Riscos de no mantenir, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de botigues online WordPress? Val la pena mantenir una botiga online actualitzada?

Les tasques de manteniment de botigues online, es realitzen amb dues finalitats, evitar que algú les utilitzi per accions il·lícites, i alhora per actualitzar les funcionalitats per tal que la pàgina web resulti més productiva.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de botigues on-line?

Quan es desenvolupa la pàgina web per una societat, cal que se l’informi de que l’haurà d’actualitzar amb certa assiduïtat. I no només pel que fa a continguts. És indispensable tenir cura de la programació, i evitar que quedi obsoleta. aquesta és la millor manera d’evitar incidents de seguretat en qualsevol moment.

És habitual que tothom es consideri lliure de qualsevol perill relacionat amb la seva pàgina fins que arriba el dia és testimoni directe de que també li pot passar.

Malauradament, després d’anys administrant l’allotjament de centenars de dominis i les corresponents pàgines, ens ha deixat molt clar que si no hi ha un manteniment apropiat de la programació, i sense prendre les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre pàgines web amb WordPress que han quedat obsoletes.

En el moment que es detecta una incursió al sistema, i que s’està realitzant alguna acció no autoritzada, el primer que s’ha de fer és suspendre el servei del client afectat, i informar-lo per tal que n’estigui al corrent. El client, no compta amb que un total desconegut anar al seu domini i causar-li un incident així de greu, i té molts dubtes. Tot i això el més probable és que aquest desconegut hagi fet el mateix a milers d’altres persones en els darrers dies, perquè és la seva feina. No hi ha res personal. Però la pàgina web del client es pot aprofitar perquè la programació és obsoleta.

Si ja s’ha produit la infecció, el problema del client dependrà del tipus de pàgina, i de com de sovintejada sigui l’actualització de continguts. Si és una pàgina web o blog, caldrà esbrinar des de quan està infectada, si hi ha hagut actualitzacions posteriors, i quina ha estat l’afectació, per decidir si és més eficient netejar la pàgina, o bé una còpia prèvia a la infecció, i a partir d’allà posar tots els pedaços de seguretat actuals. En cas de botigues online la solució es complica força, perquè és molt possible que després de la infecció s’hagin actualitzat productes, hi hagi hagut comandes, o a saber, cosa que habitualment fa inviable l’opció de recuperar una còpia anterior, i obliga a netejar la programació i revisar les configuracions, cosa que pot significar molta feina.

En aquestes accions, el motiu pel que es vol accedir a l’espai de l’allotjament mitjançant botiga online, sol ser instal·lar aplicacions, penjar fitxers amb virus per enllaçar-los des de correus de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.


En què ens pot beneficiar el manteniment de la programació de botigues on-line?

Tot i que els riscos de no tenir la programació actualitzada són força evidents per ells sols, per aprofitar la pàgina, encara ho són més els avantatges d’actualitzar la programació amb certa assiduïtat. Perquè els complements es van modernitzant, n’apareixen de nous, i més operatius, i fins i tot plugins, que poden ser interessants per alguna finalitat concreta, que fins aquell moment no existia.

En el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels complements, permet seguir de més aprop les noves eines que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, noves eines de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per garantir la seguretat de pàgines web i el posicionament als cercadors, la proposta de ServeisTic és…

Deixant de costat que si trobem a faltar un plugin que incrementi la persuasibilitat, o la interacció amb els usuaris de la pàgina web o botiga virtual, li proposem al client. Els principals punts que cuidem en els treballs de manteniment de la programació, són la seguretat de la pàgina, botiga on-line, i el posicionament a Google. Amb aquesta finalitat, a més d’actualitzar els complements de la pàgina web o botiga on-line, també proposem al client la incorporació d’altres que no li donaran més feina en la gestió diària dels continguts, però si que l’ajudaran aprofitar millor la seva pàgina, botiga virtual.

Amb la finalitat de d’aprofitar millor pàgina web o botiga on-line, en la primera actualització i revisió de plugins, hi incorporem els complements per al posicionament als cercadors que considerem més adequats, després de valorar els que hi ha inicialment la pàgina web o botiga virtual, alhora proposem aquells que cosiderem que hi hauria d’haver però que requereixem incrementar la dedicació en les regulars de la pàgina o botiga virtual, exposant-li també els beneficis que en podria treure.

Pel que fa a les calendaritzacions dels manteniments, proposem que es facin cada 6 mesos. Dos cops l’any. Però, si per algun motiu concret el client considera que és el moment apropiat per fer la revisió de la seva pàgina o botiga online, la podem avançar en funció de les seves necessitats

En el cas que el client desitgi incorporar una sola millora o actualització, o li calgui que s’apliquin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, caldrà valorar la necessitat de fer-ho. El motiu és que implementar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament és indispensable fer un treball de preparació per si es desencadena algun problema durant el manteniment. De tota manera, tot i considerar 2 revisions anuals, la proposta de manteniment en contempla 3 per donar una resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sentmenat:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sentmenat:

L’any 2005 vam començar a fer SEO per posicionar pàgines web d’empreses a Google. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem desenvolupar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga on-line. I atenent als resultats, li proposarem les opcions adequades per millorar el posicionament. Amb els resultats i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si prefereix que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que les faci el seu col·laborador de confiança. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, quedarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Sentmenat:

Servei de registre de dominis amb àrea privada per fer els registres i administrar els dominis amb total llibertat. En cas que el client tingui qualsevol entrebanc, des del servei tècnic, l’atendrem per tal que el resolgui. Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sentmenat:

Com a complement als serveis detallats en aquesta pantalla. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’hospedatge de pàgines web, que igualment permeten una administració completa dels serveis. Tots ells amb un complement molt interessant, aquest valor afegit rau en aplicar algunes personalitzacions al seu servei d’allotjament per fer-lo més compatible a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga online per tal que sigui més segura i millorar-ne el posicionament. Entre aquestes adaptacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la velocitat de navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sentmenat:

Pensant en els clients als que els cal allotjament per diversos dominis, ja siguin propis o d’altres empreses. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment quotidià, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sentmenat:

Una altra de les tasques que podem oferir als nostres clients del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, així s’evita que la pàginaweb esdevingui vulnerable, i que es pugui utulitzar la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres coses encara pitjors.

Més informació:


× +info?