Riscos de no mantenir, i avantatges d’un manteniment adequat de la programació de pàgines WordPress? Per què mantenir una pàgina web actualitzada?

Les tasques de manteniment de les pàgines, es realitzen amb dos objectius, evitar que es puguin utilitzar per accions il·legals, i alhora per actualitzar les funcionalitats per tal que la botiga on-line resulti més productiva.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de pàgines web?

Quan es crea la botiga virtual per una societat, cal que sigui conscient de que l’haurà d’actualitzar amb certa assiduïtat. I no només pel que fa a continguts. Encara és més important fer actualitzacions de la programació, per evitar que quedi obsoleta. Aquest manteniment de pàgines web és la millor manera d’evitar incidents de seguretat en qualsevol moment.

És força habitual que fins que s’ha tingut un ensurt, perquè algú que ha aconseguit fer alguna malifeta a la seva pàgina, la pirateria es consideri una cosa que “diuen que existeix”, i pensar que aquestes coses no passaran mai.

Però la realitat, ens diu que cal prendre mesures per evitar que la programació i els complements es quedin obsolets, perquè per experiència tenim la seguretat de que si una botiga online no es manté actualitzada, serà qüestió de temps però segur algú acabarà trobant la manera d’utilitzar-la per fer alguna activitat il·lícita.

En el moment que es detecta una incursió al sistema, i que s’està duent a terme alguna acció no autoritzada, el primer que s’ha de fer és suspendre el servei de l’usuari afectat, i a continuació se l’informa per posar-lo al corrent. Sovint al client li costa fer-se a la idea que un perfecte desconegut pugui tenir cap interès en el seu allotjament i causar-li un problema tan de greu, i es fa moltes preguntes. Però en realitat possiblement aquest desconegut hagi fet això mateix a milers d’altres persones en els darrers dies, perquè és la seva feina. No hi ha res personal. Però la botiga virtual del client es pot aprofitar perquè la programació és obsoleta.

Les inconveniències d’aquest tipus no tenen una solució imediata. En primer lloc perquè cal trobar el malware o la configuració modificada, en segon lloc perquè cal fer la posada al dia que no es va fer en el moment oportú. Aquestes situacions es compliquen amb altres incidències sobrevingudes deguts a l’antiguitat de la programació de la pàgina web. I per acabar, perquè habitualment en el transcurs d’ aquestes accions es cometen un munt d’infraccions, que sovint com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina de diverses llistes negres. Feines que, i amb motiu, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

Quan es duen a terme aquestes accions, la finalitat de poder accedir al servidor mitjançant botiga on-line, sol ser instal·lar aplicacions, penjar arxius infectats per enllaçar-los des de correus de SPAM, o l’enviament de SPAM, tot i que hi ha moltes altres possibilitats.

Les botigues online, són pàgines especialment sensibles a les intrussions per part de personatges amb males intencions, perquè a més de la informació, entre altra informació sensible, també inclouen els usuaris, i les seves dades.


En què ens pot beneficiar actualitzar la programació de botigues on-line?

A banda dels aspectes negatius a evitar, i que fan que sigui necessari mantenir la programació al dia, hi ha multitud d’aspectes positius, que per ells sols, fan que sigui molt atractiu portar un manteniment de pàgines web adequat, perquè a més d’evitar riscos de seguretat, donarà l’oportunitat de modernitzar els complements, canviant-los per altres que aportin noves prestacions a la botiga online, i a més, li permetin arribar a un públic més ampli.

En el cas de pàgines amb un nivell d’interacció més important amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels complements, permet estar més al cas de les noves eines que ajuden a millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant per exemple, nous complements de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat.


Per millorar la seguretat de botigues on-line i el posicionament a Google, a ServeisTic proposem…

Des de ServeisTic, recomanem que es realitzi el manteniment de la programació de pàgines, botigues online i qualsevol projecte de comerç electrònic. Els aspectes als que prestem més atenció, a banda dels criteris relacionats amb la seguretat, que considerem els indispensables, són els que poden millorar el posicionament, que ajuden a que la pàgina web, botiga on-line agradi més als cercadors, i tingui un millor posicionament. Sense oblidar-nos de qualsevol altre servei, que serveixi per incrementar l’aprofitament d’Internet.

Per totes aquestes raons, en el moment que el client ens dóna la confiança per realitzar el manteniment de la seva pàgina web o botiga online, hi incorporem els complements bàsics que ajudaran a millorar-ne posicionament a Google, i li plantegem una proposta per incorporar-hi plugins i utilitats més avançades. Per les quals cal fer més feina, però que són molt positives pels cercadors, i els ajuden a posicionar-se millor als resultats de les cerques.

La proposta d’actualitzacions de ServeisTic, consisteix en fer dues revisions de complements a l’any. Així, el preu és assequible, i la pàgina o botiga virtual no deixa de ser segura.

En el cas que el client desitgi incorporar una sola millora o actualització, o bé que vulgui que s’apliquin les tasques de manteniment en un moment diferent a les dates establertes al calendari, necessitarem avaluar la necessitat de fer-ho. El motiu és que implementar les actualitzacions de manteniment, no és pitjar un botó. Prèviament és indispensable fer un treball de preparació per si hi ha algun problema en el manteniment. En tot cas, tot i considerar 2 revisions anuals, la proposta d’actualitzacions en contempla 3 per donar una resposta a aquestes situacions.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Sant Vicenç de Castellet:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Vicenç de Castellet:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. En cas que el client ho vulgui, podem desenvolupar una anàlisi de la seva web. I atenent als resultats, li proposarem les opcions més apropiades per millorar-ne el posicionament. Amb els resultats de l’anàlisi i la nostra proposta, si ho vol fer, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que se n’ocupi el seu dissenyador de pàgines web de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


Registrar dominis a Sant Vicenç de Castellet:

Registre de dominis amb whois i panell d’administració per administrar els contactes, registrar dominis i efectuar les actualitzacions. En cas de trobar-se qualsevol entrebanc pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha d’enviar un correu electrònic, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Vicenç de Castellet:

El servei que oferim al client però es completa amb altres que li aporten un gran valor afegit. A ServeisTic destaquen també els plans d’hospedatge, que igualment permeten una administració completa dels recursos. Tots ells amb un complement molt interessant, aquest valor afegit consisteix en fer les adaptacions necessàries al seu pla de hosting per fer-lo més compatible a la programació de la seva pàgina web o botiga online per optimitzar-la per cercadors. Aquesta adaptació dels espais, entre altres consisteix en activar de certificats SSL per la navegació segura, filtres SPF, DKIM i DMARC així es garanteix que els missatges de correu són legítims, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Vicenç de Castellet:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar un nombre de dominis considerable, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé dels seus clients. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, és un servei personalitzat i complet, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Vicenç de Castellet:

Una altra de les tasques que podem oferir als nostres clients consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per activitats il·lícites, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


× +info?