Característiques de servidor, programació i continguts de la pàgina o la botiga virtual, que afecten al SEO.

La finalitat del posicionament és aconseguir que la pàgina, o la botiga on-line aparegui a Google el més amunt possible, per tal que qui faci cerques relacionades amb els tipus de productes o serveis que hi hagi a la pàgina web, o la botiga on-line, la trobin fàcilment.

Per obtenir el milor posicionament de pàgines web, i treure el màxim profit dels enllaços d’altres pàgines, i la resta de elements externs, és necessari que internament a la pàgina, o la botiga online, es respectin algunes característiques que es troben repartides en diversos àmbits:


Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines web i botigues on-line que es troben al servidor:

El temps que es triga en carregar una pàgina és un dels requeriments principals a l’hora de que és còmoda per l’usuari, i Google ho valora des d’aquesta perspectiva. Tot i que la velocitat amb que es poden consultar les pàgines web o les botigues virtuals, no només depèn del servidor, la velocitat del servidor és una característica prioritària per ser bàsica, i imprescindible en el posicionament de pàgines web.

Activar la compressió de fitxers estàtics al servidor: Si els fitxers estàtics que s’han de descarregar del servidor per mostrar una pàgina o una botiga on-line estan comprimits, i encara més en cas de connexions de baixes prestacions, s’accelera la descàrrega. I mentre s’acaben de descarregar la resta d’elements, es descomprimeixen i comencen a mostrar els que ja ha descarregat, reduint el temps d’espera i millorant l’experiència de l’usuari.

Utilitzar la memòria caché del navegador per elements estàtics: Si quan es navega per una pàgina o botiga online de manera sovintejada, o bé es consulten diverses pantalles del mateix lloc una darrere l’altra, i els elements estàtics (imatges, scripts i estils principalment) es conserven a la memòria caché del dispositiu, en haver de descarregar una altra vegada aquella pàgina, o altres pantalles d’aquella pàgina o botiga virtual, no s’haurà de tornar a descarregar tota, i per tant es podrà consultar més ràpid, i a més serà una millor experiència per a l’usuari.

Les CDN són una altra utilitat recomanada per millorar el posicionament de pàgines web. Consisteixen en una xarxa de servidors repartits per tot el món, als que hi ha còpies dels elements estàtics de la pàgina o botiga on-line. Aquesta xarxa serveix per entregar els continguts des del lloc que tingui millor connexió amb l’usuari que fa la consulta.

Navegar amb HTTPS://; Actualment es poden activar certificats SSL gratuïts als servidors, com és el cas de Let’s Encrypt. Aquesta navegació és segura sobre HTTPS, i l’usuari té més garanties. En conseqüència, la navegació segura agrada als cercadors, i millora el posicionament de pàgines web.

Assegurar-se de no tenir url’s duplicades: Cal evitar que es mostri un mateix contingut amb i sense WWW, i amb HTTP i HTTPS a l’adreça. Si això passa a banda d’altres inconvenients, s’indexaran diverses vegades les mateixes pantalles als cercadors, i la web o botiga on-line rebrà una penalització que en perjudicarà el posicionament.

Alguns aspectes que afecten al posicionament a cercadors de pàgines web i botigues online que es troben a la programació:

La programació de les pàgines i botigues online, és igualment imprescindible per aconseguir un bon posicionament possible. Entre molts altres motius, perquè per valorar adequadament, i millorar el posicionament de pàgines web i botigues online, els cercadors utilitzen diversos camps que, en cas que no siguin a la programació de la web o botiga on-line, no es podran completar, i puntuaran zero. Si passa això, aquella pàgina no tindrà totes les oportunitats de ser valorada adequadament per google, i el posicionament no serà tan bo com podria.

Per no tenir diverses adreces URL que ofereixin els mateixos continguts, i la duplicitat de pantalles en en pàgines amb catàleg de productes o serveis, i botigues virtuals, es recomana utilitzar URL’s canòniques.

