Què s’evita, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de botigues virtuals WordPress? Per què mantenir la pàgina actualitzada?

Les botigues on-line requereixen manteniment principalment per dos motius; el primer és que fent-ne el manteniment es dificulta que es produeixin intrussions que podrien enviar spam o coses pitjors des de la pàgina web. Però el que hauria de ser la motivació principal per dur a terme el manteniment d’una pàgina, és el segon motiu; que amb el manteniment de la pàgina web, s’actualitzen i incorporen noves prestacions, que permeten treure’n més profit.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de botigues online?

Una gran quantitat de les botigues virtuals que existeixen funcionen amb WordPress. Tantes que si, per exemple, es volen infectar milers d’ordinadors per qualsevol malifeta, la manera més fàcil de fer-ho és trobar un problema de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar botigues on-line que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però és més fàcil del que sembla perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i fer un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té la mancança que s’està buscant. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable actualitzar el WordPress, i tots els complements.

Llevat aquells que ja han estat víctimes d’alguna acció de pirateria, el normal és que tothom es consideri fora de qualsevol perill relacionat amb la seva botiga on-line fins que un dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Des del nostre punt de vista, i amb l’experiència d’administrar diversos centenars de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són indispensables, perquè és estrany el mes sense que hi hagi algun domini amb una incursió greu per no tenir cura del manteniment del seu WordPress. Dit d’una altra manera, si fos una loteria, tard o dhora acabaria tocant tothom que no prengui les precaucions necessàries per evitar-ho.

Quan s’informa al client que se li han de tallar els serveis fins la resolució de la incidència, una de les frases més escoltades és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després “i per què m’ho fan a mi?”. Però hem de tenir molt present que aquesta no és cap acció hostil, ni cap atac. És tan simple com que un hacker a saber d’on, havia de trobar pàgines per fer les seves accions, i aquella era vulnerable perquè no estava actualitzada.

En haver-se fet palesa la incursió, la solució resulta força més complicada que únicament anar aplicant les actualitzacions i els pedaços de seguretat, perquè s’ha d’esbrinar quan es va infectar pàgina, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, una feinada considerable, per més que es tinguin diversos backups. A part de les dificultats per netejar la pàgina web, també hi ha altres tasques, com netejar les llistes negres. Es tracta d’intervencions que resulten costoses, davant les quals en molts casos, el servidor es limita a informar, i es nega a reactivar la pàgina fins que el programador n’hagi resolt els problemes. En altres com és el de ServeisTic, es poden fer aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que calgui dedicar-hi, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer-nos càrrec d’aquestes actualitzacions de seguretat.

Quan es duen a terme aquestes accions, el motiu pel que es vol accedir al servidor a través de botiga online, sol ser instal·lar aplicacions, carregar fitxers amb virus per enllaçar-los des de correus de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Un àmbit en el que Cal ser especialment prudent en el relatiu a les mesures de seguretat, i a conservar la programació de la pàgina al dia, és el dels negocis de comerç electrònic, que a banda de les utilitats habituals d’un allotjament, incorporen les fitxes dels clients, les comandes i dades particulars que no han de ser llegibles ni utilitzables per qualsevol que aconsegueixi accedir al servidor.


En què ens pot beneficiar mantenir la programació de pàgines?

Programar les actualitzacions freqüents dels complements i de la mateixa programació de la pàgina, a més d‘evitar incidents causats per una programació desfasada, dóna l’oportunitat d’incorporar noves prestacions, millorant les opcions, els serveis i la usabilitat de la botiga virtualEn el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com en vendes online, l’actualització freqüent dels complements, permet seguir de més aprop les noves eines que faciliten incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant noves utilitats de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels plugins, permet estar més al cas de les noves eines que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves eines per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines i el posicionament a Google, a ServeisTic proposem…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines i botigues on-line imprescindible per evitar incidències, prioritzem actualitzar els existents i incorporar nous complements que permetin incrementar la seguretat. I també potenciar el posicionament, incorporant plugins que no requereixin més feina per gestionar habitualment els continguts, i que alhora puguin ajudar l’usuari a millorar els dos aspectes. A més d’aquests també podem incorporar altres complements que servirien per aprofitar millor la pàgina.

Per completar la millora de la pàgina web o botiga online del client en els aspectes de SEO, a més d’incorporar els complements que milloraran l’aprofitament del projecte des de Google sense donar-li més feina habitualment. També li exposem altres complements que tot i que se’ls ha de dedicar més temps, poden resultar molt útils per aprofitar de la pàgina o botiga virtual.

Pel que fa a les periodicitats de les actualitzacions, proposem que es facin cada 6 mesos. Dos cops cada any. Tot i això, si es dona el cas que per algun motiu específic el client considera que és l’apropiat per fer l’actualització de la seva pàgina o botiga on-line, la podem avançar en funció de les seves necessitats

És important saber que el procés de les actualitzacions implica tota una preparació, de còpia prèvia dels continguts i les bases de dades, per tal de poder recuperar la pàgina web o botiga virtual el més aviat possible, en cas que alguna cosa surti molt malament. En conseqüència, incorporar o bé activar plugins, per part nostra és una tasca que requereix una planificació prèvia, i a més es realitzarà dues vegades cada any, amb un màxim de tres.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Masquefa:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Masquefa:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. En cas que el client ho vulgui, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar les posicions als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Masquefa:

Registre de dominis amb whois i panell d’administració per administrar els contactes, registrar i administrar els dominis i fer-hi les modificacions. En cas de qualsevol entrebanc, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui registrar els seus dominis i utilitzar-los. Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Masquefa:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic són especialment rellevants també els paquets de hosting, que igualment permeten una administració completa dels serveis. tots els allotjaments inclouen un extra que els fa molt especials, aquest extra consisteix en adaptar el seu paquet d’allotjament per adequar-lo a la programació de la seva pàgina o botiga per tal que sigui més segura i millorar-ne el posicionament. Aquesta adaptació dels espais d’allotjament, entre altres inclou activar de certificats SSL per utilitzar HTTPS , filtres SPF, DKIM i DMARC així es garanteix que els missatges de correu són legítims, així com comprimir les imatges, CSS, javascript, i un llarg etcètera, que estan descrites als espais d’allotjament de pàgines web i administració de servidors i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Masquefa:

Si el client té diversos dominis pels quals necessita hosting per allotjar, ja siguin propis o de terceres empreses. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, aquest servei inclou des de la configuració fins el manteniment després de la posada en marxa, així com la monitorització de l’estat dels servidors, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Masquefa:

Un altre servei que podem realitzar per als nostres usuaris de mantenir els plugins i programació de pàgines web WordPress al dia, així s’evita que la pàgina esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, que posin en risc la pàgina web, la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam codi maliciós i virus cap a usuaris externs.

Més informació:


× +info?