Actualització de la programació i plugins de projectes WordPress, per incrementar les garanties de seguretat, el posicionament a Google, i la utilitat de les pàgines, a Sabadell

El manteniment de la programació de botigues online, consisteix en treballs que eviten tot tipus d’incidències, i per l’altre garanteixen tenir la pàgina web en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que sorgeixen gràcies a ser a Internet.

De què protegeix l’actualització de la programació de pàgines?

Bona part de les pàgines web que existeixen funcionen amb WordPress. És una proporció tal que si algú necessita infectar milions d’ordinadors per qualsevol malifeta, la manera més ràpida de fer-ho és utilitzar un forat de seguretat que serveixi pel que es vol fer, i buscar botigues on-line que utilitzin WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però no ho és tant perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar un robot que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té la mancança que s’està buscant. Habitualment els problemes de seguretat es resolen en instal·lar les actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable actualitzar el WordPress, i tots els plugins.

Fins que s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la botiga virtual, el més habitual, és creure que aquestes coses no ens passaran mai.

L’experiència, ens deixa molt clar que cal prendre mesures per evitar que la programació i els plugins es quedin obsolets, perquè per experiència sabem que si una botiga virtual no es manté actualitzada, serà qüestió de temps però segur algú acabarà trobant la manera d’utilitzar-la per fer alguna activitat il·lícita.

Quan s’informa al client que se li han de suspendre els serveis fins que hagi resolt la incidència, una de les frases més escoltades és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després també és molt freqüent el “i per què a mi?”. Però hem de tenir present que no és cap acció hostil, ni cap intent de perjudicar gratuït. És tan simple com que un hacker de qualsevol lloc del món, necessitava una pàgina per fer les seves accions, i aquella era vulnerable perquè no s’havia actualitzat des de ves a saber quan.

Si ja s’ha produit la infecció, el problema del client dependrà del tipus de pàgina, i de com de sovintejada sigui l’actualització de continguts. En cas que es tracti d’una pàgina o blog, caldrà esbrinar des de quan està infectada, si hi ha hagut actualitzacions a posteriori, i quina ha estat l’afectació, per decidir si és millor netejar la pàgina, o bé una còpia prèvia a la infecció, i a partir d’allà posar tots els pedaços de seguretat actuals. Si es tracta de botigues online la solució es complica força, perquè és molt possible que després de la infecció s’hagin modificat productes, s’hagin fet comandes, o qualsevol altra cosa que habitualment fa inviable utilitzar un backup, i obliga a netejar la programació i revisar les configuracions, i aquesta solució pot significar moltes hores de feina.

Les finalitats d’aquestes accions poden ser molt variades. Des d’emviar SPAM des de la pàgina, fins utilitzar l’espai com a repositori d’arxius infectats, als que s’enllaça des de correus amb textos com “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per infectar els ordinadors de qui cliqui l’enllaç.


En què ens pot beneficiar mantenir la programació de botigues virtuals?

Tot i que els riscos de no tenir la programació actualitzada són força convincents per ells sols, si es vol aprofitar la botiga virtual, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació amb certa assiduïtat. Perquè els plugins van evolucionant, en van apareixent de més operatius, i fins i tot plugins, que poden permetre incorporar alguna finalitat concreta, que fins aquell moment no existia.

En cas que la pàgina web sigui una botiga online, alhora que és més necessari mantenir el programari actualitzat. Per comerç electrònic, amb freqüència surten noves versions de plugins per potenciar la interacció, incrementar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari aquells productes en que la botiga online considera que pot estar interessat degut a les consultes de visites anteriors. Per aquests motius, encara que s’hagin de fer aquestes actualitzacions per obligació, sovint incorporaran millors arguments que donaran una empenta a la botiga online per vendre més.


Per garantir la seguretat de botigues on-line i el SEO, a ServeisTic proposem…

Des de ServeisTic, recomanem que es dugui a terme el manteniment de la programació de pàgines, botigues online i qualsevol tipus de projecte d’Internet. Dedicant una especial atenció, a banda dels requeriments relacionats amb la seguretat, que a més són indispensables, són els que poden ajudar al posicionament a Google, que ajuden a que la pàgina, botiga virtual agradi més a Google, i tingui un millor posicionament. Sense deixar de valorar, i proposar al client qualsevol altre servei, que pugui incrementar l’aprofitament de la seva presència a Internet.

Per completar la millora de la pàgina o botiga online del client en els aspectes de posicionament a Google, a més d’incorporar els complements que milloraran l’aprofitament del projecte des de cercadors sense haver-hi de tenir més dedicació en les actualitzacions quotidianes. També li proposem altres complements que tot i que se’ls ha de dedicar més temps, poden ser molt útils per aprofitar de la pàgina o botiga on-line.

Pel que fa a la calendarització, a ServeisTic som partidaris de fer el manteniment de la programació de les pàgines o botigues online dues vegades a l’any. D’aquesta manera, no hi ha un excés de dedicació que encariria aquestes tasques, i molt difícilment la programació arribi a ser prou desfasada com perquè la pàgina o botiga on-line corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

En el cas que el client demani incorporar una sola millora o actualització, o li calgui que s’apliquin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà estudiar la necessitat de fer-ho. El motiu és que implementar les actualitzacions de manteniment, no consisteix en clicar un botó. Prèviament s’ha de fer una tasca de preparació per si es desencadena algun problema durant el procés. En tot cas, tot i considerar dues revisions anuals, la proposta de manteniment en contempla tres per donar resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sabadell:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sabadell:

Des de 2005 estem treballant amb SEO i posicionament tant de web com de botigues online. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem desenvolupar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga online. En funció del que es trobi, li proposarem les solucions més apropiades per millorar el posicionament. Amb els resultats i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que se n’ocupi el seu dissenyador de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en el possible.

Més informació:


Registrar dominis a Sabadell:

Registre de dominis amb whois i panell de control per gestionar els contactes, registrar dominis i efectuar les modificacions. En cas de qualsevol incidència, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui administrar dominis i utilitzar-los. Per contra, si el client prefereix que ens fem càrrec del registre dels seus dominis, només cal que ens faciliti les dades oportunes, i registrarem els dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sabadell:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic podem oferir plans d’allotjament per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una administració completa dels recursos. En tots els allotjaments s’hi inclou un extra que els fa molt especials, aquest valor afegit Si el client hi està interessat, adaptem el seu hosting per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el posicionament. Aquesta adaptació dels allotjaments, entre altres inclou l’activació de certificats SSL per la navegació segura, SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sabadell:

Si l’usuari té múltiples dominis pels quals necessita hosting per allotjar, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé dels seus clients. podent aprofitar d’aquesta manera la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en marxa, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sabadell:

A ServeisTic, podem fer-nos càrrec consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, així es mantenen uns mínims de seguretat que dificulten que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


× +info?