Què s’evita, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de pàgines WordPress? Per què mantenir una botiga on-line actualitzada?

Mantenir la programació de pàgines, consisteix en realitzar treballs que eviten problemes no desitjats, i per l’altre ens permeten tenir la botiga virtual en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que poden sorgir gràcies a ser a Internet.

De què protegeix l’actualització de la programació de pàgines?

Malauradament, en fer una botiga virtual amb WordPress no és massa habitual advertir al client dels riscos que implica que més del 33% de les pàgines web del món funcionin amb aquesta programació. En conseqüència, hi ha una gran quantitat de pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I per tant amb problemes de seguretat esperant que els aprofitin per qualsevol engany. Per evitar-ho, és necessari, i normalment és suficient, tenir la pàgina web actualitzada.

És habitual que tothom es consideri lliure de qualsevol amenaça relacionada amb la seva botiga virtual fins que arriba el dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Malauradament, l’allotjament de centenars de dominis i les corresponents pàgines web, ens ha deixat molt clar que sense un manteniment apropiat de la programació, i sense prendre les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre botigues virtuals amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan s’informa al client que se li han de suspendre els serveis fins la resolució de la incidència, una de les frases més freqüents és “no m’ho hauria esperat mai”, seguida per “i per què m’ho fan a mi?”. Però hem de saber que no és cap acció hostil, ni cap venjança personal. El que ha passat és que un hacker a saber d’on, necessitava una pàgina per fer les seves accions, i aquella era vulnerable perquè no s’havia actualitzat des de ves a saber quan.

Quan ja s’ha declarat la incursió, la solució és força més complicada que únicament anar aplicant les actualitzacions i els pedaços de seguretat, perquè s’ha d’esbrinar des de quan s’ha infectat pàgina, quins són els arxius i continguts que s’han actualitzat després d’aquella data… En resum, una feinada considerable, per molt que es tinguin diverses còpies de seguretat. A més de les complicacions que hi ha per netejar la pàgina, s’han de fer altres feines, com netejar les llistes negres. Són unes intervencions que resulten costoses, davant les quals en molts casos, el servidor es limita a informar, i es nega a reactivar la pàgina fins que s’hagin resolt les incidències. En altres com és el cas de ServeisTic, ens podem encarregar d’aquestes tasques, agilitzant-ne la resolució, però cobrant les hores que calgui dedicar-hi, oferint a més una solució a llarg terme, consistent en fer-nos càrrec d’aquestes actualitzacions de seguretat.

Els objectius d’aquestes accions poden anar des de carregar arxius infectats a l’espai del domini per linkar-los des de missatges de spam, fins l’enviament de SPAM des del propi hosting, passant per la instal·lació d’aplicacions fraudulentes amb qualsevol finalitat.

Un tipus de pàgines en el que s’ha de ser especialment prudent en el relatiu a les mesures de seguretat, i a tenir la programació de la pàgina web al dia, és el dels negocis de comerç electrònic, els quals a banda de les utilitats estàndard d’un allotjament, incorporen les fitxes dels clients, les comandes i dades particulars que cal vetllar per tal que no es puguin consultar o utilitzar en cas que algú aconsegueixi accedir al servidor.


Beneficis de tenir la programació actualitzada?

Dur a terme una actualització freqüent dels complements i de la mateixa programació de la pàgina, a més de que evita incidents causats per una programació obsoleta, dóna l’oportunitat d’incorporar noves prestacions, i millorar les opcions, els serveis i la usabilitat de la botiga onlineQuan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves eines que faciliten incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant noves eines per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels complements, permet seguir de més aprop les noves aplicacions que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves utilitats de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines i el SEO, a ServeisTic proposem…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines web i botigues online que s’ha de dur a terme per evitar incidències, considerem que el principal és actualitzar els existents i incorporar noves funcionalitats que permetin fer més segura la pàgina o la botiga virtual. I també millorar el posicionament, incorporant complements que no donin més feina per l’administració dels continguts, i que alhora puguin ajudar al nostre client a millorar els dos aspectes. A més d’aquests també podem incorporar altres complements que servirien per millorar l’aprofitament de la pàgina.

Per completar la millora de la pàgina web o botiga online del client en els aspectes de posicionament, a més d’incorporar els complements passius per millorar l’aprofitament del projecte des de cercadors sense haver-hi de tenir més dedicació habitualment. També li proposem altres complements que tot i que requereixen un treball addicional, poden resultar molt més útils per l’aprofitament de la pàgina o botiga virtual.

Pel que fa a les periodicitats de les revisions, proposem que es facin cada 6 mesos. Dues vegades l’any. Però, si es dona el cas que per algun motiu específic el client considera que és el moment apropiat per fer la revisió de la seva pàgina o botiga on-line, la podem canviar per fer-la quan calgui

Cal tenir en compte que el procés de les actualitzacions requereix tota una preparació, que inclou la realització d’una còpia prèvia dels continguts i les bases de dades, per tal de poder recuperar la pàgina o botiga online el més aviat possible, si no funciona com s’espera. En conseqüència, incorporar o bé activar plugins, per part nostra és una tasca que requereix una planificació prèvia, i a més es realitzarà 2 vegades cada any, amb un màxim de 3.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sant Martí Sesgueioles:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Martí Sesgueioles:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament i SEO. Per aquest motiu, si, li podem el·laborar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga online. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar les posicions als resultats de cerca dels cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que li faci. En cas que sigui el col·laborador qui es faci càrrec d’aplicar les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Sant Martí Sesgueioles:

Registrar dominis amb àrea d’administració per gestionar tots els registres des d‘una sola àrea privada. En cas que l’usuari tingui qualsevol entrebanc, des del suport tècnic, l’ajudarem per tal que el resolgui. D’altra banda, si el client prefereix que ens fem càrrec de registrar-li seus dominis, només cal que ens faciliti les dades oportunes, i procedirem a fer els registres dels dominis que tingui interès en registrar.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Martí Sesgueioles:

El servei que oferim al client però es completa amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic tenim plans de hosting per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una gestió completa dels serveis. Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest extra Si el client hi està interessat, adaptem el seu hosting per millorar-ne les característiques de seguretat, i les que afecten al posicionament. Entre aquestes adaptacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per accelerar la velocitat de navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Martí Sesgueioles:

En alguns casos el client pot necessitar hosting per molts dominis, ja siguin propis o de terceres empreses. podent aprofitar d’aquesta manera la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, és un servei personalitzat i complet, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Martí Sesgueioles:

A ServeisTic, ens podem cuidar del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


× +info?