Detalls relacionats amb el servidor, la programació i els continguts, que tenen a veure amb el SEO, i de botigues online

El posicionament consisteix en aplicar diverses regles, la finalitat de les quals és que la pàgina obtingui millor puntuació a pels conceptes clau per la pàgina web, o la botiga virtual.

Si només estudiem els aspectes interns de la pàgina o la botiga virtual, és a dir, aquells que nosaltres podem adaptar directament. El posicionament de pàgines web consisteix en millorar diversos detalls molt variats de la pàgina web, o la botiga on-line.

I que es divideixen en tres categories, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines web i botigues on-line que tenen relació amb el servidor:

El temps necessari per carregar una pàgina és un dels aspectes principals a l’hora de que és una bona experiència per l’usuari, i Google ho valora des d’aquest punt de vista. Tot i que la rapidesa amb que es poden consultar les pàgines web o les botigues online, no depèn únicament del servidor, la rapidesa del servidor és una característica prioritària per ser bàsica, i ineludible en el posicionament de pàgines web.

En l’actualitat pensant principalment terminals mòbils, que són els que més sovint tenen no tenen una òptima velocitat de navegació, un dels factors que els cercadors valoren molt, és que els fitxers estiguin comprimits al servidor. Aquesta valoració es basa en que és superior l’estalvi de temps descarregant els fitxers comprimits, que el temps necessari per descomprimir-los.

Activar la caché del navegador: Si quan es visita una pàgina web o botiga on-line de manera sovintejada, o bé es visiten diverses pantalles del mateix lloc en la mateixa visita, i els elements estàtics (imatges, scripts i estils principalment) es conserven a la memòria caché del dispositiu, en tornar a descarregar aquella pàgina, o bé una altra pantalla d’aquella pàgina o botiga virtual, no s’haurà de descarregar novament tota la informació, i per tant es podrà consultar més ràpid, i també serà una millor experiència per a l’usuari.

Utilització de CDN’s per navegar més ràpid: Una CDN consisteix en una xarxa de servidors repartits per tot el món, als que només s’hi conserven còpies dels elements estàtics, com arxius d’imatge, CSS, scripts de pàgines o botigues on-line. La finalitat d’aquestes còpies de fitxers, és que els usuaris que es connectin a la pàgina web, puguin descarregar els fitxers des del servidor que els hi pugui entregar més ràpid, de manera que també milloren l’experiència de l’usuari.

Navegar amb HTTPS://; Actualment els servidors permeten l’activació de certificats SSL gratuïts, com és el cas de Let’s Encrypt. Així es disposa de segura sobre HTTPS, i per tant ofereix més garanties. En conseqüència, agrada als cercadors, i millora el posicionament de pàgines web.

Una de les penalitzacios més freqüents a Google, es deu a que hi ha diverses adreces de la pàgina web queporten a la mateixa pantalla. Això pot passar quan es pot accedir al mateix contingut amb i sense WWW i/o amb HTTP o HTTPS. Es pot evitar indicant quina adreça s’ha d’indexar utilitzant el tag Canonical, indicant al servidor si es vol o no utilitzar WWW, i fent una redirecció 301 de HTTP a HTTPS.

Algunes característiques que afecten al SEO que tenen relació amb la programació:

La programació de les pàgines i botigues virtuals, també és igualment indispensable per aconseguir el millor posicionament possible. Entre molts altres motius, perquè per valorar adequadament, i millorar el posicionament de pàgines web i botigues online, els cercadors necessiten diversos camps que, en cas que no es trobin a la programació de la web o botiga online, no es podran omplir, i puntuaran zero. Quan passi això, aquella pàgina no tindrà totes les oportunitats de ser valorada per google, i el posicionament no serà tan bo com podria.

Per no tenir diverses adreces URL que ofereixin els mateixos continguts, i el contingut duplicat en en pàgines web amb catàleg de productes o serveis, i botigues virtuals, es recomana utilitzar URL’s canòniques.

Hi ha dos elements molt necessaris per al posicionament, que podem comprovar molt fàcilment si hi son; el sitemap.xml que ha de contenir (o portar a) un llistat amb les adreces url de tota la pàgina web o botiga virtual, i el fitxer robots.txt. Per accedir a aquests fitxers, només s’ha d’escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

En revisar la programació d’una pàgina cal estar molt atent per evitar els links trencats, consistents en que des de la pàgina es va a buscar un recurs; imatge, estil, script… que no és on apunta l’enllaç. En no trobar l’arxiu que que ha d’executar per mostrar la pantalla, la pàgina triga més temps abans de mostrar-se, i els cercadors consideraran que la pàgina és molt lenta.

