Característiques de servidor, programació i continguts de la pàgina o la botiga virtual, que afecten al posicionament als cercadors.

Més o menys tots hem sentit parlar del posicionament de webs o botigues virtuals. Posicionar un projecte té un propòsit; que la pàgina o la botiga on-line aparegui en les millors posicions possible de Google, per les cerques en que es poden trobar continguts rellevants a la nostra pàgina o botiga virtual.

Hi ha tres àmbits que podem modificar directament, que afecten al posicionament de pàgines web, en els que es pot actuar realitzant adaptacions per treballar el SEO de manera que les característiques internes de la pàgina, o la botiga virtual permetin millorar-ne el posicionament. Aquests són; el servidor, la programació, i els continguts.


Algunes característiques que milloren el posicionament de pàgines web i botigues virtuals que tenen relació amb el servidor:

El temps necessari per carregar una pàgina és un dels aspectes més importants a l’hora de que resulta còmoda per l’usuari, i Google ho valora des d’aquest punt de vista. Tot i que la rapidesa amb que es poden consultar, no depèn únicament del servidor, la rapidesa del servidor és un aspecte important prioritària per ser bàsica, i indispensable en el posicionament de pàgines web.

Si es comprimeixen fitxers estàtics, en considerar que l’estalvi de temps per descarregar, és superior al necessari per descomprimir-los, Google considera que la pàgina web és més ràpida, Per tant, la compressió d’imatges i arxius és un utilitat a tenir en compte per millorar el posicionament de pàgines web.

Per ordenar els resultats, Google també té en compte altres requeriments que afecten la velocitat de navegació, un d’ells és que s’emmagatzemin les imatges a la caché del navegador, cosa que permet no haver de descarregarcada vegada tota la pantalla de la pàgina o botiga online que s’està visitant, sinó únicament els elements que no són estàtics, i aquells que no s’han descarregat, en els darrers X dies previs.

CDN. També serveixen per carregar més ràpid la pàgina, tot i que el funcionament consisteix en repartir les imatges CSS i altres elements estàtics una xarxa de diversos servidors arreu del món. Quan un usuari vol veure la pàgina web o botiga online, els elements estàtics li arriben des del servidor que els hi pot proporcionar més ràpid.

Utilitzar HTTPS:// Ja fa temps, els principals panells de control ofereixen la posssibilitat d’activar certificats SSL gratuïts. De manera que no hi ha cap excusa per no activar-los, i navegar amb el protocol HTTPS://, que millora l’experiència de l’usuari, i el posicionament de pàgines web als cercadors.

Errors de contingut duplicat: Accidentalment es pot generar contingut dupicat en una pàgina. Això passa quan es pot navegar amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, cal evitar diverses opcions per accedir a la mateixa pantalla, perquè en cas que es donin, es pot perdre posicionament als cercadors.

Algunes característiques que afecten al posicionament a cercadors de pàgines i botigues on-line que tenen relació amb la programació:

La programació de les pàgines i botigues virtuals, també és igualment indispensable per tenir el millor posicionament. Entre molts altres motius, perquè per valorar adequadament, i millorar el posicionament de pàgines web i botigues online, els cercadors utilitzen diversos camps que, en cas que no s’incorporin a la programació de la pàgina o botiga virtual, no es podran omplir, i no puntuaran. Quan passi això, aquella pàgina no tindrà totes les oportunitats de ser valorada adequadament per google, i el posicionament no serà tan bo com podria.

Una altra de les eines útils per posicionar pàgines, catàlegs de productes i serveis, i botigues on-line, és la utilització d’URL’s canòniques, que, en cas que hi hagi múltiples adreces que mostren als mateixos continguts, indicaran als cercadors quina d’aquestes adreces ha d’aglutinar la valoració de totes aquestes pantalles, i aparèixer als resultats de les cerques.

Els arxius robots.txt i sitemap.xml són arxius molt útils. El sitemap.xml, per facilitar i accelerar la indexació de la pàgina o botiga virtual, i a l’arxiu robots.txt s’indiquen entre altres, les instruccions per evitar que s’indexin pantalles que no s’han d’indexar.

