Riscos de no mantenir, i avantatges d’un manteniment adequat de la programació de botigues online WordPress? Val la pena mantenir la botiga virtual actualitzada?

Els treballs de manteniment de pàgines, tenen dos objectius, evitar que algú les utilitzi per accions il·lícites, i alhora per incorporar noves funcionalitats per tal que la pàgina web resulti més productiva.

Què es pot evitar amb l’actualització de la programació de pàgines?

Un percentatge important de les pàgines que existeixen utilitzen WordPress. Tantes que si es volen infectar milers d’ordinadors en el marc de qualsevol malifeta, la manera més ràpida de fer-ho és utilitzar un forat de seguretat que serveixi pel que es necessita, i buscar botigues virtuals que funcionin amb WordPress que no l’hagin resolt. Sembla difícil o entretingut, però no ho és tant perquè aquesta tasca es pot automatitzar, i programar una aranya que rastregi, per exemple, si algun dels resultats de qualsevol cerca a Google té el forat de seguretat. Habitualment els forats de seguretat es resolen en instal·lar actualitzacions. I és per aquest motiu que és indispensable tenir els complements i la pròpia programació de WordPress actualitzada.

Fins que s’ha viscut en primera persona, alguna infecció a la botiga online, el més habitual, és creure que aquestes coses no ens passaran mai.

Però la realitat, ens deixa molt clar que cal prendre mesures per evitar que la programació i els plugins es quedin obsolets, perquè per experiència tenim la seguretat de que si una pàgina web no s’actualitza periòdicament, serà qüestió de temps però segur algú trobarà la manera d’utilitzar-la per fer alguna cosa il·lícita.

Quan s’informa al client que s’ha utilitzat la seva pàgina web per alguna acció il·lícita, i que s’han de suspendre els serveis fins que estigui resolta la incidència, és força habitual que ho vegi com un atac personal d’algú. En realitat però és que aquest enemic no existeix. El motiu pel que s’ha hackejat la seva pàgina únicament per la vulnerabilitat a causa de la deixadesa en les actualitzacions.

Les inconveniències causades per incursions al servidor no tenen una solució ràpida. En primer lloc perquè cal trobar on son els fitxers de malware o les modificacions que s’han fet al sistema, en segon lloc perquè després cal fer el manteniment que no es va fer en el moment oportú. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres problemes sobrevinguts com a conseqüència de l’antiguitat de la programació de la botiga on-line. I per acabar, perquè durant aquestes accions es perpetren un munt d’infraccions, que sovint com a mínim obliguen a treure la IP de la botiga virtual de múltiples llistes negres. Treballs que, i amb motiu, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, normalment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

Aquestes accions poden pretendre des de carregar arxius infectats a l’espai del domini per enllaçar-los des de missatges de spam, fins l’enviament de SPAM des del mateix hosting, passant per instal·lar-hi aplicacions fraudulentes amb qualsevol finalitat.


Beneficis de tenir la programació actualitzada?

Deixant de costat els aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui molt més que recomanable mantenir la programació a les darreres versions, hi ha múltiples aspectes positius, que per si sols, fan que resulti molt atractiu efectuar un manteniment de pàgines web adequat, perquè a més d’estalviar riscos de seguretat, donarà l’oportunitat de modernitzar els complements, canviant-los per altres que incorporin noves funcionalitats a la botiga on-line, i a més, li permetin arribar a un públic més extens.

Si es té una pàgina web de comerç electrònic i es vol ser competitiu, i marcar una diferència amb els competidors, esdevé indispensable afegir noves prestacions contínuament per millorar la usabilitat, el servei, l’atenció a l’usuari, i la persuasibillitat. Naturalment, en afegir les noves funcionalitats, s’actualitzen els complements de la pàgina, i la programació de la pàgina web.


Per millorar la seguretat de botigues online i el SEO, a ServeisTic proposem…

Des de ServeisTic, recomanem que es realitzi el manteniment de la programació de pàgines web, botigues online i qualsevol tipus de projecte de comerç electrònic. Els aspectes als que prestem més atenció, a banda dels requeriments relacionats amb la seguretat, que a més són imprescindibles, són els relacionats amb el posicionament als cercadors, que ajuden a que la pàgina web, botiga on-line agradi més als cercadors, i tingui un millor posicionament. Sense oblidar-nos de qualsevol altre servei, que pugui incrementar l’aprofitament d’Internet.

Com a opció que completaria la millora de la pàgina o botiga virtual del client en les característiques de posicionament als cercadors, a més d’incorporar els complements per millorar l’aprofitament del projecte des de cercadors sense tenir més feina en les actualitzacions quotidianes. També li exposem altres plugins que tot i que donen una mica més de feina, poden resultar molt útils per aprofitar de la pàgina o botiga on-line.

Pel que fa a la calendarització, des de ServeisTic som partidaris de fer les actualitzacions de la programació de les pàgines web o botigues virtuals 2 vegades a l’any. D’aquesta manera, el cost és limitat, i molt difícilment la programació arribi a ser tan obsoleta com perquè la pàgina web o botiga on-line corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

És important saber que el procés de les actualitzacions requereix una preparació, de còpia prèvia dels continguts i les bases de dades, per tal de poder recuperar la pàgina web o botiga online el més aviat possible, en cas que alguna cosa no funcioni com s’espera. En conseqüència, la incorporació o activació de plugins, per part nostra és una tasca que requereix una planificació prèvia, i a més es realitzarà dues vegades cada any, amb un màxim de tres.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Navàs:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Navàs:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Per aquest motiu, si, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva web o botiga online. Un cop feta l’ànàlisi, li podrem proposar les opcions oportunes per millorar el posicionament de. Amb els resultats i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que les faci el seu dissenyador de confiança. En cas que sigui el col·laborador qui es faci càrrec d’aplicar les millores, quedarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


Registrar dominis a Navàs:

Registrar dominis amb àrea d’administració per administrar tots els registres des d’un sol espai. En cas de trobar-se qualsevol entrebanc pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. Però si prefereix que li registrem els dominis, només cal que ens truqui, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Navàs:

Addicionamement als serveis detallats en aquest espai. A ServeisTic tenim plans d’hospedatge per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una gestió completa dels recursos contractats. tots els allotjaments inclouen un extra que els fa molt especials, aquest extra es basa en fer les adaptacions necessàries al seu paquet d’allotjament per adaptar-lo a la programació del seu projecte web o botiga online per tal que sigui més segura i millorar-ne el SEO. La personalització dels espais d’allotjament, entre altres inclou l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS , filtres SPF, DKIM i DMARC així es garanteix que els missatges de correu són legítims, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Navàs:

Per aquells clients als que els cal hosting per diversos dominis, ja siguin propis o d’altres empreses. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, aquest servei inclou des de la configuració fins el manteniment després de la posada en funcionament, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, afegir bústies redireccions de correu, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Navàs:

Un altre servei que podem oferir als nostres usuaris de mantenir els plugins i programació de pàgines web WordPress al dia, així es garanteixen uns nivells de seguretat que impedeixen que s’aprofitin les vulnerabilitats per realitzar pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


× +info?