Actualització de la programació i plugins de projectes WordPress, per incrementar les prestacions de seguretat, el SEO, i la utilitat de les pàgines, a La Llacuna

Les pàgines web requereixen manteniment fonamentalment per dos motius; el primer és que amb un manteniment adequat es dificulta que es puguin produir intrussions que acabarien enviant spam o coses pitjors des de la botiga virtual. Però el que realment hauria de motivar a dur a terme el manteniment d’una pàgina web, és el segon motiu; que en fer el manteniment de la botiga online, es poden actualitzar i incorporar noves prestacions, que permeten millorar-ne l’aprofitament.

De què protegeix el manteniment de la programació de botigues on-line?

Bona part de les botigues online que existeixen utilitzen WordPress. És un percentatge tan gran que si, per exemple, es volen infectar milions d’ordinadors en el marc de qualsevol malifeta, la manera més ràpida de fer-ho és utilitzar un forat de seguretat que serveixi pel que es necessita, i buscar botigues on-line que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però és més fàcil del que sembla perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i fer un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té la mancança que s’està buscant. Habitualment els forats de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable tenir els plugins i la pròpia programació de WordPress actualitzada.

Fins que s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la botiga virtual, el més habitual, és creure que aquestes coses no tenen res a veure amb nosaltres.

Des dela nostra situació, i amb l’experiència de gestionar diversos centenars de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són necessàries, perquè és estrany el mes que no hi hagi algun domini amb un problema greu per desatendre el seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, tard o dhora acabaria tocant tothom que no implanti les precaucions necessàries per evitar-ho.

Quan s’informa al client que de la utilització de la seva botiga virtual per alguna acció il·lícita, i que s’han de suspendre els seus serveis fins que estigui resolta la incidència, és freqüent que ho consideri un atac personal d’algú. En realitat però és que aquest enemic no existeix. El motiu pel que s’ha hackejat la seva pàgina només per la vulnerabilitat a causa de la deixadesa en les actualitzacions.

Les incidències d’aquest tipus no són fàcils de resoldre. En primer lloc perquè cal trobar el malware o les modificacions que s’han fet al sistema, en segon lloc perquè cal fer la posada al dia que no es va fer quan hauria calgut. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres incidències afegides com a conseqüència de l’antiguitat de la programació de la botiga online. I per acabar, perquè habitualment en el transcurs d’ aquestes accions es perpetren un munt d’infraccions, que la majoria de les vegades com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina web de diverses llistes negres. Treballs que, i amb motiu, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, normalment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

En aquestes accions, la finalitat de poder accedir a l’espai de l’allotjament a través de botiga virtual, sol ser instal·lar aplicacions, carregar fitxers amb virus per enllaçar-los des de missatges de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Un cas especialment sensible en el relatiu al perill que comporta una programació obsoleta són les botigues botigues online, a les quals hi ha sistemes de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris de la botiga botigues on-line, són força més delicades pel que fa als perills. Tant en el relatiu a seguretat, com a les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


En què ens pot beneficiar el manteniment de la programació de pàgines web?

A banda dels aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui necessari mantenir la programació al dia, hi ha múltiples aspectes positius, que per ells sols, fan que resulti molt interessant realitzar un manteniment de pàgines web sovintejat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, permetrà modernitzar els plugins, canviant-los per altres que aportin noves prestacions a la pàgina, i a més, li permetin arribar a un públic més extens.

En el cas de pàgines de comerç electrònic, si es vol ser competitiu, i marcar una diferència amb els competidors, esdevé necessari incorporar noves prestacions contínuament per millorar la usabilitat, el servei, l’atenció a l’usuari, i la persuasibillitat. Com es pot suposar, en afegir les noves funcionalitats, també s’aprofita per actualitzar els complements que hi hagi a la pàgina, i la programació de la botiga online.


Per garantir la seguretat de pàgines web i el posicionament a Google, la proposta de ServeisTic és…

Tot i que si trobem a faltar alguna utilitat que potenciï la persuasibilitat, o la interacció amb els usuaris de la pàgina o botiga on-line, també ho comentem al client. Els principals detalls que cuidem en els treballs de manteniment de la programació, són la seguretat de la pàgina web, botiga virtual, i el posicionament a Google. Amb aquesta finalitat, a més d’actualitzar els complements de la pàgina web o botiga on-line, també li proposem al client la incorporació d’altres que no li donaran més dedicació en l’administració quotidiana dels continguts, però si que li permetran aprofitar millor la seva pàgina web, botiga virtual.

Per d’aprofitar millor pàgina o botiga on-line, durant la primera actualització i revisió de plugins, hi incorporem els complements per al posicionament a Google que considerem més adequats, després de valorar els que hi ha inicialment la pàgina web o botiga virtual, alhora que proposem els que cosiderem interessants però que requereixem més atenció en les de continguts de la pàgina web o botiga virtual, exposant-li també les millores que en podria obtindre.

Pel que fa a les periodicitats, des de ServeisTic som partidaris de fer el manteniment dels complements de les pàgines web o botigues online dues vegades a l’any. D’aquesta manera, no hi ha un excés de dedicació que encariria aquestes tasques, i és molt difícil que la programació arribi a ser prou obsoleta com perquè la pàgina o botiga online corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Si es dóna el cas que el client necessiti incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que es facin les tasques de manteniment en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà valorar la procedència de fer-ho. Això és degut a que implementar les actualitzacions de manteniment, no consisteix en pitjar un botó. Prèviament és indispensable fer una tasca de preparació per si hi ha algun incident en el manteniment. En tot cas, tot i considerar 2 actualitzacions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla tres per donar una resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress La Llacuna:

Posicionament de pàgines web i botigues online a La Llacuna:

Des de l’any 2005 estem treballant amb SEO i el posicionament optimitzant pàgines web i botigues online. En cas que el client ho vulgui, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les accions oportunes per posicionar la seva pàgina o botiga online. Havent exposat l’anàlisi al client, serà el moment de decidir si ens n’hem de fer càrrec, o si té algú de confiança que pot aplicar les modificacions de programació proposades. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, quedarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a La Llacuna:

Servei de registre de dominis amb panell de control per registrar i administrar els dominis amb total llibertat. En cas de trobar-se qualsevol entrebanc pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. Però si prefereix que ens fem càrrec dels seus registres, només ens ha d’enviar un correu electrònic, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a La Llacuna:

A més dels serveis explicats en aquesta pantalla. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’allotjament de pàgines, que igualment permeten una gestió completa dels recursos contractats. En tots els hostings s’hi inclou un complement que els fa molt especials, aquest extra En cas que el client ho consideri oportú, adaptem el seu hosting per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el posicionament. La personalització dels espais d’allotjament, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per la navegació segura, filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, alhora que comprimir les imatges, CSS, javascript, i altres adaptacions, que es detallen als espais d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a La Llacuna:

Pensant en els clients als que els cal hosting per diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són de la mateixa empresa, o bé de diverses. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS , aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en funcionament, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si ho prefereix el client, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, afegir bústies redireccions de correu, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a La Llacuna:

A ServeisTic, ens podem cuidar consisteix en fer el manteniment de la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


× +info?