Actualització de la programació i plugins de projectes WordPress, per millorar les prestacions de seguretat, el SEO, i la utilitat de les pàgines, a Sant Cugat del Vallès

El manteniment de la programació de pàgines, consisteix en treballs que ens estalvien problemes no desitjats, i per l’altre ens permeten tenir la botiga virtual en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que poden sorgir gràcies a ser a Internet.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de pàgines?

En fer una pàgina amb WordPress no és del tot habitual advertir al client dels riscos de que més del 33% de les pàgines del món funcionin amb aquesta programació. En conseqüència, hi ha una gran quantitat de pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I inevitablement amb forats de seguretat que es poden aprofitar per qualsevol estafa. Per evitar que ens passi, és necessari, i habitualment és suficient, tenir la pàgina web actualitzada.

És habitual que tothom es consideri lliure de qualsevol amenaça relacionada amb la seva pàgina fins que un dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Però la realitat, ens diu que cal prendre mesures per evitar que es quedi obsoleta, perquè per experiència sabem que si una pàgina no es manté actualitzada, trigarà més o menys, però segur algú acabarà trobant la manera d’utilitzar-la per fer alguna cosa il·lícita.

Quan s’informa al client que s’ha utilitzat la seva botiga virtual per alguna acció il·lícita, i que s’han de suspendre els serveis fins que estigui resolta la incidència, és força habitual que ho consideri un atac personal d’algú. La realitat però és que aquest enemic no existeix. El motiu pel que s’ha hackejat la seva pàgina únicament perquè era més vulnerable que altres, a causa de la manca d’actualitzacions.

Les inconveniències d’aquest tipus no són fàcils de resoldre. En primer lloc perquè cal trobar on son els fitxers de malware o la configuració modificada, en segon lloc perquè cal fer el manteniment que no es va fer en el moment oportú. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres problemes afegits deguts a la programació obsoleta de la pàgina. I per acabar, perquè durant aquestes accions es perpetren moltes infraccions, que la majoria de les vegades com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina de múltiples llistes negres. Feines que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com evitables, normalment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, en considerar-les una negligència del client.

Aquestes accions poden pretendre des de deixar arxius infectats a l’espai del domini per enllaçar-los des de correus de spam, fins l’enviament de SPAM des del mateix espai, passant per la instal·lació d’aplicacions fraudulentes amb qualsevol finalitat.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues virtuals, que en tenir sistemes de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris de la botiga botigues virtual, són dades força més delicades pel que fa als perills. Tant en el relatiu a seguretat, com per les les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


Beneficis de fer el manteniment per tenir la programació actualitzada?

Tot i que els riscos de no tenir la programació actualitzada són força convincents per ells sols, si es vol aprofitar la pàgina web, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació assíduament. Perquè els complements van evolucionant, en van apareixent de més operatius, i fins i tot plugins, que poden ser interessants per alguna finalitat concreta, que fins aquell moment no existia.

En el cas de pàgines de comerç electrònic, si es vol ser competitiu, i marcar una diferència amb la resta de venedors, esdevé necessari incorporar noves funcionalitats contínuament per millorar la usabilitat, el servei, l’atenció a l’usuari, i la persuasibillitat. Naturalment, en afegir les noves funcionalitats, també s’aprofita per actualitzar els complements que hi hagi a la pàgina, i la programació de la pàgina web.


Per garantir la seguretat de botigues on-line i el SEO, a ServeisTic proposem…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines i botigues on-line indispensable per tal que funcionin adequadament, donem prioritat a actualitzar els existents i incorporar nous plugins que permetin fer més segura la pàgina web o la botiga online. I també potenciar el posicionament a Google, incorporant plugins que no donin més feina per gestionar habitualment els continguts, i que alhora puguin ajudar l’usuari a millorar les dues vessants. A més d’aquests també podem incorporar altres complements per tal de aprofitar millor la pàgina.

Com a opció que completaria la millora de la pàgina o botiga virtual del client en les característiques de SEO, a més els complements que milloraran l’aprofitament del projecte des de Google sense haver-hi de tenir més dedicació habitualment. També li proposem altres plugins que tot i que donen una mica més de feina, poden ser molt més útils per aprofitar de la pàgina web o botiga virtual.

Pel que fa a les periodicitats, a ServeisTic som partidaris de fer el manteniment dels complements de les pàgines web o botigues on-line dues vegades a l’any. Així, el cost és limitat, i molt difícilment la programació arribi a ser tan desfasada com perquè la pàgina web o botiga virtual corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Si es dóna el cas que el client vulgui incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que es facin les tasques de manteniment en un moment diferent a les dates establertes al calendari, necessitarem estudiar la necessitat de fer-ho. El motiu és que efectuar les actualitzacions de manteniment, no és clicar un botó. Prèviament s’ha de fer una tasca de preparació per si hi ha algun incident durant el manteniment. De tota manera, tot i considerar dues actualitzacions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla una tercera per donar una solució a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sant Cugat del Vallès:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Cugat del Vallès:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. En cas que el client ho vulgui, podem preparar una anàlisi de la seva pàgina. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar les posicions als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Sant Cugat del Vallès:

Registre de dominis amb whois i panell d’administració per administrar els contactes, registrar dominis i fer-hi les actualitzacions. En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari, i l’ajudem per tal que pugui administrar dominis i utilitzar-los. Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Cugat del Vallès:

El servei que oferim al client però es completa amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic també oferim diversos plans d’allotjament de web, que sempre tenenen els quals sempre s’inclou àrea d’administració per gestionar els serveis contractats. Tots ells amb un complement que els fa molt especials, aquest complement En cas que el client ho consideri oportú, adaptem el seu espai de hosting per millorar-ne les característiques de seguretat, i les relacionades amb el posicionament. Entre les personalitzacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Cugat del Vallès:

Quan l’usuari necessita allotjar diversos dominis, sovint es tracta de dominis d’una mateixa entitat o titular, i altres aquests dominis són de clients de qui ens contracta per aquells als que administra el servei d’allotjament. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, amb la monitorització dels serveis, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix el client, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, crear bústies, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Cugat del Vallès:

Un altre servei que podem realitzar per als nostres usuaris consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


× +info?