Aspectes relacionats amb el servidor, la programació i els continguts, que afecten al SEO de pàgines, i de botigues online

La finalitat del posicionament és fer que la pàgina, o la botiga virtual aparegui a Google tan amunt com sigui possible, per tal que qui faci cerques relacionades amb eltipus d’informació que s’ofereix a la pàgina, o la botiga online, la trobin amb més facilitat.

Per aconseguir un bon posicionament de pàgines web, i per aprofitar el millor possible els links d’altres llocs web, i la resta de factors externs, és necessari que internament a la pàgina web, o la botiga online, es compleixin algunes condicions que es troben repartides en diversos àmbits:


Algunes característiques que milloren el posicionament de pàgines i botigues on-line que es troben al servidor:

Per tal que el servidor ajudi en el posicionament de pàgines web, cal que entre altres coses, permeti navegar amb prou velocitat i seguretat, com per considerar que navegar per la pàgina web (també amb el mòbil), resulti una experiència agradable per al’usuari.

En l’actualitat pensant principalment terminals mòbils, que són els que més sovint tenen no tenen una òptima velocitat de navegació, un dels factors que Google valora molt, és la compressió de fitxers al servidor. Aquesta valoració es basa en que és superior l’estalvi de temps descarregant els fitxers comprimits, que el temps necessari per descomprimir-los.

Una altra de les premisses dels cercadors per ordenar els resultats de les cerques relacionada amb la velocitat per consultar les pàgines és que s’emmagatzemin les imatges a la caché, cosa que permet no haver de descarregar tota la pantalla de la pàgina o botiga online que s’està visitant, sinó només els elements que no són estàtics, i aquells que no han estat descarregats, en els darrers X dies anteriors.

Les CDN són una altra de les utilitats que es recomanen per millorar el posicionament de pàgines web. Consisteixen en una xarxa de servidors que estan per tot el món, als que hi ha còpies dels elements estàtics de la pàgina o botiga online. Aquesta xarxa serveix per entregar els continguts des del lloc que els pugui enviar més ràpid a l’usuari que visita la pàgina.

Navegació amb HTTPS://; Actualment els servidors permeten l’activació de certificats SSL gratuïts, com és el cas de Let’s Encrypt. Així es disposa de segura sobre HTTPS, i l’usuari té més garanties. En conseqüència, la navegació segura agrada als cercadors, i millora el posicionament de pàgines web.

Errors de contingut duplicat: En una pàgina web hi pot haver contingut duplicat accidentalment. Això passa quan es pot navegar amb HTTP i HTTPS, i amb o sense les WWW, cal evitar aquestes variacions, perquè en cas que es donin, es pot perdre posicionament als cercadors.

Algunes característiques que afecten al SEO que es troben a la programació:

La programació de la pàgina web, afecta al SEO de moltes formes, entre les més destacades hi ha que per que sigui possible que a la pàgina s’hi inclogui la metainformació requerida pels cercadors, cal preveure-ho, i preparar els camps. Alhora que també s’hauran de tractar alguns continguts d’una manera determinada. Per exemple generar imatges d’una mida preestablerta. Es tracta de processos que ha de fer la pàgina web automàticament. Si no s’han tingut en compte aquests elements, la pàgina o botiga on-line, no podrà puntuar per aquests conceptes, que habitualment consideren bones pràctiques, com la usabilitat, o l’accessibilitat.

També cal estar atents i evitar que es produeixi la duplicitat d’adreces URL, i encara més en pàgines web amb catàleg de productes o serveis, i botigues on-line. Per fer-ho, la solució és utilitzar URL’s canòniques.

En una pàgina web, hi ha dos elements necessaris per al posicionament, que es pot confirmar molt fàcilment si s’han creat; el sitemap.xml que ha de contenir (o portar a) un llistat amb les adreces url de tota la pàgina web o botiga virtual, i l’arxiu robots.txt. Per consultar-los, només cal escriure https://serveistic.com/sitemap.xml o bé https://serveistic.com/robots.txt, posant-hi el domini que correspongui.

També, però si es comet aquest error les conseqüències són molt negatives per al posicionament de pàgines web i botigues online, cal evitar els enllaços trencats cap a imatges, tipografies, scripts o CSS que s’hagin d’execuar per mostrar la pàgina. Perquè com que el sistema no els troba, alenteixen la càrrega de la pantalla. I en conseqüència els cercadors consideren que molt possiblement visitar aquella pàgina o botiga online no resultarà una bona experiència per al visitant.

En ser cada cop una proporció més important la quantitat d’usuaris que accedeixen a Internet des de mòbils i terminals amb pantalles de petites dimensions, un altre dels factors que cal tenir en compte per al posicionament de pàgines i botigues online, és que estiguin preparades per mostrar-se correctament en terminals mòbils, no només tenir un disseny responsiu, també és molt recomanable, fer els possibles per tal que els botons quedin prou separats entre ells com per no equivocar-se en clicar-ne un o bé un altre.

Alguns aspectes que afecten al posicionament de pàgines o botigues on-line que que es troben als continguts:

Tot el que s’ha explicat fins aquest moment té com a objectiu facilitar que el contingut de les pantalles es pugui valorar al màxim, i aconseguir el millor posicionament de pàgines web i botigues on-line possible.

