Característiques que ajuden a millorar el SEO de , pàgines web i botigues online, relacionats amb el servidor, la programació i els continguts.

L’objectiu del posicionament és fer que el projecte, o la botiga on-line aparegui a Google el més amunt possible, i així facilitar que qui faci cerques relacionades amb els tipus de productes o serveis que s’ofereix a la pàgina, o la botiga online, la trobin fàcilment.

Per obtenir un bon posicionament de pàgines web, i per aprofitar el millor possible els enllaços d’altres pàgines, i altres elements externs, és necessari que internament a la pàgina web, o la botiga online, es compleixin algunes condicions en diversos àmbits:


Alguns aspectes que milloren el posicionament de pàgines i botigues online que tenen relació amb el servidor:

Google valora la rapidesa amb que es carreguen les pantalles com una millora per l’experiència de l’usuari, i aquest és un dels principals aspectes a valorar. Seria injust dir que la velocitat depèn en exclusiva del servidor, però que el servidor sigui ràpid és un requeriment ineludible pel posicionament de pàgines web.

En comprimir els arxius estàtics, en considerar que s’estalvia més temps en baixar-los que el necessari per descomprimir-los, els cercadors consideren que la pàgina web carrega més ràpid, Per tant, la compressió d’imatges i arxius és un utilitat a tenir en compte per aconseguir un millor posicionament de pàgines web.

Utilitzar la caché del navegador per elements estàtics: Si quan es navega per una pàgina web o botiga on-line de manera sovintejada, o bé es visiten diverses pantalles del mateix lloc en la mateixa visita, i els elements estàtics (imatges, scripts i estils principalment) queden desats a la memòria del dispositiu, en tornar a descarregar aquella pàgina, o una altra pantalla d’aquella pàgina web o botiga online, no s’haurà de descarregar novament tota, i per tant es podrà mostrar més ràpid, i també serà una millor experiència per a l’usuari.

Utilització de CDN’s per agilitzar la navegació: Una CDN consisteix en una xarxa de servidors repartits arreu del món, on només s’hi conserven còpies dels elements estàtics, (principalment imatges, CSS i scripts) de pàgines web o botigues virtuals. La finalitat d’aquestes còpies de fitxers, és que els usuaris que es connectin a la pàgina web, puguin descarregar els fitxers des del servidor que els hi pugui servir abans, i així milloren l’experiència de l’usuari.

Navegar amb HTTPS://; Actualment els servidors permeten l’activació de certificats SSL gratuïts, el més popular és Let’s Encrypt. Així es disposa de segura, i el visitant té més garanties. En conseqüència, la navegació segura agrada als cercadors, i serveix per millorar el posicionament de pàgines web.

Errors de contingut duplicat: Accidentalment es pot generar contingut dupicat en una pàgina. Això passa quan es pot navegar amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, és prioritari evitar diverses opcions per accedir a la mateixa pantalla, perquè en cas que es donin, es perjudica posicionament als cercadors.

Alguns aspectes que afecten al posicionament a cercadors de pàgines i botigues virtuals que es troben a la programació:

La programació de les pàgines i botigues on-line, és igualment imprescindible per tenir un bon posicionament possible. Entre molts altres motius, perquè per valorar adequadament, i millorar el posicionament de pàgines web i botigues online, Google necessita alguns camps que, en cas que no siguin a la programació de la pàgina web o botiga on-line, no es podran omplir, i no puntuaran. Quan passi això, la pàgina no tindrà totes les oportunitats de ser valorada adequadament per google, i el seu posicionament no serà tan bo com podria.

Una altra de les funcionalitats per posicionar pàgines web, catàlegs de productes i serveis, i botigues on-line, és la utilització d’URL’s canòniques, que, en cas que hi hagi diverses adreces que envien a la mateixa pantalla, indicaran als cercadors l’adreça que ha d’aglutinar la valoració de totes aquestes pantalles, i aparèixer als resultats.

Hi ha d’haver dos elements molt necessaris per al posicionament, que es pot comprovar molt fàcilment si hi son; el sitemap.xml en el qual s’han de trobar totes les adreces URL del lloc web, i el fitxer robots.txt. Per consultar-los, només s’ha d’escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

També, tot i que en aquest cas les conseqüències són molt negatives per al posicionament de pàgines web i botigues online, cal evitar els enllaços trencats cap a fitxers que s’hagin de mostrar. Perquè en no trobar-los, alenteixen la càrrega de les pantalles. El resultat és que els cercadors interpreten que visitar aquella pàgina o botiga online no resultarà una bona experiència per a l’usuari.

