Detalls de servidor, programació i continguts de la pàgina o la botiga virtual, que ajuden a millorar el SEO.

El posicionament consisteix en aplicar diverses estratègies, la finalitat de les quals és que la pàgina obtingui millor puntuació als cercadors pels conceptes clau per la pàgina web, o la botiga on-line.

Hi ha tres àmbits interns, que afecten al posicionament de pàgines web. Per fer-ho es poden aplicar tasques per treballar el SEO de manera que les característiques internes de la pàgina, o la botiga online permetin millorar-ne el posicionament. Aquests són; el servidor, la programació, i els continguts.


Alguns aspectes que modifiquen el posicionament de pàgines i botigues online que es troben al servidor:

Per tal que el servidor faciliti el posicionament de pàgines web, cal que entre altres coses, permeti que les pàgines, o les botigues on-line es carreguin amb prou velocitat i seguretat, com per considerar que navegar per la pàgina web (fins i tot amb mòbil), resulti una experiència agradable per al visitant.

En l’actualitat especialment per dispositius mòbils, que són els que més sovint tenen inconvenients amb la velocitat de navegació, un dels factors que Google valora molt, és que els fitxers es descarreguin comprimits des del servidor. Això és així per considerar que és superior l’estalvi de temps descarregant els fitxers comprimits, que el que es triga per descomprimir-los.

Per al posicionament de pàgines web, els cercadors valoren una quantitat considerable de criteris que potencialment poden agilitzar que es mostrin les pàgines web o botigues on-line. I una altra de les tècniques que facilita agilitzar la velocitat de descàrrega de pantalles, és estalviar-se descarregar el màxim de documents possible. Això s’aconsegueix desant els elements estàtics a la memòria caché durant un temps determinat.

Utilització de CDN’s per agilitzar la navegació: Una CDN (Xarxa d’Entrega de Continguts) consisteix en una xarxa de servidors repartits per tot el món, als que només s’hi emmagatzemen còpies dels elements estàtics, (principalment imatges, CSS i scripts) de pàgines web o botigues virtuals. Serveixen per facilitar que els visitants de la pàgina web, descarreguin els fitxers des del servidor que els hi pugui entregar més ràpid, de manera que també milloren l’experiència de l’usuari.

Navegació amb HTTPS://; Des de fa uns anys es poden activar certificats SSL gratuïts als servidors, el més popular és Let’s Encrypt. Així es disposa de segura, i el visitant té més garanties. En conseqüència, agrada als cercadors, i millora el posicionament de pàgines web.

Evitar el contingut duplicat: Accidentalment es pot generar contingut dupicat en una pàgina. pel fet de permetre que es consulti amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, és prioritari evitar diverses opcions per accedir a la mateixa pantalla, perquè en cas que es donin, es pot perdre posicionament als cercadors.

Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines i botigues online que tenen relació amb la programació:

Un dels criteris més destacats pels cercadors en avaluar la qualitat de la programació de les pàgines web i botigues online, és que incorporin i tinguin en compte les anomenades bones pràctiques. Habitualment aquests requeriments consisteixen en tractar alguns continguts de manera determinada, o afegir camps per incloure una informació en un espai determinat. És important que es tinguin en compte aquestes necessitats de metainformació, perquè així Google pot saber com avaluar adequadament la pàgina web.

Una altra de les eines útils per posicionar pàgines web, catàlegs de productes i serveis, i botigues online, és la utilització d’URL’s canòniques, les quals, si hi ha diverses adreces que mostren als mateixos continguts, indicaran als cercadors quina d’aquestes adreces ha d’aglutinar la rellevància de totes aquestes pantalles, i aparèixer als resultats.

Hi ha dos fitxers útils per al posicionament, que es pot confirmar molt fàcilment si hi son; el sitemap.xml en el qual s’han de trobar totes les adreces URL del lloc web, i el fitxer robots.txt. Per accedir a aquests fitxers, només s’ha d’escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

Un aspecte que cal tenir en compte, especialment per com empitjora el posicionament de qualsevol pàgina o botiga virtual, són els enllaços trencats indistintament de si enllacen a imatges, CSS, o qualsevol altre tipus de fitxer que s’hagi de mostrar, o executar a les pantalles. Perquè els enllaços trencats retrassen molt la càrrega, i Google penalitza aquests errors amb força severitat.

