Característiques de servidor, programació i continguts de la pàgina web o la botiga virtual, que afecten al SEO.

Més o menys tots hem sentit parlar del posicionament de webs o botigues on-line. Posicionar un projecte té un propòsit; aconseguir que la pàgina o la botiga virtual aparegui en les millors posicions possible de Google, per les cerques en que es poden trobar continguts de la nostra pàgina web o botiga virtual.

Si ens limitem als aspectes interns de la pàgina o la botiga virtual, és a dir, aquells que nosaltres podem adaptar directament. El posicionament de pàgines web consisteix en millorar diversos detalls molt diferents de la pàgina, o la botiga virtual.

Aquests aspectes es poden treballar des de tres grups, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines web i botigues virtuals que tenen relació amb el servidor:

Per tal que el servidor ajudi en el posicionament de pàgines web, cal que permeti navegar amb prou velocitat i seguretat, com per considerar que navegar per la pàgina web (amb qualsevol dispositiu), resulti una experiència agradable per al visitant.

En l’actualitat especialment tot i que no en exclusiva per terminals mòbils, que són els que més sovint tenen inconvenients amb la velocitat de navegació, un dels factors que Google valora molt, és que els fitxers estiguin comprimits al servidor. Això és així per considerar que és superior l’estalvi de temps descarregant els fitxers comprimits, que el temps necessari per descomprimir-los.

Per al posicionament de pàgines web, Google té en compte altres criteris que potencialment poden millorar la consulta de les pàgines web o botigues virtuals. I una altra de les maneres que facilita accelerar la velocitat de navegació, és estalviar-se descarregar el màxim de fitxers possible. Això s’aconsegueix conservant els elements estàtics en caché de l’ordinador durant un temps determinat.

Utilització de CDN’s per navegar més ràpid: Una CDN consisteix en una xarxa de servidors repartits per tot el món, als que només s’hi emmagatzemen còpies dels elements estàtics, com arxius d’imatge, CSS, scripts de pàgines web o botigues online. Serveixen per facilitar que els visitants de la pàgina web, puguin descarregar els fitxers des del servidor que els hi pugui entregar més ràpid, de manera que també milloren l’experiència de l’usuari.

Utilitzar HTTPS:// Ja fa temps, la majoria de panells de control de servidors de dominis ofereixen la posssibilitat d’activar certificats SSL gratuïts. De manera que no hi ha cap excusa per no activar-los, i navegar amb el protocol HTTPS://, que millora l’experiència de l’usuari, i el posicionament de pàgines web als cercadors.

Una de les penalitzacios més freqüents als cercadors, té la causa en que hi ha diverses adreces quepermeten accedir a la mateixa pantalla. Això pot passar quan es pot accedir al mateix contingut amb i sense WWW i/o amb HTTP o HTTPS. Es pot evitar indicant quina adreça s’ha d’indexar utilitzant el tag Canonical, indicant al servidor si es vol utilitzar WWW, i fent una redirecció 301 de HTTP a HTTPS.

Alguns aspectes que afecten al posicionament a cercadors de pàgines i botigues on-line que tenen relació amb la programació:

Un dels aspectes més destacats per Google en valorar la qualitat de la programació de les pàgines i botigues on-line, és que incorporin i tinguin en compte el que els cercadors consideren bones pràctiques. Podem interpretar que consisteixen en tractar certa informació d’una manera determinada, o afegir camps per incloure informació en un lloc determinat. Cal tenir presents aquestes necessitats de metainformació, perquè d’aquesta manera Google pot saber com avaluar adequadament la pàgina web.

Per evitar que diverses URL’s mostrin els mateixos continguts, i el contingut duplicat en en pàgines amb catàleg de productes o serveis, i botigues online, es recomana utilitzar URL’s canòniques.

Dues altres funcionalitats a controlar de la programació d’una pàgina o botiga on-line, són que tingui sitemap.xml, i arxiu robots.txt. Aquests arxius serveixen per ajudar que els cercadors puguin indexar millor i més adequadament els continguts. Perquè tot i que indexaran igualment els continguts de la pàgina web, facilitant que els cercadors els els trobin, en ser una bona pràctica, també valoraran millor la pàgina o botiga online.

També, tot i que si es comet aquest error afecta molt negativament al posicionament de pàgines web i botigues online, és prioritari enllaços trencats cap a imatges, tipografies, scripts o CSS que s’hagin d’execuar per mostrar la pàgina. Perquè com que el sistema no els troba, s’alenteix la càrrega de les pantalles. I en conseqüència els cercadors interpreten que molt possiblement visitar aquella pàgina web o botiga virtual no serà una bona experiència per a l’usuari.

