Característiques del servidor, la programació i els continguts, que tenen a veure amb el SEO, i de botigues on-line

Més o menys tots hem sentit parlar del posicionament de llocs web o botigues on-line. La finalitat del posicionament resulta força evident; aconseguir que el lloc web o la botiga online aparegui en les millors posicions possible de Google, per les cerques en que hi poden haver continguts de la nostra pàgina o botiga on-line.

En aquest apartat només estudiem els aspectes interns de la pàgina web o la botiga virtual, és a dir, aquells que podem adaptar directament. El posicionament de pàgines web s’aconsegueix millorant diversos detalls molt variats de la pàgina, o la botiga virtual.

I que es reparteixen en tres àmbits, que són els factors del servidor, els factors de programació, i els factors de continguts.


Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines i botigues online que es troben al servidor:

Google valora la rapidesa en la navegació perquè garanteix una millor experiència de l’usuari, i aquest és un dels primers requeriments a valorar. La velocitat no només depèn del servidor, però que un servidor sigui ràpid és un requeriment indispensable pel posicionament de pàgines web.

Si es comprimeixen fitxers que s’han de descarregar del servidor, en considerar que s’estalvia més temps en descarregar-los que el que caldrà per descomprimir-los, els cercadors valoren que la pàgina web carrega més ràpid, I en conseqüència, la compressió d’imatges i arxius és un utilitat que ajuda per aconseguir un millor posicionament de pàgines web.

Per al posicionament de pàgines web, Google valora una quantitat considerable de aspectes que agilitzen la consulta de les pàgines web o botigues virtuals. I una altra de les programacions que facilita accelerar la velocitat de navegació, és estalviar-se descarregar el màxim de fitxers possible. Això s’aconsegueix conservant les dades estàtiques en caché durant un temps determinat.

CDN. També serveixen per carregar més ràpid la pàgina, tot i que el funcionament consisteix en repartir les imatges CSS i altres elements estàtics una xarxa de diversos servidors que hi ha arreu del món. Quan un usuari vol veure la pàgina o botiga on-line, els elements estàtics li arriben des del servidor que els hi pot proporcionar abans.

Utilitzar HTTPS:// Des de fa una bona temporada, els principals panells de control de servidors de dominis permeten activar certificats SSL gratuïts. I per tant no hi ha cap excusa per no activar un certificat SSL, i navegar amb el protocol HTTPS://, que a més en ser navegació segura millora l’experiència de l’usuari, i el posicionament de pàgines web als cercadors.

Evitar el contingut duplicat: Accidentalment es pot generar contingut dupicat en una pàgina. Això passa quan es pot navegar amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, és prioritari evitar diverses opcions per accedir a la mateixa pantalla, perquè en cas que es donin, es perjudica posicionament als cercadors.

Algunes característiques que afecten al SEO que tenen relació amb la programació:

La programació de la pàgina web, afecta al SEO de moltes maneres, entre les més destacades hi ha que per tal de poder incloure la metainformació requerida per Google, cal preveure-ho, i preparar determinats espais. Cal que en la programació es tingui en compte que s’hauran de tractar alguns continguts concrets de maneres especials. Per exemple generar imatges d’una mida per mostrar-les per pantalla. Aquests són funcionalitats que ha de fer la pàgina web automàticament. I si no es preveuen aquestes necessitats, la web o botiga on-line, no podrà puntuar per aquests conceptes, que habitualment consideren bones pràctiques, com la usabilitat, o l’accessibilitat.

Per evitar que diverses adreces mostrin els mateixos continguts, i la duplicitat de pantalles en en pàgines amb catàleg de productes o serveis, i botigues online, es recomana utilitzar URL’s canòniques.

Dues altres funcionalitats a controlar de la programació d’una pàgina o botiga virtual, són la incorporació d’un sitemap.xml, i un arxiu robots.txt. Aquests fitxers serveixen per ajudar que els cercadors indexin millor i més adequadament els continguts. Perquè tot i que trobaran igualment els continguts de la pàgina web, facilitant que els cercadors els indexin, en ser una bona pràctica, també valoraran millor la pàgina web o botiga virtual.

També, tot i que en aquest cas afecta molt negativament al posicionament de pàgines web i botigues online, s’ha d’evitar que hi hagi enllaços trencats cap a imatges, tipografies, scripts o CSS que s’hagin d’execuar per mostrar la pàgina. Perquè com que el sistema no els troba, alenteixen la càrrega de les pantalles. I en conseqüència els cercadors interpreten que molt possiblement visitar aquella pàgina o botiga virtual no serà una bona experiència per a l’usuari.