Un altra necessitat ineludible de les pàgines web i botigues online, és que siguin adaptatives. És a dir, que s’adaptin a diferents mides de pantalla. La finalitat sempre és donar la millor experiència possible, tant a qui navega amb un ordinador de sobretaula, com a qui ho fa amb un dispositiu mòbil, o una tauleta.

Alguns aspectes que afecten al SEO que que es troben als continguts:

Si tot el que s’havia de fer fins aquí s’ha tractat adequadament, arribem a l’aspecte més important per al posicionament d’una pàgina: El contingut és l’aspecte més important per l’èxit d’una pàgina web.

Quan ja “només” s’han d’escriure els textos, no es pot oblidar que en funció de com es prepari la informació, i de l’ús que es faci dels espais de metainfo, i els camps per continguts destacats de les pantalles, la pàgina es posicionarà millor o pitjor, i serà més fàcil o més difícil que qui busqui qualsevol cosa de la temàtica de la nostra pàgina, ens trobi a nosaltres.

D’altra banda a les pantalles hi ha determinats espais en que, igual que en un llibre, s’hi poden indicar uns conceptes que són el fil conductor de cadascuna d’elles. Aquests camps són entre altres; els enllaços interns dels menús de les pantalles, els títols, i la metainformació de les pantalles… Per aquests motius és molt recomanable que en aquests espais, s’hi escriguin paraules rellevants per a la pantalla que s’està preparant. D’aquesta manera tindrà moltes més oportunitats d’aparèixer el millor possible als cercadors.

Una darrera recomanació, cal tenir en compte la longitud de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, inevitablement també hi haurà poques paraules, i en cas de posicionar una pantalla per un terme determinat, apareixerà a poques cerques. La segona és que es recomanen un mínim de 500 paraules per pantalla, així consideren que hi ha suficient informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de pàgines web. Coneixent, i sabent com aplicar amb les màximes garanties l’optimització SEO més convenient a les necessitats de cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si el que es pretén és fer robust el projecte a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines i botigues on-line dels nostres usuaris aconsegueixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, i que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de cerques i també treballar per assolir totes les fites que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Sant Martí Sesgueioles:

Registrar dominis a Sant Martí Sesgueioles:

Registrar dominis amb panell de control per administrar els registres des d‘una sola àrea privada. ​ En cas de trobar-se qualsevol problema pot contactar amb nosaltres, i l’ajudarem a solucionar la incidència el més aviat possible. ​ Però si s’estima més que ens fem càrrec dels seus registres, només cal que ens truqui, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Martí Sesgueioles:

El servei que oferim al client però es potencia amb altres serveis de gran valor afegit. A ServeisTic també oferim diversos paquets d’allotjament de web, que igualment permeten una administració completa dels recursos. tots els hostings inclouen un complement molt interessant, aquest extra Si el client hi està interessat, adaptem el seu espai d’allotjament per millorar-ne les característiques de seguretat, i les relacionades amb el posicionament. La personalització dels hostings, entre altres inclou activar de certificats SSL per utilitzar HTTPS a les pàgines web, SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la velocitat de càrrega de les pantalles

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Martí Sesgueioles:

Quan el client necessita hosting per diversos dominis, ja siguin propis o d’altres empreses. podent aprofitar la nostra experiència en administració de VPS i servidors dedicats, és un servei personalitzat i complet des del primer moment, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, amb la monitorització dels serveis, que seguint la política de ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Martí Sesgueioles:

A més del hosting, i registre de dominis, a ServeisTic també ens fem càrrec del manteniment de la programació actualitzada de pàgines web WordPress, d’aquesta manera es mantenen uns mínims de seguretat que dificulten que es puguin aprofitar les vulnerabilitats per realitzar pràctiques malicioses, duent a terme alguna acció que posi en risc, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres coses pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Martí Sesgueioles:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. De manera que, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. I atenent als resultats, li proposarem les solucions més apropiades per millorar-ne el posicionament. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que li faci. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per facilitar-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?