Característiques del servidor, la programació i els continguts, que afecten al SEO, i de botigues online

Poc o molt tothom ha sentit parlar del posicionament de webs o botigues online. El propòsit del posicionament resulta força evident; aconseguir que la pàgina o la botiga on-line aparegui en les millors posicions possible de Google, per aquelles cerques en que es poden trobar continguts rellevants a la nostra pàgina web o botiga on-line.

En aquest apartat només estudiem els aspectes interns de la pàgina web o la botiga virtual, és a dir, aquells que podem modificar i tenim sota el nostre control. El posicionament de pàgines web consisteix en millorar diversos detalls molt variats de la pàgina web, o la botiga on-line.

I que es reparteixen en tres àmbits, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines i botigues on-line que es troben al servidor:

El temps que es triga en carregar una pàgina és un dels aspectes principals a l’hora de que resulta una bona experiència, i Google ho valora des d’aquesta perspectiva. Tot i que la immediatesa amb que es poden consultar, no depèn únicament del servidor, la rapidesa del servidor és una característica prioritària per ser bàsica, i indispensable en el posicionament de pàgines web.

Activar la compressió de fitxers estàtics al servidor: Si les imatges i tots els arxius estàtics que s’han de descarregar del servidor per mostrar una pàgina web o una botiga online estan comprimits, especialment amb connexions de baixes prestacions, es redueix notablement el temps necessari per descarregar-la. Llavors, mentre el dispositiu acaba de descarregar elselements, descomprimeix i mostra els elements que ja ha descarregat, reduint el temps d’espera i millorant l’experiència de l’usuari.

Activar la memòria caché del navegador per elements estàtics: Si quan es visita una pàgina o botiga online de manera sovintejada, o bé es visiten diverses pantalles del mateix lloc una darrere l’altra, i els elements estàtics (imatges, scripts i estils principalment) queden desats a la memòria caché del dispositiu, en tornar a descarregar aquella pàgina, o bé una altra pantalla d’aquella pàgina web o botiga online, no s’haurà de descarregar novament tota, i per tant es podrà veure més ràpid, i també serà una millor experiència per a l’usuari.

Una altra de les utilitats per incrementar el posicionament de pàgines web són les CDN. Una CDN és una xarxa de servidors que estan per tot el món, en que hi ha còpies dels elements estàtics de la pàgina o botiga on-line. Aquesta xarxa serveix per entregar els continguts des del lloc que tingui una comunicació més ràpida amb l’usuari que fa la consulta.

Utilitzar HTTPS:// Des de fa una bona temporada, els principals panells de control ofereixen la posssibilitat d’activar certificats SSL gratuïts. I per tant no hi ha excusa per no activar un certificat SSL, i navegar amb el protocol HTTPS://, que millora l’experiència de l’usuari, i el posicionament de pàgines web als cercadors.

Oferir continguts únics a la pàgina web: És prioritari evitar que s’accedeixi a un mateix contingut amb i sense WWW, i amb HTTP i HTTPS a la url. Si es dóna aquesta situació a més d’altres inconvenients, a Google hi haurà indexades les mateixes pantalles diverses vegades, i la web o botiga on-line rebrà una penalització que en perjudicarà el posicionament.

Alguns aspectes que afecten al posicionament a cercadors de pàgines i botigues virtuals que tenen relació amb la programació:

La programació de les pàgines web, afecta al SEO de moltes formes, una de les principals és que per que sigui possible que a la pàgina s’hi inclogui la metainformació requerida per Google, cal preveure-ho, i preparar determinats espais. Alhora que també s’hauran de tractar alguns continguts de maneres especials. Per exemple modificar els títols per generar URL’s funcionals. Es tracta de tasques que ha de fer la pàgina web automàticament. I si no es preveuen aquestes necessitats, la web o botiga on-line, no podrà puntuar per aquests elements, que habitualment consideren bones pràctiques, com la usabilitat, o l’accessibilitat.

Per no tenir diverses adreces URL que retornin els mateixos continguts, i el contingut duplicat en en pàgines web amb catàleg de productes o serveis, i botigues virtuals, es recomana utilitzar URL’s canòniques.

Hi ha d’haver dos fitxers útils per al posicionament, que es pot comprovar molt fàcilment si s’han creat; el sitemap.xml en el qual s’han de trobar totes les adreces URL del lloc web, i l’arxiu robots.txt. Per accedir a aquests fitxers, només cal escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

També, tot i que si es comet aquest error afecta molt negativament al posicionament de pàgines web i botigues online, cal evitar els enllaços trencats cap a imatges, tipografies, scripts o CSS que s’hagin d’execuar per mostrar la pàgina. Perquè com que el sistema no els troba, s’alenteix la càrrega de les pantalles. I en conseqüència els cercadors interpreten que visitar aquella pàgina o botiga online no resultarà una bona experiència per al visitant.