Quan ja “només” s’han d’elaborar els textos, no es pot oblidar que segons com es redacti la informació, i en funció de l’ús que es faci dels espais de metainfo, i els camps per continguts destacats de les pantalles, la pàgina es posicionarà millor o pitjor, i serà més fàcil o més difícil que qui busqui qualsevol cosa de la temàtica de la nostra pàgina, la vegi entre els resultats.

A les pantalles hi ha d’haver diversos espais, que serveixen per establir la temàtica. En aquests espais cal incorporar-hi les paraules clau que s’han establert en planificar l’estructura de cadascuna d’elles (un concepte clau per pantalla). Així pel terme exacte pel que es potenciï la pantalla, i per combinacions d’arrossegament amb altres paraules de cada pantalla, la pàgina web podrà sortir en una gran quantitat de cerques tan exactes com relacionades.

Per acabar amb aquesta revisió superficial dels requisits bàsics per posicionar pàgines web i botigues online, només una darrera recomanació; a totes les pàgines dels llocs web, és indispensable que hi hagi una mínima quantitat de text en el total de fitxers de la pantalla. I es recomana que a cada pantalla, S’hi incloguin com a mínim unes 500 paraules, tot i que depenent de la font, perquè altres en recomanen unes 1000. En blogs sí que pot resultar més eficient publicar posts al voltant de les 500 paraules per facilitar que es llegeixi tot el text. Tot i que si els textos s’escriuen per captar visites des de cercadors, dóna millor resultat que siguin més llargs.

ServeisTic posa 20 anys d’experiència en entorns web, i 15 en optimització SEO. Ja sigui a nivell de servidors, com de projectes web. Coneixent, i sabent com aplicar amb garanties l’estratègia més convenient a cada client. Ja sigui en casos de certa urgència, o bé si els resultats s’esperen a llarg terme, que és el més recomanable. Paral·lelament, també podem fer que les web i botigues on-line dels nostres usuaris assoleixin un posicionament de pàgines web més destacat per alguns termes, i que alhora es posicioni el projecte de manera més genèrica per una gran quantitat de paraules clau i també treballar per assolir tots els objectius que permet assolir el posicionament orgànic.

Redacció per millorar el posicionament SEO
Si vol més informació, pot completar el nostre formulari de contacte

Complements al posicionament web a Vacarisses:

Registrar dominis a Vacarisses:

Servei de registre de dominis amb àrea privada per fer els registres i administrar els dominis contractats amb total llibertat. ​ En cas que l’usuari tingui qualsevol inconvenient, des del suport tècnic, l’atendrem per tal que el resolgui. ​ Però si prefereix que li registrem els dominis nosaltres, només ens ha de trucar, ens indiqui en quins registres té interès, qui n’ha de ser el titular, i els hi registrem.

Més informació:


Allotjament de pàgines web a Vacarisses:

A més dels serveis que es detallen en aquest apartat. A ServeisTic també es poden contractar diversos paquets d’allotjament de pàgines, tots ells inclouen un panell de control per gestionar els serveis . En tots els hostings s’hi inclou un extra que els fa molt especials, aquest complement es basa en fer les adaptacions necessàries al seu servei d’allotjament per adaptar-lo a la programació del seu projecte web o botiga per tal que sigui més segura i millorar-ne les característiques SEO. Entre aquestes personalitzacions, s’hi inclouen certificats SSL, SPF, DKIM i DMARC, també compressió de fitxers i imatges per accelerar la navegació

Més informació:


Administració de servidors dedicats i VPS a Vacarisses:

Hi ha usuaris que tenen múltiples pàgines web amb diversos dominis, ja siguin propis o d’altres empreses. A aquests clients revenedors, els podem oferir el servei d’administració de servidors dedicats i de VPS Virtual Private Servers, aquest servei va des de la configuració fins el manteniment després de la posada en marxa, així com la monitorització de l’estat dels servidors, que seguint les premisses establertes per ServeisTic, tant pot gestionar-lo el client, com demanar-nos que siguem nosaltres qui li faci les modificacions requerides, ja sigui per incorporar dominis, crear bústies de correu, o resoldre les incidències quotidianes.

Més informació:


Manteniment de pàgines web WordPress a Vacarisses:

Una altra de les tasques que podem oferir als nostres clients consisteix en mantenir la programació de pàgines web WordPress, per evitar que quedin obsoletes, i siguin víctimes d’activitats poc ètiques, aquest tipus de pràctiques en el millor de casos es limiten a enviar spam utilitzant la pàgina que han aconseguit controlar, però poden ser molt pitjors.

Més informació:


Posicionament de pàgines web i botigues online a Vacarisses:

Fa 15 anys que vam començar a treballar per millorar el SEO i el posicionament de pàgines. Per aquest motiu, si, li podem facilitar una anàlisi gratuïta de la seva web o botiga on-line. En funció del que es trobi, li proposarem les opcions més apropiades per millorar-ne el posicionament. Havent exposat l’anàlisi al responsable de la pàgina o botiga virtual , serà el moment de decidir si ens n’hem de fer càrrec, o si té alguna altra empresa de confiança que pot aplicar les modificacions de programació proposades. Si el client decideix que li faci les adaptacions el seu proveïdor de confiança, quedarem a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte, i ajudar-lo en allò que li faci falta.

Més informació:


× +info?