En ser cada cop una proporció més gran la quantitat d’usuaris que naveguen des de telèfons mòbils i terminals amb pantalles petites, un altre dels aspectes que no es pot oblidar per al posicionament de pàgines web i botigues virtuals, és que estiguin preparades per terminals mòbils, no únicament, també intentar que els botons quedin prou separats entre ells com per no equivocar-se en clicar-ne un o bé un altre.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines o botigues on-line que que tenen relació amb els continguts:

La preparació del servidor i una programació adequada tenint en compte les necessitats del posicionament, tenen com a finalitat aconseguir que els cercadors puguin llegir i valorar molt millor allò que es publiqui a la pàgina o botiga virtual.

Per aparèixer als resultats, allò pel que volem que ens trobin s’ha de poder llegir (escrit, no en una imatge!) a dins de la pàgina o botiga on-line, I a més hi ha de ser amb una rellevància que ho deixi clar als cercadors. Amb aquest objectiu, cal fer servir els termes clau tant als camps especials de la pantalla, com entre els continguts, al text, als títols…

Per tal d’aprofitar-los, hem de tenir present que a les pantalles hi ha determinats espais en que, talment com si es tractés d’un llibre, es poden entrar unes paraules clau que són el fil conductor de cadascuna d’elles. Aquests llocs són entre altres; els enllaços interns dels menús de la pàgina, els títols, i la metainformació de les pantalles… De manera que val la pena que en aquests apartats, s’hi afegeixin paraules rellevants per a la pantalla que s’està preparant. Per tal que tingui moltes més oportunitats d’aparèixer el millor possible als cercadors.

Per finalitzar la revisió de les característiques principals dels tres grups de característiques que afecten una pàgina i es poden administrar directament, explicant que; hem de controlar la qualitat del contingut. Google recomana com a mínim unes 500 paraules als textos de cada pantalla, en alguns llocs en recomanen 1000, El motiu és que així s’interpreta que el contingut ha de ser de més qualitat. Tot i que el que és inqüestionable és que si hi ha més textos, també hi ha un nombre més gran combinacions de paraules al text, llavors es podrà ser en moltes més cerques, i per tant, arribaran moltes més visites.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de projectes web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb les màximes garanties l’estratègia més adequada a les necessitats de cada projecte. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues online dels nostres usuaris aconsegueixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Carme:

Registrar dominis a Carme:

Registre de dominis amb whois i panell d’administració per administrar els contactes, registrar i administrar els dominis i efectuar les actualitzacions. ​ En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar-nos un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui registrar dominis i utilitzar-los. ​ Però si s’estima més que li registrem els dominis, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Carme:

Complementàriament als serveis explicats en aquest apartat. A ServeisTic disposem de paquets de hosting per gairebé totes les necessitats, que igualment permeten una administració completa dels recursos. En tots els paquets de allotjaments s’hi inclou un complement molt interessant, aquest valor afegit es basa en adaptar el seu paquet de hosting per adequar-lo a les caracteristiques del seu projecte web o botiga online per optimitzar-la per millorar el posicionament a cercadors. Aquesta adaptació dels espais d’allotjament, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per la navegació segura, SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, alhora que activar la compressió de d’elements estàtics, i un llarg etcètera, que estan descrites a les pantalles d’hospedatge de pàgines i administració de servidors dedicats i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Carme:

Pensant en els clients que necessiten allotjar diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé dels seus clients. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, és un servei personalitzat i complet des del primer moment, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si així ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Carme:

A ServeisTic, podem fer-nos càrrec del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Carme:

Des de l’any 2005 estem treballant amb SEO i el posicionament tant de web com de botigues virtuals. En cas que el client ho vulgui, podem el·laborar una anàlisi de la seva web. Un cop feta l’ànàlisi, li podrem proposar les accions que considerem més oportunes per posicionar millor la seva pàgina o botiga virtual. Amb els resultats i la nostra proposta, si li sembla oportú, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que les faci el seu dissenyador de pàgines web de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


× +info?