Aspectes a tenir en compte per millorar el SEO de projectes web, pàgines i botigues virtuals, que depenen del servidor, la programació i els continguts.

Per posicionar webs o botigues on-line s’apliquen diverses estratègies, que serveixen per fer que el projecte que s’està preparant pugui puntuar millor a Google per les cerques d’interès per la pàgina, o la botiga online.

Per aconseguir el milor posicionament de pàgines web, i per aprofitar el millor possible els enllaços de qualitat des d’altres pàgines, i altres elements externs, cal que internament a la pàgina web, o la botiga online, es respectin algunes característiques que es troben repartides en diversos àmbits:


Algunes característiques que milloren el posicionament de pàgines i botigues online que tenen relació amb el servidor:

Per tal que el servidor faciliti el posicionament de pàgines web, cal que permeti que les pàgines, o les botigues virtuals es carreguin amb prou rapidesa i seguretat, com per considerar que navegar per la pàgina web (també amb el mòbil), resulti una experiència agradable per al visitant.

Si es comprimeixen els arxius estàtics, en considerar que s’estalvia més temps en descarregar-los que el que caldrà per descomprimir-los, els cercadors interpreten que la pàgina web és més ràpida, I en conseqüència, la compressió d’imatges i arxius és un factor a tenir en compte per millorar el posicionament de pàgines web.

Una altra de les consideracions dels cercadors per organitzar els resultats relacionada amb la velocitat de navegació, és que s’emmagatzemin les imatges a la memòria caché del navegador, gràcies al qual no cal descarregarcada vegada tota la pantalla de la pàgina web o botiga virtual que s’està visitant, sinó únicament els elements que no són estàtics, i els estàtics que no han estat descarregats, durant els darrers X dies anteriors.

Utilització de CDN’s per navegar més ràpid: Una CDN (Xarxa d’Entrega de Continguts) consisteix en una xarxa de servidors repartits arreu del món, on únicament s’hi conserven còpies dels elements estàtics, com fitxers d’imatge, CSS, scripts de pàgines o botigues online. La finalitat d’aquestes còpies de fitxers, és que els visitants de la pàgina web, puguin descarregar els fitxers des del servidor que els hi pugui servir abans, i així milloren l’experiència de l’usuari.

Navegació amb HTTPS://; Actualment es poden activar certificats SSL gratuïts als servidors, el més popular és Let’s Encrypt. Així es disposa de segura, i l’usuari té més garanties. En conseqüència, la navegació segura agrada als cercadors, i serveix per millorar el posicionament de pàgines web.

Una de les penalitzacios habituals als cercadors, es deu a que hi ha diverses adreces de la pàgina web quepermeten accedir a una mateixa informació. Això pot passar quan es pot accedir a la mateixa pantalla amb i sense WWW i/o amb HTTP o HTTPS. Es pot evitar indicant quina adreça s’ha d’indexar utilitzant el tag Canonical, indicant al servidor si es vol o no utilitzar WWW, i fer una redirecció 301 de HTTP a HTTPS.

Algunes característiques que afecten al SEO que es troben a la programació:

Un dels criteris principals pels cercadors en valorar la qualitat de la programació de les pàgines web i botigues virtuals, és que incorporin i tinguin en compte les anomenades bones pràctiques. Podem interpretar que consisteixen en tractar alguns continguts d’una manera determinada, o afegir camps per incloure informació en un espai concret. Cal tenir presents aquestes necessitats de metainformació, perquè només així els cercadors poden valorar adequadament la pàgina web.

També cal prestar atenció i evitar que es produeixi la duplicitat d’adreces URL, especialment en pàgines web amb catàleg de productes o serveis, i botigues on-line. Per fer-ho, la solució és utilitzar URL’s canòniques.

Els arxius robots.txt i sitemap.xml són fitxers molt útils. El sitemap.xml, per facilitar i accelerar la indexació de la pàgina o botiga virtual, i des de l’arxiu robots.txt s’indiquen, les ordres per tal que només s’indexin les pantalles que s’han d’indexar.

Quan es programa alguna pàgina s’ha de vetllar especialment per evitar els enllaços trencats, consisteixen en que des de la pàgina s’enllaci amb qualsevol imatge, estil, guió… que no és on apunta l’enllaç. En no trobar el fitxer que necessita per mostrar la pàgina, la pàgina triga més temps abans de mostrar-se, i Google considerarà que la pàgina carrega massa apoc apoc.