En ser cada cop una proporció més important la quantitat d’usuaris que accedeixen a Internet des de telèfons mòbils i terminals amb pantalles de petites dimensions, un altre dels factors que cal tenir present per al posicionament de pàgines i botigues online, és que estiguin preparades per mostrar-se correctament en terminals mòbils, no únicament, també fer els possibles per tal que els botons estiguin prou separats entre ells com per evitar que per error volent-ne pitjar un se’n pitgi un altre.

Algunes característiques que afecten al SEO que que tenen relació amb els continguts:

Si tot el que s’havia de fer fins aquí s’ha tractat amb atenció, arribem a l’aspecte principal per al posicionament d’una pàgina web: L’administració dels continguts.

En el punt en que “únicament” s’han d’escriure els textos, no es pot oblidar que segons com es redacti la informació, i de l’ús que es faci dels camps de metainfo, i els camps més destacats de les pantalles, la pàgina es posicionarà millor o pitjor, i serà més fàcil o més difícil que qui busqui qualsevol cosa de la temàtica de la nostra pàgina, ens trobi a nosaltres.

A totes les pantalles hi diversos espais, que serveixen per establir la temàtica. En aquests espais cal incorporar-hi les paraules clau que s’han definit en la planificació de l’estructura de cadascuna (un concepte clau per pantalla). D’aquesta manera pel terme exacte pel que es vulgui potenciar la pantalla, i per combinacions d’arrossegament amb paraules de cada pantalla, la pàgina web podrà sortir en una gran quantitat de cerques tan exactes com relacionades.

Acabarem aquesta repassada superficial dels requisits bàsics per posicionar pàgines web i botigues on-line, només una darrera recomanació; a totes les pàgines dels llocs web, hi ha d’haver una mínima quantitat de text en el total de fitxers de la pantalla. Concretament es recomana que a cada pantalla, S’hi incloguin com a mínim unes 500 paraules, tot i que altres fonts en recomanen unes 1000. En cas de blogs sí que pot ser millor publicar posts d’unes 500 paraules per facilitar que es llegeixi tot el text. Però si els textos s’escriuen amb la intenció de captar visites des de cercadors, dóna millor resultat que siguin més llargs.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Tant a nivell de servidors, com de pàgines web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb les màximes garanties l’optimització SEO més convenient a cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si el que es pretén és fer robust el projecte a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines web i botigues on-line dels nostres usuaris assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de paraules clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Castellgalí:

Registrar dominis a Castellgalí:

Registrar dominis amb panell de control per administrar tots els registres de dominis des d‘una sola àrea privada. ​ En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari, i l’ajudem per tal que pugui administrar dominis i utilitzar-los. ​ Però si s’estima més que ens fem càrrec dels seus registres, només només ha de completar un formulari de contacte en que, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Castellgalí:

Addicionamement als serveis descrits en aquest apartat. A ServeisTic també oferim diversos plans d’hospedatge de dominis, que igualment permeten una administració completa dels recursos contractats. tots els allotjaments inclouen un extra molt interessant, aquest complement es basa en adaptar el seu pla d’allotjament per adequar-lo a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga online per optimitzar-la per cercadors. Aquesta adaptació dels espais, entre altres inclou l’activació de certificats SSL per la navegació segura, SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Castellgalí:

Si el client té múltiples dominis pels quals necessita hosting per allotjar, ja siguin propis o de terceres empreses. Tenim el servei d’administració de servidors dedicats i VPS, es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Castellgalí:

Un altre servei que podem oferir als nostres usuaris consisteix en fer el manteniment de la programació de pàgines web WordPress, així s’evita que la pàgina esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Castellgalí:

L’any 2005 vam començar a oferir serveis SEO per ajudar empreses a millorar el posicionament als cercadors. Per aquest motiu, si, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina web o botiga virtual. Un cop feta l’ànàlisi, li podrem proposar les opcions que considerem més oportunes per millorar el posicionament de. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la web o botiga online , serà el moment de decidir si ens n’hem de fer càrrec, o si té alguna altra empresa de confiança que pot aplicar les modificacions proposades. En cas que sigui el col·laborador qui es faci càrrec d’aplicar les millores, estarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?