Manteniment de la programació i plugins de projectes WordPress, per incrementar les prestacions de seguretat, el SEO, i el rendiment de les pàgines, a Sant Martí de Tous

Les tasques de manteniment de les botigues on-line, tenen dos objectius, evitar que algú les utilitzi per accions il·legals, i alhora per actualitzar les funcionalitats que facin que la botiga online resulti més eficient.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de pàgines web?

Malauradament, en preparar una pàgina amb WordPress no és massa habitual advertir al client dels perills que implica que més d’un terç de les botigues virtuals del món funcionin amb aquesta programació. Com a conseqüència, hi ha una gran quantitat de pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I per tant amb problemes de seguretat que es poden aprofitar per qualsevol malifeta. Per evitar que ens passi, és necessari, i normalment suficient, tenir la pàgina web actualitzada.

És habitual que tothom es consideri fora de qualsevol perill relacionat amb la seva pàgina fins que un dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Des dela nostra perspectiva, i amb l’experiència d’administrar diversos servidors amb un munt de dominis simultàniament, sabem que aquestes precaucions són indispensables, perquè és estrany el mes que no hi hagi algun domini amb una incursió greu per desatendre el seu WordPress. Dit d’una altra manera, si es tractés d’una loteria, tard o dhora acabaria tocant tothom que no estableixi les precaucions necessàries per evitar-ho.

Quan s’informa al client que se li han de tallar els serveis fins que hagi resolt l’incident, una de les frases més comuns és “no m’ho hauria esperat mai”, i poca estona després “i per què a mi?”. Però hem de tenir molt present que aquesta no és cap acció hostil, ni cap intent de perjudicar gratuït. El que ha passat és que un hacker de qualsevol lloc del món, havia de trobar pàgines per fer les seves males accions, i la d’aquest client era vulnerable perquè no s’havia actualitzat des de ves a saber quan.

Les inconveniències causades per accessos al servidor no són fàcils de resoldre. En primer lloc perquè cal trobar on son els fitxers de malware o les modificacions que s’han fet al sistema, en segon lloc perquè després cal fer el manteniment que no es va fer quan hauria calgut. Aquestes situacions es compliquen amb altres problemes afegits com a conseqüència de la programació obsoleta de la botiga online. I també perquè habitualment en el transcurs d’ aquestes accions es cometen un munt d’infraccions, que normalment com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina de diverses llistes negres. Treballs que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, en considerar-les una negligència del client.

Les finalitats d’aquestes accions poden ser diverses. Des d’emviar SPAM des de la pàgina, fins utilitzar l’espai com a repositori d’arxius amb virus, als que s’enllaça des de correus amb textos com “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per tal d’infectar ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues on-line, a les quals hi ha passarel·les de pagament, comandes, i la base de dades dels usuaris que hi compren, o bé s’hi han registrat, són dades força més delicades pel que fa als ricos. Tant per a seguretat, com per les les responsabilitats legals dels seus titulars, en cas que s’accedeixi a la seva base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


En què ens pot beneficiar mantenir la programació de pàgines?

Tot i que els perills de tenir la programació desactualitzada són força destacables per si mateixos, si es vol aprofitar la pàgina, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació amb certa assiduïtat. Perquè els complements van evolucionant, n’apareixen de nous, i més funcionals, i fins i tot plugins, que poden permetre incorporar alguna finalitat pràctica, que fins aquell moment no existia.

En cas que la pàgina web sigui una botiga virtual, de la mateixa manera que és més necessari mantenir el programari actualitzat. Per comerç electrònic, també molt sovint s’incorporen noves versions de plugins que serveixen per fomentar la interacció, millorar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari alguns productes en que la botiga virtual considera que pot estar interessat degut a les consultes de visites anteriors. Per aquests motius, encara que s’hagin de fer aquestes actualitzacions per obligació, sovint aportaran millors arguments que donaran més arguments la botiga on-line per vendre més.


Per millorar la seguretat de pàgines i el SEO, la proposta de ServeisTic és…

Tot i que si trobem a faltar alguna utilitat que potenciï la persuasibilitat, o la interacció amb els visitants de la pàgina o botiga on-line, també ho proposem al client. Els principals criteris que fem els possibles per potenciar en els processos de manteniment de la programació, són la seguretat de la pàgina, botiga online, i el posicionament als cercadors. Amb aquesta finalitat, a banda de les actualitzacions dels complements de la pàgina o botiga online, també proposem al client d’incorporar-ne d’altres que no incrementaran la feina en l’administració quotidiana dels continguts, però que l’ajudaran aprofitar més la seva pàgina web, botiga online.

Per completar la millora de la pàgina web o botiga online del client en les característiques de posicionament, a més els complements passius per millorar l’aprofitament del projecte des de Google sense donar-li més feina habitualment. També li exposem altres complements que tot i que donen una mica més de feina, poden resultar molt més útils per aprofitar de la pàgina o botiga online.

La proposta de manteniment de ServeisTic, consisteix en fer dues actualitzacions de complements a l’any. Així, el preu és raonable, i la pàgina web o botiga online no corre perill de ser utilitzada per desconeguts.

Si es dóna el cas que el client vulgui incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que s’executin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, necessitarem valorar la procedència de fer-ho. El motiu és que implementar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament s’ha de fer una tasca de preparació per si es desencadena qualsevol incident durant el manteniment. De tota manera, tot i considerar dues actualitzacions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla 3 per donar resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sant Martí de Tous:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Martí de Tous:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. De manera que, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar el posicionament als resultats de cerca dels cercadors. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la web o botiga on-line , serà el moment de decidir si vol que ens en fem càrrec, o si té algú de confiança que pot aplicar les modificacions de programació proposades. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, quedarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Sant Martí de Tous:

Servei de registre de dominis amb panell de control per fer els registres i gestionar les dades dels dominis amb total llibertat. En cas que l’usuari tingui qualsevol inconvenient, des del suport tècnic, l’el podem ajudar per tal que el resolgui. Per contra, si el client prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec del registre dels seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i registrarem els dominis que tingui interès en registrar.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Martí de Tous:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets de hosting de pàgines web, que igualment permeten una gestió completa dels serveis. En tots els paquets de hostings s’hi inclou un valor afegit molt interessant, aquest extra Si el client hi està interessat, adaptem el seu espai de hosting per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el posicionament. Entre aquestes personalitzacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Martí de Tous:

Hi ha clients que tenen diverses pàgines amb diferents dominis, indstintament de si aquests dominis són de la mateixa empresa, o bé dels seus clients. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS , un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment quotidià, amb la monitorització dels serveis, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, entre aquestes accions, hi ha la incorporació de nous dominis, crear bústies redireccions de correu, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Martí de Tous:

Un altre servei que podem realitzar per als nostres clients del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, d’aquesta manera es garanteixen uns nivells de seguretat que impedeixen que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar accions malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


× +info?