Aspectes a tenir en compte per millorar el SEO de , pàgines i botigues virtuals, relacionats amb el servidor, la programació i els continguts.

Més o menys tothom ha sentit parlar del posicionament de pàgines web o botigues online. El propòsit del posicionament sembla molt evident; que el lloc web o la botiga online aparegui en les millors posicions possible de Google, per les cerques en que es poden trobar continguts rellevants a la nostra pàgina web o botiga online.

Si només estudiem els aspectes interns de la pàgina o la botiga on-line, és a dir, aquells que podem adaptar directament. El posicionament de pàgines web s’aconsegueix millorant diversos detalls molt variats de la pàgina web, o la botiga on-line.

I que es divideixen en tres categories, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Algunes característiques que milloren el posicionament de pàgines web i botigues virtuals que tenen relació amb el servidor:

El temps que es triga en veure una pàgina és un dels aspectes més importants a l’hora de que és una bona experiència, i els cercadors ho valoren des d’aquesta perspectiva. Tot i que la rapidesa amb que es poden consultar les pàgines web o les botigues on-line, no depèn únicament del servidor, la rapidesa del servidor és una característica prioritària per ser bàsica, i indispensable en el posicionament de pàgines web.

Activar la compressió d’imatges i arxius al servidor: Si les imatges i tots els arxius estàtics que s’han de descarregar del servidor per consultar una pàgina o una botiga virtual estan comprimits, i encara més en cas de connexions amb poc ample de banda, s’accelera la descàrrega. I mentre el dispositiu acaba de descarregar la resta d’elements, es descomprimeixen i comencen a mostrar els elements que ja ha descarregat, reduint el temps d’espera i millorant l’experiència de l’usuari.

Una altra de les consideracions de Google per organitzar els resultats de les cerques relacionada amb la velocitat de navegació, és que s’emmagatzemin les imatges a la memòria caché, cosa que permet no haver de descarregar tota la pantalla de la pàgina o botiga virtual que s’està visitant, sinó únicament els elements que no són estàtics, i aquells que no han estat descarregats, durant els darrers X dies previs.

Content Delivery Network (Xarxa d’Entrega de Continguts), les anomenades CDN. També serveixen per fer que la pàgina web carregui més ràpid, tot i que el funcionament consisteix en que els elements estàtics CSS,imatges… es troben en una xarxa de diversos servidors arreu del món. Quan un usuari visita la pàgina o botiga online, els elements estàtics li arriben des del servidor que els hi pot proporcionar abans.

Activar el certificat SSL. Els servidors incorporen certificats de seguretat, que els usuaris poden activar gratuïtament. En activar el certificat de seguretat la navegació ja no es fa sobre HTTP://, sinó sobre HTTPS:· En considerar que aquesta seguretat com una millora per l’experiència del visitant, facilita aconseguir un millor posicionament de pàgines web.

Oferir continguts únics a la pàgina web: És prioritari evitar que s’accedeixi a un mateix contingut amb i sense WWW, i amb HTTP i HTTPS a la url. Si això passa a banda d’altres inconvenients, s’indexaran diverses vegades les mateixes pantalles a Google, i la web o botiga online rebrà una penalització que en perjudicarà el posicionament.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines i botigues virtuals que es troben a la programació:

La programació de la pàgina web, afecta al SEO de moltes formes, una de les principals és que per poder incloure la metainformació requerida pels cercadors, cal preveure-ho, i preparar els camps. Cal que en la programació es tingui en compte que s’hauran de tractar alguns continguts de maneres especials. Per exemple generar imatges d’una mida preestablerta. Es tracta de funcionalitats que ha de fer la pàgina web automàticament. I si no es preveuen aquestes necessitats, la web o botiga online, no podrà puntuar per aquests elements, que habitualment es relacionen amb les bones pràctiques, com la usabilitat, o l’accessibilitat.

És important estar atents per evitar tenir més d’una adreça per la mateixa informació, especialment en pàgines web amb catàleg de productes o serveis, i botigues online. Això es pot fer utilitzant URL’s canòniques.

