Aspectes que ajuden a millorar el posicionament de , pàgines i botigues virtuals, relacionats amb el servidor, la programació i els continguts.

Poc o molt tothom ha sentit parlar del posicionament de webs o botigues on-line. El propòsit del posicionament resulta força evident; aconseguir que el lloc web o la botiga online aparegui en les primeres posicions de Google, per les cerques en que es poden trobar continguts de la nostra pàgina o botiga online.

En aquest apartat només estudiem els aspectes interns de la pàgina web o la botiga virtual, és a dir, aquells que podem modificar directament. El posicionament de pàgines web consisteix en millorar diversos detalls molt variats de la pàgina web, o la botiga on-line.

Aquests aspectes es poden treballar des de tres àmbits, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Algunes característiques que milloren el posicionament de pàgines i botigues online que es troben al servidor:

Per què el servidor ajudi en el posicionament de pàgines web, cal que permeti navegar amb prou immediatesa i seguretat, com per considerar que visitar la pàgina web (també amb el mòbil), sigui una bona experiència per al visitant.

En l’actualitat especialment tot i que no en exclusiva per terminals mòbils, que són els que més sovint tenen inconvenients amb la velocitat de navegació, un dels factors que els cercadors valoren molt, és la compressió de fitxers al servidor. Aquesta valoració es basa en que s’estalvia més temps descarregant els fitxers comprimits, que el temps necessari per descomprimir-los.

Activar la memòria caché del navegador per elements estàtics: Si quan es consulta una pàgina o botiga on-line amb freqüència, o bé es consulten diverses pantalles del mateix lloc en la mateixa visita, i els elements estàtics (imatges, scripts i estils principalment) es conserven a la memòria del dispositiu, en tornar a visitar aquella pàgina, o bé altres pantalles d’aquella pàgina o botiga virtual, no s’haurà de tornar a descarregar tota, i la pàgina podrà carregar més ràpid, i a més serà una millor experiència per a l’usuari.

Una altra de les utilitats per incrementar el posicionament de pàgines web són les CDN. Una CDN és una xarxa de servidors repartits per tot el món, en que hi ha còpies actualitzades dels elements estàtics de la pàgina o botiga online. Aquesta xarxa serveix per entregar els continguts des del lloc que els pugui enviar més ràpid a l’usuari que visita la pàgina.

Navegació amb HTTPS://; Actualment els servidors permeten l’activació de certificats SSL gratuïts, com és el cas de Let’s Encrypt. Aquesta navegació és segura, i l’usuari té més garanties. En conseqüència, la navegació segura agrada als cercadors, i serveix per millorar el posicionament de pàgines web.

Errors de contingut duplicat: En una pàgina web hi pot haver contingut duplicat accidentalment. pel fet de permetre que es consulti amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, és prioritari evitar aquestes variacions, perquè en cas que es donin, es perjudica posicionament als cercadors.

Alguns aspectes que afecten al posicionament a cercadors de pàgines i botigues online que tenen relació amb la programació:

Un dels criteris principals pels cercadors en valorar la qualitat de la programació de les pàgines web i botigues virtuals, és que incorporin i tinguin en compte les anomenades bones pràctiques. Habitualment aquests requeriments consisteixen en tractar certs continguts d’una manera determinada, o afegir camps per incloure una informació en un lloc concret. Cal tenir presents aquestes necessitats de metainformació, perquè només així Google pot saber com valorar adequadament la pàgina web.

És important estar al cas i evitar que es produeixi la duplicitat d’adreces URL, especialment en pàgines amb catàleg de productes o serveis, i botigues on-line. Això es pot fer activant URL’s canòniques.

Dues altres funcionalitats a tenir en compte de la programació d’una pàgina web o botiga virtual, són la incorporació d’un sitemap.xml, i arxiu robots.txt. Aquests fitxers serveixen per fer que els cercadors puguin indexar millor i més adequadament els continguts. Perquè tot i que trobaran igualment les pantalles de la pàgina web, facilitant que els cercadors els indexin, en ser una bona pràctica, també valoraran millor la pàgina web o botiga on-line.