En una pàgina web, hi ha dos fitxers necessaris per al posicionament, que podem comprovar molt fàcilment si hi son; el sitemap.xml en el qual s’han de trobar totes les adreces URL del lloc web, i l’arxiu robots.txt. Per accedir a aquests fitxers, només s’ha d’escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

En revisar la programació d’una pàgina s’ha de dedicar una atenció especial per evitar els enllaços trencats, consistents en que des de la pàgina es va a buscar un recurs; imatge, CSS, script… que no és on apunta l’enllaç. En no trobar el fitxer que necessita per mostrar la pàgina, la pàgina triga més temps abans de mostrar-se, i Google considerarà que la pàgina carrega massa apoc apoc.

Un altra necessitat indispensable de les pàgines web i botigues online, és que siguin adaptatives. És a dir, que estiguin preparades per diferents mides de pantalla. L’objectiu és donar una bona experiència, tant a qui navega amb un PC, com a qui ho fa amb un terminal mòbil, o una tauleta.

Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines web o botigues on-line que que es troben als continguts:

Si tot el que s’havia de fer fins aquí s’ha gestionat adequadament, arribem al punt més important per al posicionament d’una pàgina: Els continguts.

Per poder aparèixer als resultats dels cercadors, necessiten que puguin interpretar d’alguna manera que la pantalla tracta d’allò que l’usuari del cercador està buscant. I per allò d’oferir la millor resposta possible als resultats de la cerca, primer mostra els resultats que potencialment seran més satisfactoris, en funció dels termes de la cerca.

Els camps destacats que són H1,H2,…,H6, títol, metainformació… En ells s’hi troba la primera referència per als cercadors. Els termes que s’hi indiquin, són els conceptes principals de cada pantalla. Es pot escriure el terme principal a tots els camps de metainformació per potenciar-lo de manera inequívoca. A més, ha de sortir al primer paràgraf, al darrer, i si el contingut és prou llarg, intentar que aparegui reiteradament als blocs de text.

Acabarem aquesta repassada ràpida dels requeriments bàsics per posicionar pàgines web i botigues virtuals, només una darrera recomanació; a totes les pàgines dels llocs web, hi ha d’haver una mínima proporció de text en el total de informació de la pantalla. Concretament es recomana que a cada pantalla, S’hi incloguin com a mínim unes 500 paraules, tot i que depenent de la font, perquè altres en recomanen unes 1000. En blogs sí que pot resultar més eficient publicar posts d’unes 500 paraules per agilitzar la lectura. Però si els textos s’escriuen amb la intenció de captar visites dels cercadors, habitualment dóna millor resultat que siguin més llargs.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui en el relatiu a servidors, com de projectes web. Coneixent, i sabent com aplicar amb garanties l’optimització SEO més convenient a cada projecte. Tant si les necessitats tenen certa urgència, o bé si el que es pretén és fer robust el projecte a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues on-line dels nostres clients assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, i que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de paraules clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Manresa:

Registrar dominis a Manresa:

Servei de registre de dominis amb panell de control per fer els registres i administrar els dominis amb total llibertat. ​ En cas de qualsevol inconvenient, pot trucar-nos, o bé enviar un formulari de contacte, i l’ajudem per tal que pugui administrar els seus dominis i utilitzar-los. ​ Per contra, si el client prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec registrar els seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i procedirem a fer els registres dels dominis que tingui interès en registrar.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Manresa:

El servei que oferim al client però es complementa amb altres que el poden millorar notablement. A ServeisTic destaquen també els plans de hosting, que semple incorporen un backoffice per gestionar els serveis . Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest valor afegit En cas que el client ho hi estigui interessat, adaptem el seu espai d’allotjament per incrementar-ne la seguretat, i les relacionades amb el SEO. Entre les adaptacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per millorar la velocitat de càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Manresa:

Quan el client necessita hosting per diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé de diverses. A aquests clients revenedors, els podem oferir l’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que sigui el departament tècnic qui li faci les modificacions requerides, podent-nos fer càrrec indistintament de donar d’alta nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Manresa:

A més de l’allotjament de pàgines, i registre de dominis, a ServeisTic també ens fem càrrec consisteix en fer el manteniment de la programació de pàgines web WordPress, així s’evita que la pàgina esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de la informació emmagatzemada, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Manresa:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament orgànic i SEO. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva pàgina web o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori el posicionament als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si coisidera que ens n’hem de fer càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que li faci. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?