Manteniment de la programació i plugins de projectes WordPress, per incrementar les garanties de seguretat, el SEO, i la utilitat de les pàgines, a Piera

Les tasques de manteniment de les pàgines, tenen dues finalitats, evitar que algú les utilitzi per accions il·legals, i alhora per actualitzar les funcionalitats que facin que la pàgina resulti més eficient.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de botigues virtuals?

Bona part de les pàgines que hi ha funcionen amb WordPress. Tantes que si, per exemple, algú necessita infectar milers d’ordinadors en el marc de qualsevol malifeta, la manera més còmoda de fer-ho és trobar un forat de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar pàgines web que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però no ho és tant perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar una aranya que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té la mancança que s’està buscant. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar actualitzacions. I és per aquest motiu que és prioritari tenir els plugins i la pròpia programació de WordPress actualitzada.

Llevat aquells que ja han estat víctimes d’accions de pirateria, el normal és que tothom es consideri fora de qualsevol perill relacionat amb la seva pàgina web fins que arriba el dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Des dela nostra situació, i amb l’experiència d’administrar diversos centenars de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són necessàries, perquè és estrany el mes sense que hi hagi algun domini amb una incidència greu per no tenir cura del manteniment del seu WordPress. Dit d’una altra manera, si fos una loteria, tard o dhora acabaria tocant tothom que no prengui les precaucions necessàries per evitar-ho.

Quan s’informa al client que de la utilització de la seva pàgina per alguna acció il·lícita, i que se li han de suspendre els seus serveis fins que estigui resolta la incidència, és freqüent que ho consideri un atac personal d’algú. La realitat però és que no es tracta d’un enemic. El motiu pel que s’ha hackejat la seva pàgina únicament perquè era més vulnerable que altres, a causa de la deixadesa en les actualitzacions.

En haver-se fet palesa la incursió, la solució és bastant més complexa que si s’haguéssin anat aplicant les actualitzacions a mesura que es publicaven, perquè s’ha d’esbrinar quan es va infectar pàgina, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, una feinada considerable, per molt que es tinguin diversos backups. A més de les complicacions que hi ha per netejar la botiga virtual, s’han de fer altres accions, com treure la pàgina de llistes negres. Es tracta d’intervencions que resulten costoses, que quan es donen molt sovint, el proveïdor d’allorjament es limita a informar, i es nega a tornar a activar la pàgina fins que el programador n’hagi resolt les incidències. En altres com és el cas de ServeisTic, ens podem encarregar d’aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que calgui dedicar-hi, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer-nos càrrec d’aquestes actualitzacions de seguretat.

Les intencions per dur a terme aquestes accions poden ser diverses. Des de utilitzar la pàgina web per enviar spam, fins utilitzar-la com a repositori d’arxius amb virus, als que s’enllaça des de correus amb textos com “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per infectar els ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

Un tipus de pàgines en el que Cal ser especialment prudent en el relatiu a les mesures de seguretat, i a tenir la programació de la pàgina actualitzada, és el dels negocis de comerç electrònic, que a banda de les utilitats habituals d’un allotjament, emmagatzemen les fitxes dels clients, les comandes i dades particulars que no han de ser llegibles ni utilitzables en cas que algú aconsegueixi accedir al servidor.


En què ens pot beneficiar mantenir la programació de botigues online?

Tot i que els perills de no tenir la programació actualitzada són força convincents per si mateixos, per aprofitar la botiga virtual, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació amb certa assiduïtat. Perquè els complements van evolucionant, n’apareixen de nous, i més funcionals, i fins i tot plugins, que poden ser interessants per alguna finalitat pràctica, que fins aquell moment no existia.

Si la pàgina és una botiga virtual, de la mateixa manera que és més necessari mantenir el software actualitzat. Per comerç electrònic, amb freqüència apareixen noves versions de plugins per fomentar la interacció, millorar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari alguns articles en que el sistema considera que pot estar interessat gràcies a les consultes de visites anteriors. Per tant, encara que s’hagin de fer aquestes actualitzacions per obligació, sovint incorporaran millors arguments que donaran més arguments la botiga virtual per vendre més.


Per garantir la seguretat de botigues online i el posicionament als cercadors, a ServeisTic proposem…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines web i botigues on-line indispensable per al seu bon funcionament, considerem que el principal és actualitzar els existents i incorporar nous complements que permetin fer més segura la pàgina web o la botiga virtual. I també potenciar el posicionament, incorporant plugins que no donin més dedicació per la gestió quotidiana de continguts, i que alhora puguin ajudar al nostre client a millorar les dues vessants. A banda, però també podem incorporar altres complements que servirien per millorar l’aprofitament de la pàgina.

Per completar la millora de la pàgina o botiga online del client en les característiques de posicionament a Google, a més els complements passius per millorar l’aprofitament del projecte des de Google sense haver-hi de tenir més dedicació habitualment. També li exposem altres complements que tot i que requereixen un treball addicional, poden ser molt més útils per l’aprofitament de la pàgina web o botiga virtual.

La proposta de manteniment de ServeisTic, consisteix en fer dues actualitzacions de complements a l’any. D’aquesta manera, el preu és assequible, i la pàgina web o botiga online no deixa de ser segura.

En el cas que el client requereixi incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que es realitzin les tasques de manteniment en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà estudiar la necessitat de fer-ho. Això és degut a que implementar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament és indispensable fer una tasca de preparació per si es desencadena qualsevol problema durant el procés. De tota manera, tot i considerar 2 revisions anuals, la proposta de manteniment en contempla una tercera per donar solució a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Piera:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Piera:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem el·laborar una anàlisi gratuïta de la seva web o botiga on-line. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar les posicions als resultats de cerca dels cercadors. Havent exposat l’anàlisi al client, serà el moment de decidir si vol que ens en fem càrrec, o si té un col·laborador de confiança que pot aplicar les modificacions proposades. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Piera:

Servei de registre de dominis amb àrea privada per registrar i gestionar les dades dels dominis contractats amb total llibertat. En cas que l’usuari tingui qualsevol inconvenient, des del servei tècnic, l’el podem ajudar per tal que el resolgui. Per contra, si l’usuari prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec de registrar-li seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i registrarem els dominis que tingui interès en registrar.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Piera:

A més dels serveis explicats en aquest apartat. A ServeisTic destaquen també els paquets d’hospedatge, que semple incorporen un panell de control per administrar els serveis . Tots ells amb un complement molt interessant, aquest complement Si el client hi està interessat, adaptem el seu allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el SEO. La personalització dels allotjaments, entre altres inclou l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS , SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, alhora que comprimir les imatges, CSS, javascript, i altres adaptacions, que es detallen als espais d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Piera:

Si el client té diversos dominis pels quals necessita allotjament per allotjar, ja siguin propis o de terceres empreses. podent aprofitar d’aquesta manera la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en funcionament, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que sigui el departament tècnic qui li faci les modificacions requerides, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, afegir bústies redireccions de correu, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Piera:

A més del hosting, i registre de dominis, a ServeisTic també ens podem cuidar de mantenir complements i la programació de pàgines web WordPress al dia, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


× +info?