Un detall que és indispensable tenir en compte, especialment per com perjudica el posicionament de qualsevol pàgina o botiga on-line, són els enllaços trencats indistintament de si enllacen a imatges, CSS, o qualsevol altre element que s’hagi de mostrar, o executar a les pantalles. Perquè els enllaços trencats retrassen la càrrega, i els cercadors penalitzen aquests errors amb força severitat.

Un altra necessitat ineludible de les pàgines i botigues online, és que siguin adaptatives. És a dir, que estiguin preparades per diferents mides de pantalla. L’objectiu és donar una bona experiència, tant a qui navega amb un ordinador de sobretaula, com a qui ho fa amb un telèfon mòbil, o una tauleta.

Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines web o botigues virtuals que que tenen relació amb els continguts:

Tot el que hem explicat fins ara té com a objectiu aconseguir que el contingut de les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines web i botigues online possible.

Per estar entre els resultats, el contingut pel que ens interessa que els usuaris ens trobin ha de ser a la pantalla que tracta d’allò a dins de la pàgina o botiga on-line, I a més amb una preeminència que ho deixi clar a Google. Per aquest motiu, cal fer servir els termes clau tant als camps especials de la pantalla, com entre els continguts, al text, als títols…

Els camps destacats que són H1,H2,…,H6, títol, metainformació… En ells s’hi troba la primera referència per als cercadors. Les paraules que s’hi indiquin, són els conceptes més destacats de cada pantalla. Es pot indicar la paraula clau de la pantalla a tots els camps de metainformació per potenciar un terme clau de manera inequívoca. La paraula clau, a més, és molt recomanable que aparegui al primer paràgraf, al darrer, i algunes vegades al llarg del text.

Com a darrera recomanació s’ha de tenir en compte la longitud de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, per força també hi haurà poques combinacions de paraules, i si es posiciona una pantalla per un terme determinat, apareixerà a poques cerques. La segona és que es recomanen un mínim de 500 paraules per pantalla, així consideren que hi ha suficient informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de projectes web. Coneixent, i sabent com aplicar amb les màximes garanties l’optimització SEO més convenient a cada client. Tant si les necessitats tenen certa urgència, o bé si el que es pretén és fer robust el projecte a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines i botigues on-line dels nostres clients assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de conceptes clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a El Bruc:

Registrar dominis a El Bruc:

Registre de dominis amb whois i panell de control per administrar els contactes, registrar i administrar els dominis i efectuar les actualitzacions. ​ En cas de qualsevol entrebanc, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui registrar els seus dominis i utilitzar-los. ​ Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només ens ha d’enviar un correu , ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a El Bruc:

Complementàriament als serveis detallats en aquest espai. A ServeisTic disposem de paquets de hosting per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una gestió completa dels serveis. Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest extra rau en aplicar algunes personalitzacions al seu pla de hosting per fer-lo més compatible a la programació de la seva pàgina web o botiga virtual per tal que sigui més segura i millorar-ne el posicionament. Entre aquestes adaptacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, a més de compressió de fitxers i imatges per accelerar la velocitat de càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a El Bruc:

En alguns casos el client pot necessitar hosting per una quantitat de dominis considerable, de vegades aquests dominis són d’una mateixa entitat o titular, i altres vegades són de clients del nostre client per aquells als que gestiona el servei de hosting. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS , un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, entre aquestes accions, hi ha la incorporació de nous dominis, crear bústies redireccions de correu, o les incidències.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a El Bruc:

Una altra de les tasques que podem realitzar per als nostres clients de mantenir plugins i la programació de pàgines web WordPress al dia, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i que es pugui utilitzar la pàgina web per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, aquestes activitats en el millor de casos es limiten a enviar spam utilitzant la pàgina web que han aconseguit controlar, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a El Bruc:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament i SEO. En cas que el client ho vulgui, podem el·laborar una anàlisi de la seva web. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les opcions que considerem més oportunes per millorar el posicionament de. Amb els resultats i la nostra proposta, si li sembla oportú, el client podrà decidir si vol que li fem aquestes tasques, o bé si li sembla més convenient que se n’ocupi el seu col·laborador de confiança. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


× +info?