Característiques que ajuden a millorar el posicionament de , pàgines i botigues virtuals, relacionats amb el servidor, la programació i els continguts.

Més o menys tots hem sentit parlar del posicionament de pàgines o botigues on-line. Posicionar un projecte té un propòsit; que el lloc web o la botiga virtual aparegui en les millors posicions possible de Google, per aquelles cerques en que es poden trobar continguts rellevants a la nostra pàgina o botiga virtual.

Hi ha tres àmbits que podem modificar directament, que permeten afectar el posicionament de pàgines web, en els que es poden efectuar tasques per treballar el SEO aconseguir el millor posicionament possible. Aquests són; el servidor, la programació, i els continguts.


Algunes característiques que modifiquen el posicionament de pàgines web i botigues on-line que es troben al servidor:

Google considera que la velocitat en la navegació com una millora per l’experiència de l’usuari, i per tant aquest és un dels principals aspectes a valorar. És clar que la velocitat no només depèn del servidor, però que el servidor sigui ràpid és un requeriment imprescindible pel posicionament de pàgines web.

Activar la compressió de fitxers estàtics al servidor: Si les imatges i tots els arxius estàtics necessaris per mostrar una pàgina web o una botiga on-line estan comprimits, i encara més en cas de connexions de baixes prestacions, s’accelera la descàrrega. I mentre el dispositiu acaba de descarregar elselements, descomprimeix i mostra els que ja ha descarregat, reduint el temps d’espera i millorant l’experiència de l’usuari.

Per al posicionament de pàgines web, Google valora una quantitat considerable de configuracions que potencialment poden agilitzar la consulta de les pàgines web o botigues virtuals. I una altra de les accions que permet agilitzar la velocitat de descàrrega de pantalles, és estalviar-se descarregar el màxim d’arxius possible. Això s’aconsegueix desant els elements estàtics en caché de l’ordinador durant un temps determinat.

Fer servir CDN’s per navegar més ràpid: Una CDN consisteix en una xarxa de servidors repartits arreu del món, on només s’hi conserven còpies dels elements estàtics, (principalment imatges, CSS i scripts) de pàgines o botigues virtuals. Serveixen per facilitar que els visitants de la pàgina web, puguin descarregar els fitxers des del servidor que els hi pugui entregar més ràpid, de manera que també milloren l’experiència de l’usuari.

Activar el certificat SSL. Als servidors, hi ha certificats de seguretat, que els usuaris poden activar gratuïtament. En activar el certificat de seguretat la navegació ja no es fa sobre HTTP://, sinó sobre HTTPS:· En considerar aquesta seguretat és una millora en l’experiència del visitant, permet millorar el posicionament de pàgines web.

Evitar el contingut duplicat: En una pàgina web hi pot haver contingut duplicat accidentalment. pel fet de permetre que es consulti amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, és prioritari evitar diverses opcions per accedir a la mateixa pantalla, perquè en cas que es donin, es perjudica posicionament als cercadors.

Algunes característiques que afecten al SEO que es troben a la programació:

Un dels criteris principals pels cercadors en valorar la qualitat de la programació de les pàgines web i botigues on-line, és que incorporin i tinguin en compte el que els cercadors consideren bones pràctiques. Podem interpretar que consisteixen en tractar certa informació de manera determinada, o afegir camps per incloure informació en un lloc concret. És important que es tinguin en compte aquests requeriments de metainformació, perquè així els cercadors poden avaluar adequadament la pàgina web.

Una altra de les eines útils per al posicionament de pàgines web, catàlegs de productes i serveis, i botigues online, és utilitzar URL’s canòniques, que, en cas que hi hagi diverses adreces que mostren la mateixa pantalla, indicaran als cercadors l’adreça que ha d’aglutinar la valoració de totes les pantalles, i aparèixer als buscadors.

Hi ha dos elements molt necessaris per al posicionament, que es pot confirmar molt fàcilment si s’han creat; el sitemap.xml que ha de contenir (o portar a) un llistat amb les adreces url de tota la pàgina o botiga online, i el fitxer robots.txt. Per consultar-los, només s’ha d’escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

Quan es programa alguna pàgina s’ha de dedicar una atenció especial per evitar els links trencats, consisteixen en que des de la pàgina es va a buscar un recurs; imatge, estil, guió… que no és on apunta l’enllaç. En no trobar el fitxer que necessita per mostrar la pàgina, la la pàgina necessita més temps per mostrar-se, i els cercadors consideraran que la pàgina és molt lenta.

