Riscos de no mantenir, i avantatges d’un manteniment adequat de la programació de pàgines WordPress? Per què mantenir una botiga virtual actualitzada?

Les pàgines web requereixen manteniment principalment per dos motius; el primer és que amb un manteniment adequat es dificulta que es puguin produir intrussions que podrien enviar spam o coses pitjors des de la botiga virtual. Però el que realment hauria de motivar a fer el manteniment d’una pàgina, és el segon motiu; que amb el manteniment de la pàgina, s’actualitzen i incorporen noves prestacions, que permeten treure’n més profit.

Què es pot evitar amb el manteniment de la programació de botigues on-line?

Quan es desenvolupa la botiga online per un client, cal que sigui conscient de que l’haurà d’actualitzar amb certa assiduïtat. I no només pel que fa a continguts. S’ha de mantenir la programació, i evitar que quedi obsoleta. aquesta és la millor manera d’evitar incidents de seguretat que es poden donar en el moment més inesperat.

Si no s’ha patit en primera persona, o un pirateig a la pàgina, el més habitual, és creure que aquestes coses no tenen res a veure amb nosaltres.

Tot i això, l’experiència de gestionar l’allotjament de centenars d’allotjaments, ens ha deixat molt clar que si no hi ha un manteniment apropiat de la programació, i no es prenen les precaucions indispensables, cada mes hi poden haver incidències molt greus a causa d’actes de pirateria informàtica sobre pàgines web amb WordPress que han quedat obsoletes.

Quan s’informa al client que se li han de suspendre els serveis fins la resolució de la incidència, una de les frases més comuns és “no m’ho hauria esperat mai”, seguida per “i per què a mi?”. Però hem de tenir molt present que no és cap acció hostil, ni cap intent de perjudicar gratuït. El que ha passat és que un hacker a saber d’on, havia de trobar pàgines per fer les seves accions, i aquella era vulnerable perquè no estava actualitzada.

Les incidències d’aquest tipus no són fàcils de resoldre. En primer lloc perquè cal trobar el malware o la configuració modificada, en segon lloc perquè després cal fer el manteniment que no es va fer quan hauria calgut. Sovint aquestes situacions es compliquen amb altres problemes afegits deguts a la programació obsoleta de la pàgina web. I per acabar, perquè habitualment durant aquestes accions es cometen un munt d’infraccions, que la majoria de les vegades com a mínim obliguen a treure la IP de la pàgina web de diverses llistes negres. Treballs que, i amb tota la raó, perquè són tan perilloses com fàcilment evitables, habitualment els proveïdors d’allotjament que les resolen, cobren per fer-ho, per considerar-les una negligència del client.

Les intencions per dur a terme aquestes accions poden ser molt variades. Des de utilitzar la pàgina web per enviar spam, fins utilitzar-la com a repositori d’arxius infectats, als que s’enllaça des de correus amb textos de l’estil “descargue su factura”, o “Descargue el software gratuito” per infectar els ordinadors de qui cliqui l’enllaç.

La programació obsoleta és especialment perillosa en les botigues botigues virtuals, que en tenir sistemes de pagament, historial de comandes, i la base de dades dels usuaris de la botiga botigues on-line, són força més delicades pel que fa als perills. Tant en el relatiu a seguretat, com a les responsabilitats legals dels titulars, en cas que s’accedeixi a la base de dades, i se’n pugui obtenir documentació.


En què ens pot beneficiar el manteniment de la programació de pàgines web?

Dur a terme una actualització freqüent dels complements i de la mateixa programació de la pàgina web, a més de que evita incidents causats per una programació desactualitzada, dóna l’oportunitat d’incorporar noves utilitats, i millorar les opcions, els serveis i la usabilitat de la pàginaQuan es tracta de pàgines amb un nivell d’interacció més gran amb l’usuari, com és el cas de comerç electrònic, l’actualització freqüent dels plugins, permet estar més al cas de les noves eines que faciliten millorar la competitivitat des de diversos àmbits, incorporant nous complements de comunicació amb l’usuari, de persuasibilitat, o d’usabilitat..

