretat, com per les les responsabilitats legals dels seus titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


Beneficis de mantenir la programació actualitzada?

Dur a terme una actualització freqüent dels plugins i de la mateixa programació de la botiga on-line, a més d‘evitar incidents causats per una programació obsoleta, ens permet incorporar noves prestacions, i millorar les opcions, els serveis i la usabilitat de la pàginaEn el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels complements, permet seguir de més aprop les noves aplicacions que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant noves eines per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En el cas de pàgines de comerç electrònic, si es vol ser competitiu, i marcar una diferència amb la resta de venedors, esdevé imprescindible afegir noves prestacions contínuament per incrementar la usabilitat, el servei, l’atenció a l’usuari, i la persuasibillitat. Naturalment, en incorporar les noves prestacions, també s’aprofita per actualitzar els complements de la pàgina, i la programació de la pàgina.


Per millorar la seguretat de botigues on-line i el posicionament als cercadors, la proposta de ServeisTic és…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines i botigues virtuals que s’ha de fer per al seu bon funcionament, considerem que el primer és actualitzar els existents i incorporar nous complements per millorar la seguretat. I també millorar el posicionament a Google, incorporant complements que no requereixin més dedicació per l’administració dels continguts, i que alhora puguin ajudar l’usuari a millorar els dos aspectes. A més d’aquests també podem incorporar altres complements per tal de aprofitar millor la pàgina.

Per aquests motius, en el moment que el client ens dóna la confiança de permetre’ns fer-nos càrrec del manteniment de la seva pàgina web o botiga on-line, hi afegim els elements bàsics que ens serviran per millorar-ne posicionament als cercadors, i li plantegem una proposta per incorporar-hi complements i utilitats més avançades. Que necessiten dedicar-hi més temps, però que els cercadors valoren positivament, i els faciliten mostrar-les en millors posicions als resultats de Google.

La proposta de manteniment de ServeisTic, consisteix en fer dues revisions de complements a l’any. Així, el preu és molt assequible, i la pàgina web o botiga virtual no corre perill de ser utilitzada per desconeguts.

Si es dóna el cas que el client vulgui incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que s’apliquin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, necessitarem valorar la procedència de fer-ho. Això és degut a que efectuar les actualitzacions de manteniment, no consisteix en clicar un botó. Prèviament s’ha de fer un treball de preparació per si es dóna algun incident en el manteniment. De tota manera, tot i considerar dues actualitzacions anuals, la proposta de manteniment en contempla 3 per donar solució a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Jorba:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Jorba:

L’any 2005 vam començar a posicionar pàgines web d’empreses als cercadors. De manera que, si el client hi està interessat, preparem una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. I atenent als resultats, li proposarem les solucions adequades per millorar-ne el posicionament. Amb els resultats i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si considera més oportú que les faci el seu col·laborador de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Jorba:

Registre de dominis amb whois i panell de control per gestionar els contactes, registrar dominis i fer-hi les actualitzacions. En cas que el client tingui qualsevol inconvenient, des del suport tècnic, l’ajudarem per tal que el resolgui. Però si s’estima més que ens fem càrrec dels seus registres, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Jorba:

Addicionamement als serveis explicats en aquest apartat. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’allotjament de pàgines, que igualment permeten una administració completa dels serveis contractats. Tots ells amb un complement que els fa molt especials, aquest complement consisteix en aplicar algunes personalitzacions al seu pla de hosting per fer-lo més compatible a les caracteristiques de la seva pàgina o botiga per fer-la més segura i millorar-ne el posicionament. La personalització dels espais, entre altres inclou activar de certificats SSL per la navegació segura, filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, així com comprimir d’elements estàtics, i altres adaptacions, que estan descrites als apartats d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Jorba:

Hi ha usuaris que tenen diverses pàgines web amb diferents dominis, sovint es tracta de dominis d’una mateixa empresa o propietari, i altres vegades aquests dominis són de clients del nostre client per aquells als que gestiona el servei de hosting. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, es tracta d’un servei personalitzat i complet, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que sigui el departament tècnic qui li faci les modificacions requerides, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Jorba:

A més de l’allotjament de pàgines, i registre de dominis, a ServeisTic també ens fem càrrec del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i que es pugui utulitzar la pàgina per activitats il·lícites, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres coses pitjors.

Més informació:


× +info?