Què s’evita, i què es guanya amb l’adequat manteniment de la programació de pàgines WordPress? Per què mantenir la pàgina web actualitzada?

El manteniment de la programació de pàgines, consisteix en realitzar treballs que ens estalvien tot tipus d’incidències, i per l’altre ens permeten tenir la botiga virtual en millors condicions, per aprofitar les oportunitats que sorgeixen gràcies a ser a Internet.

De què protegeix l’actualització de la programació de botigues online?

En preparar una botiga virtual amb WordPress no és massa habitual advertir al client dels riscos de que més d’un terç de les pàgines web del món funcionin amb aquesta programació. Com a conseqüència, hi ha moltes pàgines i botigues amb programacions obsoletes. I per tant amb problemes de seguretat esperant que els aprofitin per qualsevol engany. Per evitar que ens passi, és necessari, i habitualment n’hi ha prou amb tenir la pàgina web actualitzada.

Si no s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la pàgina, el més habitual, és creure que aquestes coses no tenen res a veure amb nosaltres.

Malauradament, després d’anys administrant l’allotjament de centenars de dominis i les corresponents botigues online, ens ha deixat molt clar que sense un manteniment adequat de la programació, i no es prenen les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre pàgines web amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan s’informa al client que se li han de suspendre els serveis fins que hagi resolt l’incident, una de les frases més freqüents és “no m’ho hauria esperat mai”, seguida per “i per què m’ho fan a mi?”. Però hem de tenir present que aquesta no és cap acció hostil, ni cap atac. El que ha passat és que un hacker a saber d’on, havia de trobar pàgines per fer les seves males accions, i aquella era vulnerable perquè no estava actualitzada.

Les inconveniències d’aquest tipus no tenen una solució ràpida. En primer lloc perquè cal trobar on son els fitxers de malware o les modificacions que s’han fet al sistema, en segon lloc perquè cal fer la posada al dia que no es va fer quan hauria calgut. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres problemes sobrevinguts com a conseqüència de l’antiguitat de la programació de la botiga online. I també perquè habitualment durant aquestes accions es perpetren moltes infraccions, que normalment com a mínim obliguen a treure la IP de la botiga online de múltiples llistes negres. Tasques que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

Les intencions peraquestes accions poden ser molt variades. Des de utilitzar la pàgina web per enviar spam, fins utilitzar-la com a repositori d’arxius infectats, als que s’enllaça des de correus amb textos similars a “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per infectar els ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues on-line, que en tenir passarel·les de pagament, historial de comandes, i la base de dades dels usuaris que hi compren, o bé s’hi han registrat, són dades força més delicades pel que fa als perills. Tant en el relatiu a seguretat, com per les les responsabilitats legals dels seus titulars, en cas que s’accedeixi a la base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


En què ens pot beneficiar mantenir la programació de pàgines?

Programar les actualitzacions freqüents dels plugins i de la mateixa programació de la botiga virtual, a més de que evita incidents causats per una programació desfasada, dóna l’oportunitat d’incorporar noves funcionalitats, millorant les opcions, els serveis i la usabilitat de la botiga on-lineQuan es tracta de pàgines que tinguin un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com és el cas de vendes online, l’actualització freqüent dels complements, permet estar més al cas de les noves aplicacions que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant noves eines per interactuar amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En cas que la pàgina web sigui una botiga on-line, de la mateixa manera que és més necessari mantenir el software actualitzat. Per comerç electrònic, també amb freqüència s’incorporen noves versions de plugins que serveixen per potenciar la interacció, incrementar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari aquells productes en que la botiga virtual considera que pot estar interessat gràcies a les consultes de visites anteriors. Per tant, encara que s’hagin de fer aquestes actualitzacions per obligació, sovint incorporaran millors arguments que donaran una empenta a la botiga virtual per vendre més.


Per millorar la seguretat de botigues on-line i el SEO, ServeisTic us proposa…

A ServeisTic, com a part del manteniment de pàgines i botigues on-line que s’ha de fer per tal que funcionin adequadament, considerem que el primer és actualitzar els existents i afegir nous plugins que permetin fer més segura la pàgina web o la botiga online. I com a segona prioritat, tenim la de millorar el SEO, incorporant plugins que no impliquin tenir més dedicació per l’administració dels continguts, i que alhora puguin ajudar l’usuari a millorar els dos aspectes. A banda, però també podem incorporar altres complements per tal de millorar l’aprofitament de la pàgina.

Per aquests motius, quan el responsable de la pàgina o botiga virtual ens dóna la confiança per fer el manteniment de la seva pàgina web o botiga virtual, hi afegim els elements bàsics que ajudaran a millorar-ne posicionament als cercadors, i li plantegem una proposta per incorporar-hi plugins i utilitats més avançades. Que necessiten una mica més de dedicació, però que els cercadors valoren positivament, i els permeten posicionar-se millor als resultats de les cerques.

La proposta d’actualitzacions de ServeisTic, consisteix en fer 2 actualitzacions de complements a l’any. Així, el preu és molt raonable, i la pàgina o botiga virtual no deixa de ser segura.

Tot i plantejar 2 actualitzacions de complements a l’any, n’hi pot haver una tercera, sempre i quan existeixi una justificació com; que hi hagi alguna advertència de forat de seguretat, que s’hagi fet algun canvi a la pàgina web, o alguna altra situació inusual, que faci recomanable realitzar aquest manteniment addicional.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Castellnou de Bages:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Castellnou de Bages:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. En cas que el client ho vulgui, podem desenvolupar una anàlisi de la seva web. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori el posicionament als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que li faci. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


Registrar dominis a Castellnou de Bages:

Registre de dominis amb whois i panell de control per administrar els contactes, registrar i administrar els dominis i fer-hi les actualitzacions. En cas que l’usuari tingui qualsevol entrebanc, des del suport tècnic, l’atendrem per tal que el resolgui. Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha d’enviar un correu electrònic, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Castellnou de Bages:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic també oferim diversos plans de hosting de pàgines web, tots ells inclouen un backoffice per administrar els serveis contractats. tots els allotjaments inclouen un complement molt interessant, aquest valor afegit rau en aplicar algunes personalitzacions al seu paquet d’allotjament per adequar-lo a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga per optimitzar-la per millorar el posicionament a cercadors. La personalització dels hostings, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS a les pàgines web, filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, també compressió de fitxers i imatges per millorar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Castellnou de Bages:

Pensant en els clients als que els cal allotjament per diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són de la mateixa empresa, o bé de diverses. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en marxa, amb la monitorització dels serveis, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Castellnou de Bages:

A més del hosting de pàgines, i el registre de dominis, a ServeisTic també ens fem càrrec del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, d’aquesta manera es garanteixen uns nivells de seguretat que dificulten que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres coses pitjors.

Més informació:


× +info?