Entre les “noves” característiques requerides (des del 2018), en el relatiu a la usabilitat de pàgines, és que teòricament, els cercadors només ofereixen entre els seus resultats de consultes amb dispositius mòbils i tauletes, pàgines adaptades per navegar amb terminal mòbil. És important recordar-ho, perquè aquest usuari cada vegada és un percentatge de públic més gran, i no es pot ignorar.

Algunes característiques que afecten al posicionament de pàgines o botigues virtuals que que tenen relació amb els continguts:

Tot el que hem fet fins aquest moment té com a finalitat facilitar que el contingut de les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines web i botigues virtuals possible.

Per aparèixer als resultats, allò pel que volem que ens trobin s’ha de poder llegir (escrit, no en una imatge!) a dins de la pàgina web o botiga on-line, I a més hi ha de ser amb una preeminència que ho deixi clar als cercadors. Amb aquest objectiu, cal escriure els termes clau tant als camps especials de la pantalla, com entre els continguts, al text, als títols…

Per tal d’aprofitar-los, hem de tenir present que a les pantalles hi ha determinats camps en que, talment com si es tractés d’un llibre, s’hi poden indicar unes paraules clau que defineixen el fil argumental de cadascuna d’elles. Aquests espais són; els links interns dels menús de la pàgina, els títols, i la metainformació de les pantalles… De manera que val la pena que en aquests apartats, s’hi escriguin paraules rellevants per a la pantalla que s’està preparant. D’aquesta manera tindrà moltes més oportunitats d’aparèixer el millor possible a Google.

Com a darrera recomanació s’ha de tenir en compte la longitud de text, per dos motius; El primer és que si hi ha poc text, per força hi haurà poques paraules, i si es posiciona una pantalla per un terme determinat, apareixerà a poques cerques. La segona és que els cercadors recomanen un mínim de 500 paraules per cada pantalla, així es considera que hi ha prou quantitat d’informació com per explicar el que sigui.

ServeisTic té 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en treballs SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de pàgines web. Aquest recorregut ens permet conèixer, i aplicar amb les màximes garanties l’optimització SEO més adequada a les necessitats de cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les pàgines i botigues on-line dels nostres usuaris assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, però que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de paraules clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Sant Vicenç de Castellet:

Registrar dominis a Sant Vicenç de Castellet:

Servei de registre de dominis amb àrea privada per registrar i gestionar les dades dels dominis amb total llibertat. ​ En cas que l’usuari tingui qualsevol entrebanc, des del servei tècnic, l’ajudarem per tal que el resolgui. ​ Però si s’estima més que ens fem càrrec dels seus registres, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Sant Vicenç de Castellet:

Addicionamement als serveis explicats en aquesta pantalla. A ServeisTic són especialment rellevants també els paquets d’allotjament, que igualment permeten una gestió completa dels serveis contractats. Sempre a més amb un complement molt interessant, aquest complement consisteix en fer les adaptacions necessàries al seu servei de hosting per fer-lo més compatible a les caracteristiques del seu projecte web o botiga virtual per optimitzar-la per cercadors. Entre aquestes personalitzacions, hi ha certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, alhora que activar la compressió de d’elements estàtics, i altres adaptacions, que estan explicades als espais d’allotjament de pàgines i administració de servidors i VPS.

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Sant Vicenç de Castellet:

Pensant en els clients als que els cal hosting per diversos dominis, sovint es tracta de dominis d’una mateixa empresa o propietari, i altres vegades són de clients del nostre client per aquells als que gestiona el servei de hosting. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS , es tracta d’un servei personalitzat i complet des del primer moment, que inclou el manteniment i les actualitzacions posteriors, amb la monitorització dels serveis, als que d’acord amb les polítiques aplicades per ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que li fem les tasques requerides, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències del dia a dia.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Sant Vicenç de Castellet:

Un altre servei que podem oferir als nostres usuaris de mantenir plugins i programació web WordPress al dia, així s’evita que la pàgina esdevingui vulnerable, i s’utilitzi la pàgina per qualsevol tipus d’activitat il·lícita, aquest tipus de pràctiques es poden limitar a enviar spam des de la pàgina afectada, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Sant Vicenç de Castellet:

Des de l’any 2005 estem treballant amb SEO i el posicionament orgànic webs i botigues virtuals. De manera que, si el client hi està interessat, podem el·laborar una anàlisi de la seva pàgina web o botiga virtual. I podrem proposar-li optimitzacions per tal que millori el posicionament als cercadors. Un cop proposades les millores, el client decideix si vol que ens en fem càrrec, o en cas que tingui un col·laborador de confiança, i prefereixi que li faci. Si el client decideix que se n’ocupi el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


× +info?