Entre les “noves” necessitats (des del 2018), en el relatiu a la usabilitat de pàgines web, és que en teoria, els cercadors només ofereixen entre els seus resultats de consultes amb telèfons mòbils i tauletes, pàgines amb disseny adaptatiu. És important recordar-ho, perquè aquest usuari cada vegada representa un percentatge de públic més gran, i no es pot ignorar.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines web o botigues virtuals que que es troben als continguts:

Preparar el servidor i una programació adequada tenint en compte les necessitats del posicionament, permeten facilitar que els cercadors puguin llegir i interpretar el millor possible allò que s’escrigui a la pàgina web o botiga on-line.

Per poder aparèixer a les cerques dels cercadors, és ineludible que entenguin d’alguna manera que aquella pàgina tracta d’allò que l’usuari del cercador està buscant. I per tal d’oferir una bona experiència als resultats de la cerca, primer mostra els resultats que considera que resultaran més satisfactoris, d’acord als termes de la cerca.

D’altra banda a les pantalles hi ha uns camps en que, igual que en un llibre, s’hi poden entrar unes paraules clau que són el fil temàtic de cadascuna d’elles. Aquests llocs són entre altres; els links interns dels menús de la pàgina web, els títols, i la metainformació de les pantalles… De manera que és molt recomanable que en aquests apartats, s’hi incorporin paraules rellevants per a la pantalla que s’està preparant. D’aquesta manera tindrà moltes més oportunitats de que la trobin als cercadors.

Una darrera recomanació s’ha de tenir en compte la quantitat de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, inevitablement hi haurà poques combinacions de paraules, i en cas de posicionar una pantalla per un terme determinat, es trobarà a poques cerques. La segona és que els cercadors recomanen com a mínim 500 paraules per pantalla, així consideren que hi ha prou quantitat d’informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en treballs SEO. Ja sigui en el relatiu a servidors, com de projectes web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb garanties l’estratègia més convenient a les necessitats de cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines i botigues on-line dels nostres usuaris aconsegueixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, i que alhora s’aconsegueixi un posicionament de manera més genèrica per una gran quantitat de conceptes clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Castellnou de Bages:

Registrar dominis a Castellnou de Bages:

Registrar dominis amb àrea d’administració per gestionar els registres des d‘una sola àrea privada. ​ En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari, i l’ajudem per tal que pugui registrar els seus dominis i utilitzar-los. ​ Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Castellnou de Bages:

El servei que oferim al client però es completa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic disposem de paquets de hosting per un gran ventall de necessitats, tots ells inclouen un panell de control per administrar els serveis contractats. tots els allotjaments inclouen un valor afegit molt interessant, aquest valor afegit Si el client hi està interessat, adaptem el seu allotjament per millorar-ne les característiques de seguretat, i les que afecten al posicionament. Entre les personalitzacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, alhora que comprimir les imatges, CSS, javascript, i un llarg etcètera, que es detallen als apartats d’allotjament de pàgines web i administració de servidors dedicats i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Castellnou de Bages:

En alguns casos el client pot necessitar allotjar una quantitat de dominis considerable, de vegades es tracta de dominis d’una mateixa entitat o titular, i altres vegades aquests dominis són de clients de qui ens contracta per aquells als que gestiona el servei d’allotjament. Disposem del servei d’administració de servidors dedicats i VPS, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, afegir dominis per tal que funcionin des del servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Castellnou de Bages:

A més del hosting de pàgines, i registre de dominis, a ServeisTic també ens podem cuidar consisteix en fer el manteniment de la programació de pàgines web WordPress, així es mantenen uns mínims de seguretat que dificulten que s’aprofitin les vulnerabilitats per realitzar pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Castellnou de Bages:

L’any 2005 vam començar a ajudar empreses a millorar el posicionament als cercadors. En cas que el client ho vulgui, podem desenvolupar una anàlisi de la seva pàgina. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les opcions oportunes per posicionar la seva web o botiga on-line. Amb els resultats de l’anàlisi i la nostra proposta, si li sembla oportú, el client podrà decidir si prefereix que li fem aquestes tasques, o bé si considera més oportú que se n’ocupi el seu dissenyador de confiança. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


× +info?