Una de les “noves” característiques (des del 2018), en el relatiu a la usabilitat de pàgines, és que teòricament, els cercadors únicament inclouen entre els resultats de consultes amb dispositius mòbils i tauletes, pàgines adaptades per navegar amb terminal mòbil. Val la pena recordar-ho, perquè aquest tipus d’usuari cada vegada representa una quota de públic més gran, i cal arribar-hi.

Algunes característiques que afecten al SEO que que tenen relació amb els continguts:

Tot el que hem fet fins aquest moment té com a objectiu facilitar que el que es publiqui a les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines web i botigues virtuals possible.

Per estar entre els resultats, el contingut pel que ens interessa que els usuaris ens trobin ha de ser a la pantalla que tracta d’allò a dins de la pàgina web o botiga online, I a més hi ha de ser amb una preeminència que ho deixi clar a Google. Amb aquest objectiu, s’han de les paraules clau tant als camps especials de la pantalla, com entre els continguts, al text, als títols…

Els camps destacats que són H1,H2,…,H6, títol, metainformació… En ells s’hi troba la primera referència per als cercadors. Les paraules que s’hi indiquin, seran els conceptes més destacats de la pantalla. Es pot indicar el terme principal a tots els camps de metainformació per potenciar-lo de manera inequívoca. La paraula clau, a més, ha de sortir al primer paràgraf, al darrer, i algunes vegades al llarg del text.

Per finalitzar la revisió de les característiques principals dels tres grups d’aspectes que afecten una pàgina i es poden adaptar directament, explicant que; hem de controlar la qualitat del contingut. Google recomana que com a mínim hi hagi unes 500 paraules als textos de cada pantalla, en alguns llocs en recomanen 1000, D’aquesta manera s’interpreta que el contingut ha de ser de més qualitat. Però el que és inqüestionable és que si hi ha un text més llarg, també hi ha més combinacions de paraules al text, llavors es podrà aparèixer en moltes més cerques, i per tant, rebre moltes més visites.

ServeisTic té 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en treballs SEO. Ja sigui en el relatiu a servidors, com de pàgines web. Coneixent, i sabent com aplicar amb garanties l’optimització SEO més convenient a les necessitats de cada projecte. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si el que es pretén és que el projecte sigui més robust a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines i botigues online dels nostres clients assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora s’aconsegueixi un posicionament de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir totes les fites que permet assolir el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Igualada:

Registrar dominis a Igualada:

Registre de dominis amb whois i panell d’administració per administrar els contactes, registrar dominis i fer-hi les actualitzacions. ​ En cas de trobar-se qualsevol inconvenient pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a resoldre la incidència el més aviat possible. ​ Però si s’estima més que ens fem càrrec dels seus registres, només cal que ens truqui, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Igualada:

El servei que oferim al client però es completa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic tenim paquets d’hospedatge per un gran ventall de necessitats, tots ells inclouen una àrea privada per gestionar els serveis contractats. Tots ells amb un complement molt interessant, aquest valor afegit rau en adaptar el seu paquet de hosting per adaptar-lo a la programació del seu projecte web o botiga virtual per fer-la més segura i millorar-ne el SEO. Entre les adaptacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, així com comprimir les imatges, CSS, javascript, i altres adaptacions, que estan descrites als apartats d’hospedatge web i servidors.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Igualada:

Quan l’usuari necessita hosting per diversos dominis, de vegades aquests dominis són d’una mateixa societat o titular, i altres aquests dominis són de clients del nostre client per aquells als que gestiona el servei de hosting. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, es tracta d’un servei personalitzat i complet, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Igualada:

A més de l’allotjament, i registre de dominis, a ServeisTic també ens fem càrrec del manteniment i l’actualització de la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes de pràctiques malicioses, aquest tipus de pràctiques en el millor de casos es limiten a l’enviament de spam utilitzant la pàgina web afectada, però també poden ser molt pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Igualada:

L’any 2005 vam començar a fer SEO per ajudar empreses a millorar el posicionament als cercadors. En cas que el client ho vulgui, podem desenvolupar una anàlisi de la seva pàgina web. I atenent als resultats, li proposarem les solucions més apropiades per millorar el posicionament. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que se’n faci càrrec. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


× +info?