Actualització de la programació i complements de projectes WordPress, per incrementar les prestacions de seguretat, el SEO, i el rendiment de les pàgines, a Polinyà

Les botigues on-line requereixen manteniment principalment per dos motius; Perquè amb un manteniment adequat es dificulta que es produeixin intrussions que podrien enviar spam o coses pitjors des de la botiga virtual. Però el que hauria de ser la motivació principal per fer el manteniment d’una botiga virtual, és el segon motiu; que amb el manteniment de la botiga virtual, es poden actualitzar i incorporar noves prestacions, que permeten millorar-ne l’aprofitament.

De què protegeix l’actualització de la programació de botigues virtuals?

Un percentatge important de les botigues online que existeixen utilitzen WordPress. És una proporció tal que si, per exemple, algú necessita infectar milions d’ordinadors per qualsevol malifeta, la manera més còmoda de fer-ho és aprofitar un forat de seguretat que serveixi pel que es necessita, i buscar botigues virtuals que funcionin amb WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però no ho és tant perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats d’una cerca a Google té el forat de seguretat. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar actualitzacions. I és per aquest motiu que és prioritari actualitzar el WordPress, i tots els complements.

És força habitual que fins que s’ha patit, perquè algú que ha aconseguit fer alguna malifeta a la seva pàgina web, la pirateria es consideri poc menys que un mite, i creure que aquest tipus de coses només passen a qui s’ho busca.

Des dela nostra perspectiva, i amb l’experiència de gestionar diversos centenars de dominis simultàniament, podem assegurar que aquestes precaucions són indispensables, perquè és estrany el mes que no hi hagi algun domini amb una incursió greu per desatendre el seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, tard o dhora acabaria tocant tots aquells que no estableixin les precaucions necessàries per evitar-ho.

En informar al client que se li han de tallar els serveis fins que hagi resolt l’incident, una de les frases més comuns és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després “i per què a mi?”. Però cal tenir present que no és cap acció hostil, ni cap intent de perjudicar gratuït. És tan simple com que un hacker a saber d’on, necessitava una pàgina per fer les seves accions, i la d’aquest client era vulnerable perquè no estava actualitzada.

En cas que s’hagi produit una infecció, el problema del client dependrà del tipus de pàgina, i de com de sovintejada sigui l’actualització de continguts. En cas que es tracti d’una pàgina o blog, caldrà saber des de quan està infectada, si hi ha hagut actualitzacions posteriors, i l’afectació, per decidir si és més pràctic netejar la pàgina, o bé utilitzar un backup previ a la infecció, i actualitzar. Si es tracta de botigues online la solució es complica força, perquè és molt possible que després de la infecció s’hagin actualitzat productes, s’hagin fet comandes, o qualsevol altra cosa que sol convertir en inviable l’opció de recuperar una còpia anterior, i obliga a netejar la que hi ha al servidor, cosa que pot requerir moltes hores de feina.

En aquestes accions, la finalitat de poder accedir al servidor a través de pàgina web, sol ser instal·lar aplicacions, penjar fitxers amb virus per enllaçar-los des de correus de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Les botigues virtuals, són un tipus de pàgina especialment sensibles a les intrussions per part de personatges amb males intencions, perquè a més dels continguts i els productes, entre altra informació sensible, normalment també tenen els usuaris, i les seves dades.


En què ens pot beneficiar actualitzar la programació de pàgines?

Actualitzar amb freqüència els complements i de la mateixa programació de la botiga virtual, a més d‘evitar incidents causats per una programació desactualitzada, ens permet incorporar noves utilitats, i millorar les opcions, els serveis i la usabilitat de la pàginaQuan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels complements, permet estar més al cas de les noves eines que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant nous plugins per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En el cas de pàgines de comerç electrònic, si es vol ser competitiu, i marcar una diferència amb la resta de venedors, esdevé imprescindible afegir noves prestacions constantment per millorar la usabilitat, el servei, l’atenció a l’usuari, i la persuasibillitat. Naturalment, en aplicar les noves funcionalitats, també s’aprofita per actualitzar els complements de la pàgina, i la programació de la pàgina.


Per millorar la seguretat de botigues virtuals i el posicionament a Google, ServeisTic us proposa…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines web i botigues online imprescindible per evitar incidències, prioritzem actualitzar els existents i afegir nous complements que permetin fer més segura la pàgina web o la botiga virtual. I també potenciar el SEO, incorporant plugins que no requereixin més dedicació per la gestió quotidiana de continguts, i que ajudin al nostre client a millorar els dos aspectes. A més d’aquests també podem incorporar altres complements per tal de millorar l’aprofitament de la pàgina.

Per d’aprofitar millor pàgina o botiga on-line, durant la primera actualització i revisió de plugins, hi incorporem els complements per al posicionament que considerem més adequats, tenint en compte els que tingui inicialment la pàgina web o botiga virtual, alhora que recomanem aquells que cosiderem interessants però que requereixem més atenció en les regulars de la pàgina o botiga virtual, exposant-li també els beneficis que en podria obtenir.

La proposta de manteniment de ServeisTic, consisteix en fer 2 actualitzacions de plugins a l’any. Així, el preu és molt assequible, i la pàgina o botiga online no deixa de ser segura.

Tot i plantejar 2 actualitzacions de plugins a l’any, n’hi pot haver una tercera, sempre i quan existeixi una justificació com; que hi hagi alguna advertència de forat de seguretat, que s’hagi fet algun canvi a la pàgina web, o alguna altra situació inusual, que faci recomanable realitzar aquest manteniment addicional.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Polinyà:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Polinyà:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem desenvolupar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina web o botiga on-line. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori les posicions als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que li faci. En cas que sigui el col·laborador qui es faci càrrec d’aplicar les millores, quedarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Polinyà:

Registrar dominis amb àrea d’administració per gestionar els registres de dominis des d’un sol espai. En cas que el client tingui qualsevol inconvenient, des del servei tècnic, l’el podem ajudar per tal que el resolgui. Però si prefereix que li registrem els dominis, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Polinyà:

A més dels serveis explicats en aquest apartat. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’allotjament de pàgines, que igualment permeten una gestió completa dels serveis. Tots ells amb un complement molt interessant, aquest extra Si el client hi està interessat, adaptem el seu allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les que afecten al posicionament. La personalització dels allotjaments, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS , filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, alhora que activar la compressió de les imatges, CSS, javascript, i un llarg etcètera, que estan explicades als espais de hosting web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Polinyà:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar molts dominis, sovint es tracta de dominis d’una mateixa societat o propietari, i altres aquests dominis són de clients del nostre client per aquells als que administra el servei d’allotjament. Tenim el servei d’administració de servidors dedicats i VPS, es tracta d’un servei personalitzat i complet, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si així ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Polinyà:

A més del hosting de pàgines, i el registre de dominis, a ServeisTic també ens podem cuidar de mantenir els plugins i la programació de pàgines web WordPress al dia, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i que es pugui utulitzar la pàgina per qualsevol activitat il·lícita, aquest tipus de pràctiques en el millor de casos es limiten a l’enviament de spam des de la pàgina afectada, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


× +info?