En cas que la pàgina web sigui una botiga online, alhora que és més necessari mantenir el programari actualitzat. Per comerç electrònic, també molt sovint s’incorporen noves versions de plugins que serveixen per fomentar la interacció, incrementar la persuasibilitat, o mostrar a l’usuari aquells articles en que la botiga online considera que pot estar interessat gràcies a les consultes de visites anteriors. Per tant, encara que s’hagin de fer actualitzacions per obligació, sovint aportaran millors arguments que donaran una empenta a la botiga on-line per vendre més.


Per millorar la seguretat de pàgines web i el SEO, ServeisTic us proposa…

Des de ServeisTic, recomanem com a pràctica indispensable el manteniment de la programació de pàgines web, botigues on-line i qualsevol tipus de projecte d’Internet. Els aspectes als que prestem més atenció, a banda dels criteris relacionats amb la seguretat, que a més són imprescindibles, són els relacionats amb el posicionament als cercadors, que ajuden a que la pàgina, botiga online agradi més a Google, i aparegui abans a les cerques. Sense oblidar-nos de qualsevol altre servei, que serveixi per incrementar l’aprofitament d’Internet.

Per totes aquestes raons, quan el responsable de la pàgina web o botiga online ens fa la confiança per realitzar el manteniment de la seva pàgina web o botiga online, hi afegim els complements bàsics que ajudaran a millorar-ne posicionament als cercadors, i li plantegem una proposta per incorporar-hi complements i utilitats més avançades. Que necessiten fer més feina, però que els cercadors valoren positivament, i els faciliten posicionar-se millor als resultats de Google.

Pel que fa a la calendarització, des de ServeisTic som partidaris de fer el manteniment de la programació de les pàgines o botigues on-line 2 vegades a l’any. Així, no hi ha un excés de dedicació que encariria aquestes tasques, i molt difícilment la programació arribi a ser tan obsoleta com perquè la pàgina o botiga online corri perill de ser utilitzada amb finalitats il·lícites.

Tot i que es plantegen 2 actualitzacions de complements anuals, se’n pot produir una tercera, sempre i quan existeixi una justificació com; que hi hagi alguna advertència de forat de seguretat, un canvi rellevat a la pàgina web, o alguna altra situació que surti de la normalitat, que aconselli fer aquest manteniment addicional.

Si té qualsevol dubte, o necessita més informació, no s’estigui de contactar amb nosaltres, ja sigui per WhatsApp, telèfon, o bé amb un formulari de contacte.


Complements a l’actualització i manteniment de WordPress Súria:

Posicionament de pàgines web i botigues online a Súria:

Des de l’any 2005 estem treballant amb SEO i posicionament tant de web com de botigues online. Per aquest motiu, si el client hi està interessat, preparem una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les opcions que considerem més oportunes per posicionar millor la seva web o botiga on-line. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que li faci. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en el possible.

Més informació:


Registrar dominis a Súria:

Registrar dominis amb panell de control per administrar tots els registres des d’un sol espai. En cas de qualsevol entrebanc, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari, i l’ajudem per tal que pugui registrar els seus dominis i utilitzar-los. Però si prefereix que ens fem càrrec dels seus registres, només ens ha d’enviar un correu electrònic, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Súria:

El servei que oferim al client però es complementa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic també oferim diversos paquets d’allotjament de dominis, que igualment permeten una gestió completa dels recursos. tots els hostings inclouen un extra molt interessant, aquest extra Si el client hi està interessat, adaptem el seu allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les que afecten al SEO. Entre les personalitzacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per accelerar la velocitat de càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Súria:

Per aquells clients que necessiten allotjament per diversos dominis, de vegades es tracta de dominis d’una mateixa societat o propietari, i altres són de clients del nostre client per aquells als que administra el servei d’allotjament. podent aprofitar d’aquesta manera la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si així ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Súria:

A ServeisTic, podem fer-nos càrrec consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, d’aquesta manera es mantenen uns mínims de seguretat que dificulten que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar accions malicioses, que posin en risc la pàgina , la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam i virus cap a usuaris externs.

Més informació:


× +info?