Riscos de no mantenir, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de botigues on-line WordPress? Val la pena mantenir la pàgina actualitzada?

Mantenir la programació de pàgines, consisteix en realitzar treballs que per un costat eviten tot tipus d’incidències, i per l’altre ens permeten tenir la botiga on-line en millors condicions, per treure més profit de les oportunitats que sorgeixen gràcies a ser a Internet.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de botigues on-line?

Quan es desenvolupa la botiga online per una societat, cal que sàpiga de que l’haurà d’actualitzar amb certa assiduïtat. A més d’actualitzar els continguts. És indispensable fer actualitzacions de la programació, per evitar que esdevingui obsoleta. Aquest manteniment de pàgines web és la millor manera d’evitar incidents de seguretat que es poden donar en el moment més inesperat.

És habitual que tothom es consideri lliure de qualsevol amenaça relacionada amb la seva botiga on-line fins que un dia en que és testimoni directe de que també li pot passar.

Malauradament, l’experiència de gestionar l’allotjament de centenars de dominis i les corresponents pàgines web, ens ha deixat molt clar que si no hi ha un manteniment apropiat de la programació, i sense prendre les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre botigues online amb WordPress que han quedat obsoletes.

En el moment que es detecta una incursió al sistema, i que s’està duent a terme alguna acció no autoritzada, el primer que es fa és suspendre el servei del client afectat, i a continuació se l’informa per tal que n’estigui al corrent. El client, no compta amb que un total desconegut anar al seu allotjament i causar-li un problema tan de greu, i té molts dubtes. Però en realitat el més probable és que aquest desconegut hagi fet això mateix a milers d’altres persones en els darrers dies, perquè és la seva feina. No hi ha res personal. Però la pàgina del client es pot aprofitar perquè no esta actualitzada.

Les inconveniències d’aquest tipus no tenen una solució ràpida. En primer lloc perquè cal trobar el malware o la configuració modificada, en segon lloc perquè després cal fer el manteniment que no es va fer quan hauria calgut. Aquestes situacions es compliquen amb altres problemes afegits deguts a l’antiguitat de la programació de la pàgina web. I també perquè habitualment en el transcurs d’ aquestes accions es cometen un munt d’infraccions, que la majoria de les vegades com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina web de diverses llistes negres. Tasques que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com evitables, normalment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

Quan es duen a terme aquestes accions, la finalitat de poder accedir a l’espai de l’allotjament a través de botiga online, sol ser instal·lar aplicacions, carregar arxius infectats per enllaçar-los des de missatges de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Un àmbit en el que Cal ser molt prudent en el relatiu a les mesures de seguretat, i a tenir la programació de la pàgina web al dia, és el dels negocis de comerç electrònic, que a més de les funcionalitats estàndard d’un hosting, emmagatzemen el llistat de clients, les comandes i dades particulars que no han de ser llegibles ni utilitzables per qualsevol que aconsegueixi accedir al servidor.


En què ens pot beneficiar actualitzar la programació de pàgines web?

Deixant de costat els aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui molt més que recomanable mantenir la programació al dia, hi ha multitud d’aspectes positius, que per ells sols, fan que sigui molt interessant realitzar un manteniment de pàgines web adequat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, permetrà modernitzar els complements, canviant-los per altres que incorporin noves utilitats a la pàgina, i li permetin arribar a un públic més ampli.

Quan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels plugins, permet seguir de més aprop les noves aplicacions que ajuden a incrementar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, nous complements per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per millorar la seguretat de botigues virtuals i el posicionament als cercadors, a ServeisTic proposem…

Des de ServeisTic, recomanem com a pràctica imprescindible el manteniment de la programació de pàgines web, botigues online i qualsevol projecte d’Internet. Dedicant una especial atenció, a banda dels criteris relacionats amb la seguretat, que considerem els imprescindibles, són els que poden millorar el posicionament, que ajuden a que la pàgina, botiga on-line agradi més a Google, i aparegui abans a les cerques. Sense deixar de valorar, i proposar al client qualsevol altre servei, que pugui incrementar l’aprofitament de la seva presència a Internet.

Amb la finalitat de d’aprofitar millor pàgina o botiga online, en la primera actualització i revisió de plugins, hi incorporem els complements per al posicionament a Google que considerem més oportuns, després de valorar els que hi ha inicialment la pàgina o botiga online, alhora que proposem els en els que confiem però que requereixem més dedicació en les de continguts de la pàgina web o botiga on-line, exposant-li també els avantatges que en podria obtindre.

Pel que fa a les periodicitats, a ServeisTic som partidaris de fer les actualitzacions de la programació de les pàgines web o botigues online 2 vegades a l’any. Així, el cost és limitat, i molt difícilment la programació arribi a ser prou desfasada com perquè la pàgina web o botiga virtual corri perill de ser utilitzada amb qualsevol objectiu poc ètic.

Si es dóna el cas que el client demani incorporar una sola millora o actualització, o li calgui que s’apliquin les actualitzacions en un moment diferent a les dates establertes al calendari, necessitarem estudiar la necessitat de fer-ho. El motiu és que implementar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament s’ha de fer una tasca de preparació per si es dóna algun problema en el manteniment. De tota manera, tot i considerar 2 actualitzacions anuals, la proposta de manteniment en contempla tres per donar resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Artés:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Artés:

Des de 2005 estem treballant amb SEO i el posicionament orgànic optimitzant pàgines web i botigues online. En cas que el client ho vulgui, podem el·laborar una anàlisi de la seva web. I podrem proposar-li optimitzacions per tal de millorar el posicionament als cercadors. Havent exposat l’anàlisi al client, serà el moment de decidir si ens n’hem de fer càrrec, o si té alguna altra empresa de confiança que pot aplicar les modificacions proposades. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Artés:

Servei de registre de dominis amb àrea privada per fer els registres i gestionar les dades dels dominis contractats amb total llibertat. En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari, i l’ajudem per tal que pugui registrar dominis i utilitzar-los. Però si prefereix que li registrem els dominis nosaltres, només ens ha d’enviar un correu electrònic, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Artés:

El servei que oferim al client però es complementa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets de hosting , que igualment permeten una administració completa dels recursos. En tots els paquets de hostings s’hi inclou un valor afegit molt interessant, aquest complement En cas que el client ho vulgui, apliquem les adaptacions necessàries al seu espai de hosting per millorar-ne les característiques de seguretat, i les que afecten al posicionament. Entre aquestes personalitzacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Artés:

Si el client té diversos dominis pels quals necessita allotjament per allotjar, sovint aquests dominis són d’una mateixa societat o titular, i altres aquests dominis són de clients de qui ens contracta per aquells als que gestiona el servei de hosting. Tenim el servei d’administració de servidors dedicats i VPS, es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, afegir dominis per tal que funcionin des del servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Artés:

Una altra de les tasques que podem oferir als nostres clients del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, així es garanteixen uns nivells de seguretat que dificulten que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar accions malicioses, aquestes activitats es poden limitar a l’enviament de spam utilitzant la pàgina web afectada, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


× +info?