Hi ha d’haver dos elements molt útils per al posicionament, que es pot confirmar molt fàcilment si s’han creat; el sitemap.xml que ha de contenir (o portar a) un llistat amb les adreces url de tota la pàgina o botiga virtual, i l’arxiu robots.txt. Per accedir a aquests fitxers, només cal escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

Un detall que és indispensable tenir en compte, especialment per com empitjora el posicionament de qualsevol pàgina o botiga online, són els enllaços trencats ja siguin a scripts, estils, o qualsevol altre tipus de fitxer que s’hagi de mostrar, o bé executar a les pantalles. Perquè els enllaços trencats retrassen molt la càrrega, i aquests errors es penalitzen amb força severitat.

Un altra necessitat indispensable de les pàgines web i botigues on-line, és que siguin adaptatives. És a dir, que els continguts es mostrin correctament en diferents tipus de pantalla. La finalitat sempre és donar la millor experiència possible, tant a qui navega amb un ordinador de sobretaula, com a qui ho fa amb un dispositiu mòbil, o una tauleta.

Algunes característiques que afecten al SEO que que tenen relació amb els continguts:

Si tot el que s’havia de fer fins aquí s’ha gestionat cura, arribem al punt més important per al posicionament d’una botiga on-line: Els continguts.

Quan ja “únicament” s’han d’elaborar els textos, cal tenir present que en funció de com es redacti la informació, i en funció de l’ús que es faci dels espais de metainfo, i els camps més destacats de les pantalles, obtindrem un millor o pitjor posicionament, i serà més fàcil o més difícil que qui busqui qualsevol cosa de la temàtica de la nostra pàgina, la vegi entre els resultats.

Els camps destacats que són H1,H2,…,H6, títol, metainformació… En aquests camps hi ha la primera referència per als cercadors. Els termes que s’hi indiquin, seran els conceptes destacats de la pantalla. Entre altres paraules es pot indicar la paraula clau de la pantalla a tots els camps de metainformació per potenciar un terme clau de manera inequívoca. La paraula clau, a més, és molt recomanable que aparegui al primer paràgraf, al darrer, i algunes vegades al llarg del text.

Acabarem aquesta repassada ràpida dels requeriments bàsics per posicionar pàgines web i botigues on-line, només una darrera recomanació; a totes les pàgines d’un lloc web, és indispensable que hi hagi una mínima quantitat de text en el total de fitxers de la pantalla. Concretament es recomana que a cada pantalla, S’hi escriguin un mínim de 500 paraules, tot i que depenent de la font, perquè altres en recomanen unes 1000. En cas de blogs sí que pot resultar més eficient publicar posts al voltant de les 500 paraules per agilitzar la lectura. Però si els textos s’escriuen amb la intenció de captar visites des de cercadors, dóna millor resultat que siguin més llargs.

ServeisTic té 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Tant a nivell de servidors, com de pàgines web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb les màximes garanties l’optimització SEO més convenient a cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si el que es pretén és fer robust el projecte a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues online dels nostres usuaris aconsegueixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, i que alhora s’aconsegueixi un posicionament de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir totes les fites que permet assolir el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Els Prats de Rei:

Registrar dominis a Els Prats de Rei:

Registrar dominis amb panell de control per administrar els registres des de la mateixa pàgina. ​ En cas de trobar-se qualsevol entrebanc pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. ​ D’altra banda, si l’usuari prefereix que ens fem càrrec del registre dels seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i procedirem a fer els registres dels dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Els Prats de Rei:

Complementàriament als serveis que es detallen en aquest espai. A ServeisTic disposem de paquets de hosting per un gran ventall de necessitats, que igualment permeten una gestió completa dels serveis. Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest complement Si el client hi està interessat, adaptem el seu allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el posicionament. Entre les adaptacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Els Prats de Rei:

Si l’usuari necessita hosting per diversos dominis, ja siguin propis o de terceres empreses. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, aquest servei inclou des de la configuració fins el manteniment després de la posada en funcionament, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Els Prats de Rei:

A ServeisTic, ens podem cuidar del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats encara pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Els Prats de Rei:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina o botiga online. En funció del que es trobi, li proposarem les solucions adequades per millorar el posicionament. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la pàgina web o botiga online , serà el moment de decidir si vol que ens en fem càrrec, o si té algú de confiança que pot aplicar les modificacions de programació proposades. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?