En ser cada cop un percentatge més gran la quantitat d’usuaris que naveguen des de mòbils i terminals amb pantalles petites, un altre dels aspectes que no es pot oblidar per al posicionament de pàgines web i botigues on-line, és que estiguin preparades per mostrar-se correctament en terminals mòbils, no només tenir un disseny responsiu, també fer els possibles per tal que els botons estiguin prou separats entre ells com per no equivocar-se en clicar-ne un o bé un altre.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines o botigues virtuals que que es troben als continguts:

Tot el que hem fet fins ara té com a finalitat aconseguir que el contingut de les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines i botigues online possible.

Quan ja “únicament” s’han d’elaborar els continguts, no es pot oblidar que segons com es prepari la informació, i de l’ús que es faci dels espais de metainfo, i els camps més destacats de les pantalles, obtindrem un millor o pitjor posicionament, i serà més fàcil o més difícil que qui busqui qualsevol cosa de la temàtica de la nostra pàgina, la vegi entre els resultats.

Els camps destacats H1,H2,…,H6, títol, metainformació… En aquests camps hi ha la primera referència per als cercadors. Els termes que s’hi indiquin, són els conceptes principals de la pantalla. Es pot escriure la paraula clau de la pantalla a tots els camps de metainformació per potenciar un terme clau de manera inequívoca. A més, és molt recomanable que aparegui al primer paràgraf, al darrer, i si el contingut és prou llarg, intentar que aparegui reiteradament al llarg dels blocs de text.

Com a darrera recomanació s’ha de tenir en compte la quantitat de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, inevitablement també hi haurà poques combinacions de paraules, i si es posiciona una pantalla per un terme determinat, apareixerà a poques cerques. La segona és que es recomanen com a mínim 500 paraules per cada pantalla, perquè així consideren que hi ha prou quantitat d’informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui en el relatiu a servidors, com de pàgines web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb garanties l’estratègia més adequada a cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues on-line dels nostres clients assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de conceptes clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet assolir el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Sant Mateu de Bages:

Registrar dominis a Sant Mateu de Bages:

Registrar dominis amb panell de control per administrar els registres de dominis des de la mateixa pàgina. ​ En cas que el client tingui qualsevol entrebanc, des del servei tècnic, l’atendrem per tal que el resolgui. ​ Però si es vol oblidar del procés, i que ens en fem càrrec, només cal que ens truqui, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Mateu de Bages:

Complementàriament als serveis descrits en aquest apartat. A ServeisTic també oferim diversos plans d’hospedatge de web, que semple incorporen una àrea privada per administrar els serveis . Tots ells amb un complement que els fa molt especials, aquest valor afegit Si el client hi està interessat, apliquem les adaptacions necessàries al seu allotjament per millorar-ne les característiques de seguretat, i les relacionades amb el SEO. La personalització dels espais, entre altres consisteix en l’activació de certificats SSL per utilitzar HTTPS , SPF, DKIM i DMARC per garantir la legitimitat dels missatges de correu, a més de compressió de fitxers i imatges per millorar la velocitat de navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Mateu de Bages:

Hi ha clients que tenen múltiples pàgines amb diversos dominis, sovint es tracta de dominis d’una mateixa entitat o propietari, i altres aquests dominis són de clients de qui ens contracta per aquells als que administra el servei de hosting. Tenim el servei d’administració de servidors dedicats i VPS, un servei complet, que inclou des de la configuració fins al manteniment dei dia a dia, el control de correus retinguts, i els escanejos amb antivirus, antimalware, i el corresponent filtre antispam dels servidors, que seguint la política de ServeisTic, les adaptacions del servei poden ser gestionades pel client (sota la seva responsabilitat), o pel nostre departament tècnic si ho prefereix el client, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Mateu de Bages:

Un altre servei que podem realitzar per als nostres clients de mantenir els plugins i la programació web WordPress al dia, així s’evita que la pàginaweb esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, duent a terme alguna acció que faci perillar, la privadesa de les comunicacions, s’enviï spam, o altres coses pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Mateu de Bages:

L’any 2005 vam començar a oferir serveis SEO per posicionar pàgines a Google. Si el client vol aprofitar la nostra experiència, li podem el·laborar una anàlisi gratuïta de la seva web o botiga virtual. I atenent als resultats, li proposarem les opcions adequades per millorar el posicionament. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la pàgina web o botiga online , serà el moment de decidir si vol que ens en fem càrrec, o si té un col·laborador de confiança que pot aplicar les modificacions proposades. En cas que sigui el col·laborador qui apliqui les millores, estarem a la seva disposició per fer-li els aclariments que li calguin.

Més informació:


× +info?