Un detall que cal tenir en compte, especialment per com perjudica el posicionament de qualsevol pàgina web o botiga virtual, són els enllaços trencats ja siguin a scripts, estils, o qualsevol altre tipus de fitxer que s’hagi de mostrar, o executar en una pantalla. Perquè els enllaços trencats endarrereixen la càrrega, i els cercadors penalitzen aquests errors amb força severitat.

Un altra necessitat indispensable de les pàgines web i botigues on-line, és que siguin responsives. És a dir, que s’adaptin a diferents tipus de pantalla. L’objectiu és donar una bona experiència, tant a qui navega amb un PC, com a qui ho fa amb un terminal mòbil, o una tauleta.

Alguns aspectes que afecten al SEO que que tenen relació amb els continguts:

Tot el que hem explicat fins aquest moment té com a objectiu facilitar que el que es publiqui a les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines i botigues virtuals possible.

Per aparèixer a les cerques dels cercadors, és indispensable que puguin interpretar d’alguna manera que aquella pantalla tracta d’allò que l’usuari del cercador està buscant. I per allò d’oferir la millor resposta possible als resultats de la cerca, primer mostra els resultats que potencialment seran més satisfactoris, en funció dels termes de la cerca.

Per tal d’aprofitar-los, hem de tenir present que a les pantalles hi ha determinats camps en que, talment com si es tractés d’un llibre, s’hi poden indicar unes paraules clau que defineixen el fil conductor de cadascuna d’elles. Aquests espais són; els enllaços interns dels menús de la pàgina web, els títols, i la metainformació de les pantalles… Per aquests motius és molt recomanable que en aquests espais, s’hi afegeixin paraules rellevants per a la pantalla que s’està preparant. Per tal que tingui moltes més oportunitats de que la trobin als cercadors.

Com a darrera recomanació, cal tenir en compte la longitud de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, inevitablement hi haurà poques paraules, i si es posiciona una pantalla per un terme determinat, es trobarà a poques cerques. La segona és que els cercadors recomanen un mínim de 500 paraules per cada pantalla, perquè així es considera que hi ha prou quantitat d’informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de projectes web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb garanties l’estratègia més convenient a cada projecte. Tant si les necessitats tenen certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues online dels nostres clients assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Rellinars:

Registrar dominis a Rellinars:

Servei de registre de dominis amb panell de control per registrar i administrar els dominis contractats amb total llibertat. ​ En cas de trobar-se qualsevol problema pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. ​ Per contra, si el client prefereix que siguem nosaltres qui es faci càrrec registrar els seus dominis, només cal que ens faci una trucada, i procedirem a fer els registres dels dominis que ens indiqui.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Rellinars:

El servei que oferim al client però es completa amb altres que li aporten un gran valor afegit. A ServeisTic també oferim diversos plans de hosting de de dominis i pàgines web, que semple incorporen un panell de control per gestionar els serveis . tots els hostings inclouen un extra molt interessant, aquest extra es basa en adaptar el seu servei d’allotjament per adequar-lo a les caracteristiques de la seva pàgina web o botiga online per optimitzar-la per millorar el posicionament a cercadors. La personalització dels allotjaments, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per la navegació segura, SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, alhora que comprimir les imatges, CSS, javascript, i altres adaptacions, que estan explicades als apartats d’allotjament de pàgines web i administració de servidors dedicats i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Rellinars:

Pensant en els clients als que els cal allotjament per diversos dominis, indstintament de si aquests dominis són d’una empresa, o bé de diverses. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, és un servei personalitzat i complet des del primer moment, que també inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les modificacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre servei tècnic si així ho prefereix el client, podent-nos fer càrrec indistintament d’activar nous serveis, incorporar nous dominis al servidor, o adreces de correu.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Rellinars:

Una altra de les tasques que podem realitzar per als nostres usuaris del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, així s’evita que la programació esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina web per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres possibilitats pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Rellinars:

Tenim 15 anys d’experiència en posicionament i SEO. Per aquest motiu, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. Després d’analitzar-la, li podrem proposar les opcions oportunes per posicionar millor la seva web o botiga on-line. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui algú de confiança, i prefereixi que li faci. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per respondre qualsevol pregunta.

Més informació:


× +info?