Un altra necessitat ineludible de les pàgines i botigues virtuals, és que siguin adaptatives. És a dir, que estiguin preparades per diferents mides de pantalla. La finalitat sempre és donar la millor experiència possible, tant a qui navega amb un PC, com a qui ho fa amb un dispositiu mòbil, o una tauleta.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines web o botigues online que que es troben als continguts:

La preparació del servidor i la programació adequada tenint en compte les necessitats del posicionament, tenen com a finalitat facilitar que els cercadors puguin accedir i valorar molt millor allò que es publiqui a la pàgina o botiga virtual.

Per poder aparèixer a les cerques de Google o qualsevol altre dels cercadors, és ineludible que puguin interpretar d’alguna manera que aquella pantalla tracta del que l’usuari del cercador està buscant. I per allò d’oferir una bona experiència als resultats de la cerca, primer mostra els resultats que considera que seran més satisfactoris, d’acord als termes de la cerca.

A totes les pantalles hi ha d’haver diversos espais, que serveixen per indicar la temàtica. En aquests camps cal incorporar-hi les paraules clau que s’han definit en planificar l’estructura de cadascuna d’elles (un concepte clau per pantalla). Així pel terme exacte pel que es vulgui potenciar la pantalla, i per una variada gamma de combinacions d’arrossegament amb altres paraules de cada pantalla, la pàgina web apareixerà en una gran quantitat de cerques tan exactes com relacionades.

Per finalitzar la revisió de les característiques principals dels tres grups de detalls que afecten una pàgina i es poden adaptar directament, explicant que; hem de tenir en compte la qualitat del contingut. Google recomana com a mínim unes 500 paraules al contingut de cada pantalla, algunes anàlisis van més enllà, i en recomanen 1000, El motiu és que així es considera que el contingut ha de ser de més qualitat. Però el que és inqüestionable és que si hi ha més textos, hi ha un major nombre de combinacions de paraules, llavors es podrà aparèixer en moltes més cerques, i rebre moltes més visites.

ServeisTic té 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de projectes web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb garanties l’optimització SEO més convenient a cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues online dels nostres clients aconsegueixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora s’aconsegueixi un posicionament de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Castellfollit del Boix:

Registrar dominis a Castellfollit del Boix:

Servei de registre de dominis amb panell de control per fer els registres i administrar els dominis amb total llibertat. ​ En cas de qualsevol problema, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari, i l’ajudem per tal que pugui administrar dominis i utilitzar-los. ​ Però si s’estima més que li registrem els dominis, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Castellfollit del Boix:

Com a complement als serveis descrits en aquesta pantalla. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’allotjament , tots ells inclouen àrea d’administració per gestionar els serveis contractats. tots els hostings inclouen un valor afegit molt interessant, aquest valor afegit consisteix en adaptar el seu paquet d’allotjament per adaptar-lo a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga online per tal que sigui més segura i millorar-ne el SEO. La personalització dels allotjaments, entre altres consisteix en activar de certificats SSL per la navegació segura, filtres SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, així com activar la compressió de les imatges, CSS, javascript, i altres adaptacions, que es poden consultar als espais d’hospedatge de pàgines web i administració de servidors dedicats i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Castellfollit del Boix:

En alguns casos el client pot necessitar hosting per molts dominis, de vegades es tracta de dominis d’una mateixa empresa o propietari, i altres vegades són de clients del nostre client per aquells als que ofereix el servei de hosting. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si així ho prefereix el client, entre aquestes accions, s’hi inclouen la incorporació de nous dominis, afegir bústies, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Castellfollit del Boix:

Una altra de les tasques que podem oferir als nostres usuaris consisteix en fer el manteniment de la programació de pàgines web WordPress, d’aquesta manera es garanteixen uns nivells de seguretat que dificulten que s’aprofitin les vulnerabilitats per realitzar accions malicioses, que posin en risc la pàgina , la privadesa de les comunicacions, o bé enviïn spam i virus cap a usuaris externs.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Castellfollit del Boix:

Des de 2005 estem treballant amb SEO i posicionament optimitzant pàgines web i botigues on-line. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem el·laborar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga on-line. En funció del que es trobi, li proposarem les opcions més apropiades per millorar-ne el posicionament. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?