Servei d’actualització de programació de botigues virtuals WordPress, per millorar la seguretat i incrementar la utilitat dels projectes, a Sant Llorenç Savall.

El manteniment de la programació de pàgines web, consisteix en realitzar treballs que per un costat ens estalvien problemes no desitjats, i per l’altre fan possible tenir la pàgina en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que poden sorgir gràcies a ser a Internet.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de botigues virtuals?

En fer una pàgina web amb WordPress no és massa habitual advertir al client dels riscos de que més d’un terç de les pàgines web del món utilitzin aquesta programació. Com a conseqüència, hi ha moltes pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I per tant amb forats de seguretat que es poden aprofitar per qualsevol engany. Per evitar que ens passi, és necessari, i normalment n’hi ha prou amb aplicar les actualitzacions amb una mínima freqüència.

El més habitual és que fins que s’ha viscut, perquè algú que ha aconseguit fer alguna malifeta a la seva pàgina, la pirateria es consideri una cosa que “diuen que existeix”, i pensar que aquest tipus de coses no passaran mai.

Des dela nostra perspectiva, i amb l’experiència d’administrar diversos servidors amb un munt de dominis simultàniament, podem assegurar que aquestes precaucions són necessàries, perquè és estrany el mes que no hi hagi algun domini amb una incidència greu per desatendre el seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, tard o dhora acabaria tocant tots aquells que no estableixin les precaucions necessàries per evitar-ho.

En informar al client que se li han de tallar els serveis fins que hagi resolt la incidència, una de les frases més freqüents és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després “i per què a mi?”. Però cal saber que no és cap acció hostil, ni cap venjança personal. El que ha passat és que un hacker de qualsevol lloc del món, necessitava una pàgina per fer les seves accions, i aquella era vulnerable perquè no estava actualitzada.

Si ja s’ha produit la infecció, el problema del client dependrà del tipus de pàgina, i de la freqüència d’actualització de continguts. En cas que es tracti d’una pàgina o blog, sabent quan es va infectar, i si hi ha hagut actualitzacions posteriors, i quina ha estat l’afectació, per tal de decidir si és més pràctic netejar la pàgina, o bé utilitzar un backup previ a la infecció, i a partir d’allà posar tots els pedaços de seguretat actuals. Si es tracta de botigues online la problemàtica és molt més àmplia, perquè possiblement després de la infecció s’hagin modificat productes, hi hagi hagut comandes, o qualsevol altra cosa que sol convertir en inviable utilitzar un backup, i obliga a netejar la programació i revisar les configuracions, i aquesta solució pot significar moltes hores de feina.

Les finalitats d’aquestes accions poden ser molt variades. Des de utilitzar la pàgina web per enviar spam, fins utilitzar l’espai com a repositori d’arxius amb virus, als que s’enllaça des de missatges amb textos similars a “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per tal d’infectar ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

Un cas especialment sensible en el relatiu al perill que comporta una programació obsoleta són les botigues botigues on-line, a les quals hi ha sistemes de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris que hi compren, o bé s’hi han registrat, són dades força més delicades pel que fa als perills. Tant per a seguretat, com a les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


Beneficis de fer el manteniment per tenir la programació actualitzada?

Deixant de costat els aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui molt més que recomanable mantenir la programació al dia, hi ha múltiples aspectes positius, que per si sols, fan que sigui molt convenient realitzar un manteniment de pàgines web adequat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, permetrà modernitzar els complements, canviant-los per altres que aportin noves funcionalitats a la pàgina web, i a més, li permetin arribar a un públic més extens.

En cas que la pàgina web sigui una botiga online, alhora que és més necessari mantenir el software actualitzat. Per comerç electrònic, també amb freqüència s’incorporen noves versions d’aplicatius que serveixen per potenciar la interacció, incrementar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari alguns articles en que la botiga virtual considera que pot estar interessat gràcies a les consultes de visites anteriors. Per aquests motius, encara que s’hagin de fer aquestes actualitzacions per obligació, sovint aportaran millors arguments que donaran una empenta a la botiga on-line per vendre més.


Per garantir la seguretat de pàgines i el posicionament als cercadors, la proposta de ServeisTic és…

Des de ServeisTic, recomanem com a pràctica indispensable el manteniment de la programació de pàgines, botigues virtuals i qualsevol projecte de comerç electrònic. Els aspectes als que prestem més atenció, a banda dels aspectes de seguretat, que considerem els prioritaris, són els relacionats amb el posicionament a Google, que ajuden a que la pàgina, botiga on-line agradi més als cercadors, i aparegui abans a les cerques. Sense oblidar-nos de qualsevol altre servei, que serveixi per incrementar l’aprofitament d’Internet.

Per totes aquestes raons, en el moment que el client ens fa la confiança per fer-nos càrrec del manteniment de la seva pàgina o botiga virtual, hi afegim els complements bàsics que ajudaran a millorar-ne posicionament a Google, i li fem una proposta per incorporar-hi plugins i utilitats més avançades. Per les quals cal fer més feina, però que els cercadors valoren positivament, i els permeten posicionar-se millor als resultats de Google.

Pel que fa a les periodicitats, a ServeisTic som partidaris de fer el manteniment dels plugins de les pàgines web o botigues online dues vegades a l’any. Així, el cost és limitat, i molt difícilment la programació arribi a ser tan obsoleta com perquè la pàgina o botiga online corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Tot i plantejar dues actualitzacions de plugins a l’any, se’n pot produir una tercera, sempre i quan existeixi una justificació com; un avís de seguretat, modificació a la programació de la pàgina web, o alguna altra situació poc freqüent, que aconselli fer aquest manteniment addicional.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sant Llorenç Savall:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Llorenç Savall:

Des de 2005 estem treballant amb SEO i posicionament pàgines web i botigues on-line. Per aquest motiu, si, li podem preparar una anàlisi gratuïta de la seva web o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori el posicionament als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que li faci. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Sant Llorenç Savall:

Registrar dominis amb àrea d’administració per administrar els registres des de la mateixa pàgina. En cas de trobar-se qualsevol entrebanc pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a resoldre la incidència el més aviat possible. Per contra, si l’usuari prefereix que ens fem càrrec del registre dels seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i procedirem a fer els registres dels dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Llorenç Savall:

El servei que oferim al client però es completa amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic són especialment rellevants també els plans d’allotjament, tots ells inclouen un panell de control per gestionar els serveis . Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest valor afegit es basa en fer les adaptacions necessàries al seu servei de hosting per fer-lo més compatible a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga virtual per optimitzar-la per millorar el posicionament a cercadors. Entre les adaptacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per millorar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Llorenç Savall:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar un nombre de dominis considerable, indstintament de si aquests dominis són de la mateixa empresa, o bé de diverses. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment quotidià, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que siguem nosaltres qui li faci les modificacions requerides, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Llorenç Savall:

A ServeisTic, podem fer-nos càrrec de mantenir plugins i programació de pàgines web WordPress al dia, així s’evita que la pàginaweb esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, aquestes activitats poden consistir en l’enviament de spam des de la pàgina que han aconseguit controlar, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


× +info?